UTA: az időjárás volt a nagyobb ellenfél

2017. december 3.
Futballra nem éppen alkalmas körülmények között kellett megrendezni az UTA és târgoviștei ellenfele összecsapását vasárnap délben, a másodoszályú labdarúgó-bajnokság visszavágóinak első fordulójában.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA: az időjárás volt a nagyobb ellenfél
Így nézett ki a pálya a meccs előtt. Fotó: gsp.ro

A világosi kényszeralbéletben szereplő aradiak havas, felázott játéktéren feszültek a dobogó harmadik helyén álló vendégeknek, és a játéktér minősége meg is látszott a színvonalon. A futballistáknak nehézkesen ment a passzolás és a labdakezelés a télies körülmények között, talán ennek is betudható, hogy az első negyedóra végén nem várt segítséget kaptak a hazaiak Ispas részéről, aki Hlistei fejese után serencéstlenül a saját kapujába továbbította a labdát.

Térfélcsere után egy szabadrúgásgóllal egyenlítettek a látogatók (igazi akciógolt nehezen is lehetett volna összehozni), de az UTA hamar visszaszerezte az előnyt, a gólfelelős Florea révén, aki a most is előkészítő szerepben játszó Hlistei labdáját értékesítette.

II. Liga, 20. forduló: UTA–Chindia Târgoviște 2–1, gólszerzők: Ispas (15. p., öngól), Florea (63. p.), illetve Honciu (60. p.).

További eredmények: Sportul Snagov–Nagyváradi Luceafărul 0–3, Foresta Suceava–Temesvári Ripensia 1–2, Ştiinţa Miroslava–Marosvásárhelyi ASA 5–0, Temevsári ASU Politehnica–Dacia Unirea Brăila 2–1, Pandurii Târgu Jiu–FC Argeş 1–5, Szatmárnémeti Olimpia–Bukaresti Metaloglobus 2–0,, Dunărea Călăraşi–Academica Clinceni 4–0, CS Afumaţi–CS Mioveni 2–1, CS Balotești–AFC Hermannstadt 0–3.

Az élen: 1. Hermannstadt 47 ponttal, 2. Călărași 46, 3. Târgoviște 39, … 12. UTA 24 ponttal.

A következő fordulóban az UTA a Metaloglobus vendége lesz.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> POlgármester nélkül maradt Borossebes
Felfüggesztették tisztségéből Gheorghe Feieșt érdekösszeférhetetlenség miatt. 2008 és 2013 között egy cégben is ügyvezető volt, holott ezt a törvény szerint választott tisztségviselőként nem tehette volna meg. A Fehér-Körös-völgyi településen időközi választást írnak ki.
Hír beküldése
A 16 éves tanuló egy helyi iskolába ment a fegyverrel.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint egymilliárd euró a Kürtöstől a Fekete-tengerig tartós vasút felújítására
Mintegy 1,3 milliárd eurót biztosít az EU a kohéziós forrásokból a magyar–román határon lévő Kürtöst Konstancával összekötő vasútvonal korszerűsítésére. Ennek nyomán gyorsabb és biztonságosabb lesz az utazás a Kürtös és Piskitelep közötti 185 kilométeres szakaszon, 13 állomást felújítanak, hidakat és alagutakat építenek.
<em>Hír szerkesztése</em> Segítségre van szüksége a hároméves Hannának!
Az életmentő műtét közel 30 ezer euróba kerül, aminek az összegyűjtésére közösségi összefogás indult. Aki teheti, csatlakozzon!
<em>Hír szerkesztése</em> Minority SafePack: aki nem írta alá, még megteheti [AUDIÓ]
Még egy-két hétig folytatják a támogató aláírások gyűjtését.
Az Eurotrans Alapítvány szolgáltatásai ingyenesek.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 12 ezer szál csempészcigit koboztak el
Borossebesen volt a nagyobbik fogás.
<em>Hír szerkesztése</em> Kimentettek egy tinédzsert a Marosból a tűzoltók
A víz a derekáig ért, de nem tudott kijönni, mert beleragadt az iszapba.
<em>Hír szerkesztése</em> Felszámoltak egy drogbandát
Több mint ötezer Ecstasy tablettát találtak a Temes megyei fiataloknál.
<em>Hír szerkesztése</em> Nyárra költözhet vissza a Kultúrpalotába a Filharmónia [AUDIÓ]
Orgonát is kap az idén 105 éves épület.