Rangadót veszített az UTA

Remek lehetőséget szalasztott el az UTA a feljutást érő második hely megerősítésére a másodosztályú futball-bajnokság hétvégi fordulójának záró fordulójában. Az aradi pályák felújítása miatt Világoson rendezett vasárnap délelőtti összecsapáson a Brassói FC-vel játszott rangadót az aradi csapat, és bár a múlt bajnoki idény eredményei (három UTA-diadal és egy döntetlen) a piros-fehérek sikerével kecsegtetett, a Cenk alatti csapat hozta az őszi brassói meccsen nyújtott formáját, és elvitte a három pontot.

A vendégek koráb vezetést szereztek, ami olyannyira megzacarta Laurențiu Roșu vezetőedző tanítványait, hogy a világosi „hazaiak” az első félidőben nem is jutottak valamire való helyzetig. A szünet után magára találta az UTA, a második félidőben Iacob és Andor is kapufát lőtt, gólt azonban ismét csak a brassóiak szereztek egy gyprs ellentámadás végén. Az aradiak a hajárban szépíthettek volna, ugyanis tizenegyeshez jutottak egy Curtuiuș elleni durva szabálytalanság után, ám az UTA gólfelelőse, Adrian Petre tőle szokatlanul rosszul rúgta a büntetőt, és a brassói kapus kitornászta a labdát. Chindriș a meccs végén faragott a hátrányból (egy szöglet után csapott le egy kipattanó labdára), de ez csak a szépítésre volt elegendő, pontszerzésre nem.

II. Liga, 25. forduló: UTA–Brassói FC 1–2, gólszerző: Chindriș (88. p.), illetve Chitoşcă (9. p.), Enceanu (76. p.).

További eredmények: Szatmárnémeti Olimpia–CS Afumaţi 0–1, CSM Râmnicu Vâlcea–Academica Clinceni 0–3 (játék nélkül), CS Baloteşti–Resicabányai Metalul 3–1, Dunărea Călăraşi–Nagyváradi Luceafărul 3–2, Bukaresti Juventus–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 3–1, a Dacia Unirea Brăila szabadnapos, Chindia Târgovişte–Foresta Suceava 2–1, Temesvári ASU Politehnica–CS Mioveni 1–2.

Az élmezőny: 1. Juventus 54 pont/22 meccs, 2. Brassó 42/23, 3. UTA 45/23, 4. Sepsi 44/22.

A következő fordulóban az UTA a Nagyváradi Luceafărult fogadja, szintén Világoson.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.