Székesfehérvárra szerződött a simonyifalvi Zsóri Dániel

A magyar labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC és a Mol Fehérvár FC is hivatalos honlapján jelentette be, hogy Zsóri Dániel a debreceni csapattól a székesfehérváriakhoz szerződött – írja a Nemzeti Sport.

A Fehérvár klubhonlapjának beszámolója szerint Zsóri Dániel 2000. október 14-én született Nagyváradon – ám családja Simonyifalvi, és ő is a faluban nevelkedett.

Tizenegy éves korától Békéscsabán futballozott, majd a Debreceni Labdarúgó Akadémiára került. Az első profi szerződését idén januárban írta alá, majd 2019 februárjában robbant be a köztudatba, amikor parádés gólt szerzett a Ferencváros ellen – az ollózós találatot egyébként a Puskás-díjra is jelölték.

A 18 éves támadó a DVSC felnőttcsapatában 15 bajnoki és hét kupamérkőzést játszott (mindkét sorozatban egy-egy gólt szerzett), valamint három Európa-liga-selejtezőn is pályára lépett.

„Természetesen örültem a Vidi megkeresésének. Még tartott a tavaszi idény, amikor először szóba került ez a lehetőség, utána ez is adott egy kis extra motivációt a szezon hátralévő részére. Szerintem a Ferencváros elleni gólomon már sikerült túllépnem, ha még mindig azon nosztalgiáznék, az nagy probléma lenne. Inkább azon dolgozom napról napra keményen, hogy minél jobb játékos legyek és minél több góllal segítsem a csapatomat, most már a Mol Fehérvár FC-t” – idézi a molfehervarfc.hu Zsóri Dánielt.

„Nemcsak a Vidi, hanem az egész magyar futball szempontjából bizakodásra adhat az okot, hogy egy újabb karakteres csatár bontakozott ki Debrecenben Zsóri Dani személyében. A fiatal támadó jó kezekben fejlődött a DVSC-nél, hosszú távon nagy erőssége lehet csapatunknak, de abban is biztos vagyok, hogy már most is segítségünkre lesz!” – fogalmazott Kovács Zoltán, a Mol Fehérvár FC sportigazgatója.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.