ORCA Trophy terepraliverseny

2019. április 27.
A technikai sportok szerelmeseinek igazi csemegében lehet részük május 10. és 12. között az Arad megyei Sistaróc községhez tartozó Lábason. Az Off Road Club Arad (ORCA) nevű terepraliklub ekkor szervezi meg az ORCA Trophy 2019 elnevezésű nemzetközi versenyt a Román Autósport Szövetség égisze alatt. A megméretés az Országos Off Road Bizottság versenynaptárában is szerepel.
<em>Hír szerkesztése</em> ORCA Trophy terepraliverseny

A Lippától 19 km-re délre, a megyehatáron fekvő község környéki dombvidék és erdők kiváló helyszínt biztosítanak a vetélkedő lebonyolítására. Április elejéig 40 romániai és 15 szerbiai csapat jelezte részvételét.

A mezőny tagjai a két nap több különböző kategóriában mérik össze tudásukat és az összkerék-meghajátsú gépkocsik erejét. Amatőrök is benevezhetnek, hagyományos 4x4-es terepjárókkal, az igazolt pilóták és navigátoraik pedig az off road-versenyekre sepciálisan átalakított járgányokkal állnak rajthoz.

Május 11-én, szombaton a Sistaróc, Lábas, Petercse, Mészdorgos és Marosaszó közötti mintegy 70 kilométeres terepszakaszon rendezik meg a versenyt nyílt extrém, standard és hobbikategóriában, másnap, 12-én pedig a Lábason erre az alkalomra kialaított pályán zajlik majd a szuperspeciális (trial) versenyszám.

A célbaérés után azok a nézők, akik veszik maguknak a bátorságot, másodpilótaként kipróbálhatják a terepralizást. Részletek a verseny Facebook-oldalán találhatók.

További hírek

Hír beküldése
Megszólal az új orgona is.
Hír beküldése
Az ötlet nyilván nem saját.
Egyelőre csak tervezet.
Rászorulóknak gyűjtenek téli tüzelőre.
<em>Hír szerkesztése</em> Ifjúsági találkozó és adventi gyertyagyújtás Ségán
Pál József Csaba megyéspüspök is jelen lesz.
<em>Hír szerkesztése</em> Eltörölték az üzemanyag pótlólagos adóját és a részmunkaidősök többlet tb-járulékát
A parlament eltörölte az üzemanyagra kivetett pótlólagos adót, valamint a részmunkaidős dolgozókra kivetett többlet társadalombiztosítási járulékot, vagyis nem kell a minimálbérhez mért járulékot fizetniük.
<em>Hír szerkesztése</em> Évadzáró: Anconai szerelmesek
Zenés vígjáték a kamaraszínház a 2019-es repertoárjának végén.
<em>Hír szerkesztése</em> Veszélyes bűnbandát számoltak fel
Loptak-raboltak Svájcban, majd hazaszöktek.
<em>Hír szerkesztése</em> Üzembe áll a Mikulás-villamos
Több mint húsz éve közlekedik már az év végi ünnepekkor a különjárat.
<em>Hír szerkesztése</em> Rendhagyó aukció a Delta-galériában
Gergye Krisztián Táncfestménye Aradon.