Remek lehetőséget szalasztott el az UTA

A sorozatban aratott három győzelem után kikapott az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság vasánap délutáni călăraşi-i meccsén. Ezzel elszalasztotta a lehetőséget, hogy megelőzze a feljutásért vívott versenyben fő riválisát, a hétvégén szabadnapos sepsiszentgyörgyi csapatotm sőt Laurențiu Roșu vezetőedző játékosai megnehezítették a saját dolgukat, mert így már az osztályozót érő harmadik hely megőrzése is nehéz lesz (másik három csapat is pályázik erre a pozícióra).

Az aradiak vereségével az is biztossá vált, hogy a három pontot begyűjtő listavezető Juventus a következő szezontól az első osztályú bajnokságban szerepelhet, ugyanis a hátralévő fordulókban már nem veszítheti el az egyenes feljutást jelentő első két helyik egyikét.

II. Liga, 32. forduló: Dunărea Călăraşi–UTA 1–0, gólszerző: Mardare (31. p.).

További eredmények: Szatmárnémeti Olimpia–Temesvári ASU Politehnica 1–1, CS Afumaţi–Chindia Târgovişte 2–1, CS Mioveni–Resicabányai Metalul 5–1, Bukaresti Juventus–CS Baloteşti 3–1, Academica Clinceni–Tatrangi Unirea 3–0 (játék nélkül), Nagyváradi Luceafărul–CSM Râmnicu Vâlcea 3–0 (játék nélkül), a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és a Foresta Suceava állt, a Brassói FC–Dacia Unirea Brăila meccset kedden délután játsszák.

Az élen: 1. Juventus 69 pont / 29 meccs, 2. Sepsi 57/28, 3. UTA 56/29, 4. Mioveni 54/29, 5. Brassó 53/28.

Az UTA a következő fordulóban a Tatrangi Unirea ellen kellene pályára lépjen, de mivel ellenfele kiszállt a bajnokságból, a piros-fehérek játék nélkül gazdagodnak három ponttal.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.