Szentpáli győzelem a Magyar Falvak Kupáján

2018. július 8.
A Pro Move Arad Egyesület a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alap támogatásával, partnerségben az RMDSZ szentpáli szervezetével 2018. július 7-én, szombaton szervezte meg a Magyar Falvak Kupája elnevezésű kispályás labdarúgó-bajnokságot.
<em>Hír szerkesztése</em> Szentpáli győzelem a Magyar Falvak Kupáján
A győztes csapat

Az Arad megyei magyarlakta településeken ma is közösségi élmény a meccsre járás, és a Pro Move Arad Egyesület közösségerősítő szándékkal rendezte meg a tornát az igazolt játékosokból és amatőrökből, helyi közéleti személyiségekből vegyesen verbuválódott csapatok részvételével – olvasható a szervezők sajtóközleményében. A kisperegiek hálóját például Kovács Imre községi polgármester őrizte, és Sandu Krisztián, Sofronya szentpáli alpolgármestere a szervezésből, a vendéglátásból és a győzelemből is kivette a részét.


Sandu Krisztián alpolgármester (balra) alapembere a szentpáli csapatnak

Szentpálon befogadó közegre talált a kezdeményezés, az új öltöző, a jó minőségű pálya és a lelkes helybéliek nélkülözhetetlen segítsége mind hozzájárult ahhoz, hogy kiváló körülmények között fogadhassák a nyolc csapatot és a szurkolókat, illetve, hogy mindenki jó benyomással távozzon a meccseket, majd a díjkiosztó ünnepséget követő fogadás után.


Jó hangulat a pályán és a pályán kívül egyaránt

A szervezők a két szomszédvár, a házigazda Szentpál és a községközpont Sofronya csapatait kiemeltként külön csoportba helyezték, miként a két csapattal érkező majláthfalviak sem kerülhettek ugyanabba a négyesbe; a többi párosításról a sorsolás döntött, és az alábbi eredmények születtek:

A-csoport:

Szentpál–Majláthfalva 1–1, Kisiratos–Kispereg 3–2.

Szentpál–Kispereg 3–1, Kisiratos–Majláthfalva 4–1.

Szentpál–Kisiratos 2–1, Kispereg–Majláthfalva 2–0.

A végeredmény: 1. Szentpál 7, 2. Kisiratos 6, 3. Kispereg 3, 4. Majláthfalva 1 ponttal.

B-csoport:

Sofronya–Majláthfalva II 2–0, Pécska–Nagyiratos 0–0.

Sofronya–Pécska 2–1, Nagyiratos–Majláthfalva II 3–0.

Nagyiratos–Sofronya 1–1, Pécska–Majláthfalva II 5–0.

A végeredmény: 1. Sofronya 7, 2. Nagyiratos 5, 3. Pécska 4, 4. Majláthfalva II 0 ponttal.


Izgalmasak voltak a csoportmeccsek is

Az elődöntőben a szentpáliak a jól játszó, de nem túl szerencsés nagyiratosiakat múlták felül, míg a sok helyzetet kihagyó kisiratosiak döntetlent játszottak Sofronyával, de végül hétméteresekkel alulmaradtak. A legjobb négy közé jutó Nagyiratos és Kisiratos megosztozott a harmadik helyen, elismerésül egy-egy kupát kaptak a csapatok. Íme, az elődöntő eredményei: Szentpál–Nagyiratos 4–1, Sofronya–Kisiratos 2–2 (hétméteresekkel 3–2).


Sofronya Balázs Roland vezetésével jutott a döntőbe

A finálé igazi presztízscsatát hozott a község két települése között, ráadásul a két focicsapat egy-egy meghatározó egyénisége, a hosszú éveken keresztül gólkirályi címet birtokló és ma is aktív Balázs Roland (Sofronya), illetve Sandu Krisztián (Szentpál) vezette ki a pályára az együtteseket. A végig kiélezett küzdelem nem hozott gólt, így a döntés a hétméteresekre maradt, és a meccs hőse Gál Márk szentpáli kapus lett, aki kivédte a sorsdöntő büntetőt.


Remek színvonal a döntőben

Döntő: Szentpál–Sofronya 0–0 (hétméteresekkel 4–3). A Magyar Falvak Kupájának végeredménye: 1. Szentpál, 2. Sofronya, 3. Nagyiratos és Kisiratos. Gólkirályok: Szabó Róbert (Kisiratos) és Liga Dániel (Sofronya) 7-7 góllal. Legjobb kapus: Kovács Imre (Kispereg). Díjakat Pataky Lehel Zsolt, az egyesület elnöke adta át.


Gál Márk első helyet érő hárítása

A szentpáli győzelemben nagy szerepe volt a szentpáli futballcsapat még ifjúsági korú reménységének, Gîdoiu-Stadler Ronaldónak, aki hat góljával a harmadik legeredményesebb játékos volt a tornán.


Gîdoiu-Stadler Ronaldo vette át a győztesnek járó kupát

További fotók megtekinthetők a Pro Move Arad Egyesület Facebook-albumában. A szervezők gratulálnak minden résztvevőnek, és ezúton is köszönetet mondanak a támogatóknak, közreműködőknek.

 

További hírek

Hír beküldése
Hazai pályán kapott ki at aradi csapat.
Hír beküldése
Sikeres volt a magyar bál.
<em>Hír szerkesztése</em> Száz év alatt se tanulták meg
Kétféleképpen írják Németszentpéter román nevét a helység bejáratainál.
<em>Hír szerkesztése</em> Pécskai közösségi ház: álomból valóság [AUDIÓ]
Valamennyi helyi magyar civil szervezet és kezdeményezés otthonra találhat majd.
<em>Hír szerkesztése</em> Bennégtek a kigyulladt kocsiban
Egy 35 és egy 24 éves férfi a Kürtös határában történt baleset áldozata.
Hír beküldése
A hallgatók igényét figyelembe véve a Kossuth Rádió csatornaigazgatósága úgy döntött, hogy visszaállítják a régi hajnali műsorrendet. Az esti adás kezdési időpontja (19.02) nem változik, viszont december elsejétől a kora reggeli ismétlés megint (romániai idő szerint) 05.30-kor kezdődik, tehát középhullámon is hallható.
<em>Hír szerkesztése</em> Megmarad „a legnagyobb aradi magyar” sírhelye
Az RMDSZ fizette ki Barabás Béla sírkertjének a bérleti díját.
<em>Hír szerkesztése</em> Két magyar előadás a klasszikus színházi fesztiválon
Egy pécsi darabot és egy Arad–Gyula koprodukciót láthatnak a nézők.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyar nyelvű tájékoztatást kérnek a hulladékgazdálkodásra
Az RMDSZ megyei tanácsosai indítványozták.
<em>Hír szerkesztése</em> Kabaré Kisjenőben
A margittai Horváth János Színjátszó Csoport nevetteti meg a közönséget.