UTA: az időjárás volt a nagyobb ellenfél

2017. december 3.
Futballra nem éppen alkalmas körülmények között kellett megrendezni az UTA és târgoviștei ellenfele összecsapását vasárnap délben, a másodoszályú labdarúgó-bajnokság visszavágóinak első fordulójában.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA: az időjárás volt a nagyobb ellenfél
Így nézett ki a pálya a meccs előtt. Fotó: gsp.ro

A világosi kényszeralbéletben szereplő aradiak havas, felázott játéktéren feszültek a dobogó harmadik helyén álló vendégeknek, és a játéktér minősége meg is látszott a színvonalon. A futballistáknak nehézkesen ment a passzolás és a labdakezelés a télies körülmények között, talán ennek is betudható, hogy az első negyedóra végén nem várt segítséget kaptak a hazaiak Ispas részéről, aki Hlistei fejese után serencéstlenül a saját kapujába továbbította a labdát.

Térfélcsere után egy szabadrúgásgóllal egyenlítettek a látogatók (igazi akciógolt nehezen is lehetett volna összehozni), de az UTA hamar visszaszerezte az előnyt, a gólfelelős Florea révén, aki a most is előkészítő szerepben játszó Hlistei labdáját értékesítette.

II. Liga, 20. forduló: UTA–Chindia Târgoviște 2–1, gólszerzők: Ispas (15. p., öngól), Florea (63. p.), illetve Honciu (60. p.).

További eredmények: Sportul Snagov–Nagyváradi Luceafărul 0–3, Foresta Suceava–Temesvári Ripensia 1–2, Ştiinţa Miroslava–Marosvásárhelyi ASA 5–0, Temevsári ASU Politehnica–Dacia Unirea Brăila 2–1, Pandurii Târgu Jiu–FC Argeş 1–5, Szatmárnémeti Olimpia–Bukaresti Metaloglobus 2–0,, Dunărea Călăraşi–Academica Clinceni 4–0, CS Afumaţi–CS Mioveni 2–1, CS Balotești–AFC Hermannstadt 0–3.

Az élen: 1. Hermannstadt 47 ponttal, 2. Călărași 46, 3. Târgoviște 39, … 12. UTA 24 ponttal.

A következő fordulóban az UTA a Metaloglobus vendége lesz.

További hírek

Hír beküldése
A névadóra emlékeztek péntek délelőtt az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban.
Hír beküldése
Az Arad megyei határrendészet 42 iraki bevándorlót tartóztatott fel szerda este a román–magyar határ közelében. A migránsok egy kisbuszba zsúfolódva Kisvarjasnál közelítették meg a határt. A csoport tíz nőből, kilenc férfiból és 23 kiskorúból állt. A kisbuszt két férfi vezette a határ közelébe, ahol azonban sorsukra hagyták a migránsokat.
December 14-én átveszik a honosítási kérelmeket és magyar útlevéligényléseket.
Hír beküldése
Több mint húszéves a Kézfogások, a két város testvértelepülési együttműködése.
Megkoszorúzzák P. Karácsonyi István mártír karnagy emléktábláját.
Hír beküldése
Kilencvenhat éves volt, daganatos betegségben és leukémiában szenvedett. Svájcban kezelték, és ottani rezidenciáján érte a halál. Mihály a Hohenzollern-családból való II. Károly király fia. Gyermekként 1927 és 1930 között, majd 1940 és 1947 között volt Románia uralkodója. Fontos szerepe volt abban, hogy 1944. augusztus 23-án Románia az antifasiszta koalíció oldalára állt át.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is eljött az AMISZ-Mikulás
Több szász aradi magyar óvodás és kisiskolás találkozhatott kedden a nagyszakállúval.
<em>Hír szerkesztése</em> Forgalomba áll a Mikulás-villamos
Nem kell rá jegy, de csak gyerekek és kísérőik szállhatnak fel rá.
Hír beküldése
Közel ezer méter fényfüzérrel és több tucat, hópehely formájú égővel díszítették fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi gyertyagyújtás Pécskán
Megkezdődött a Karácsonyt megelőző várakozás és lelki felkészülés négyhetes időszaka.