UTA: az időjárás volt a nagyobb ellenfél

Futballra nem éppen alkalmas körülmények között kellett megrendezni az UTA és târgoviștei ellenfele összecsapását vasárnap délben, a másodoszályú labdarúgó-bajnokság visszavágóinak első fordulójában.

A világosi kényszeralbéletben szereplő aradiak havas, felázott játéktéren feszültek a dobogó harmadik helyén álló vendégeknek, és a játéktér minősége meg is látszott a színvonalon. A futballistáknak nehézkesen ment a passzolás és a labdakezelés a télies körülmények között, talán ennek is betudható, hogy az első negyedóra végén nem várt segítséget kaptak a hazaiak Ispas részéről, aki Hlistei fejese után serencéstlenül a saját kapujába továbbította a labdát.

Térfélcsere után egy szabadrúgásgóllal egyenlítettek a látogatók (igazi akciógolt nehezen is lehetett volna összehozni), de az UTA hamar visszaszerezte az előnyt, a gólfelelős Florea révén, aki a most is előkészítő szerepben játszó Hlistei labdáját értékesítette.

II. Liga, 20. forduló: UTA–Chindia Târgoviște 2–1, gólszerzők: Ispas (15. p., öngól), Florea (63. p.), illetve Honciu (60. p.).

További eredmények: Sportul Snagov–Nagyváradi Luceafărul 0–3, Foresta Suceava–Temesvári Ripensia 1–2, Ştiinţa Miroslava–Marosvásárhelyi ASA 5–0, Temevsári ASU Politehnica–Dacia Unirea Brăila 2–1, Pandurii Târgu Jiu–FC Argeş 1–5, Szatmárnémeti Olimpia–Bukaresti Metaloglobus 2–0,, Dunărea Călăraşi–Academica Clinceni 4–0, CS Afumaţi–CS Mioveni 2–1, CS Balotești–AFC Hermannstadt 0–3.

Az élen: 1. Hermannstadt 47 ponttal, 2. Călărași 46, 3. Târgoviște 39, … 12. UTA 24 ponttal.

A következő fordulóban az UTA a Metaloglobus vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.