Olimpia-győzelmet aratott az UTA [FRISSÍTETT]

A Szatmárnémeti Olimpiát fogadta az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának nyitómérkőzésén kedd délután Világoson.

Nagy lendülettel kezdtek a „házigazdák”, és tíz perc elteltével egy szöglet után Curtuiuș fejelte vissza középre a labdát, az ötös vonalán helyezkedő Strătilă pedig a kapuba bólintotta azt. A meccs hátralevő részét elszánt küzdelem, de sok bizonytalan megmozdulás jellemezte. A véghajrában azonban növelték előnyüket a házigazdák: egy ellentámadás végén Munteanu a bal oldalon fordult kapura a tizenhatoson belül, lövése kipattant a védők lábáról, és a labdát Curtuiuș tizenhét méterről, kapásból küldte a léc alá.

Az UTA ezzel sorrendben harmadik győzelmét könyvelhette el, a Sepsi és a Juventus elleni rangadók után a partiumi derbin is diadalmasan hagyhatta el a pályát, s jelenleg a második helyre lépett elő. A forduló mérkőzéseinek zömét szerdán délután játsszák, ám a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csütörtökön lép pályára Balotești-en.

II. Liga, 31. forduló: UTA–Szatmárnémeti Olimpia 2–0, gólszerzők: Strătilă (10. p.), Curtuiuș (90+3. p.).

1. FRISSÍTÉS: A hétközi forduló szerdai eredményei is kedvezően alakultak az UTA számára, hiszen a közvetlen riválisok közül a Mioveni és a Brassó is pontokat veszített. Kikapott Temesváron az éllovas, de a Juventus így is (számára) megnyugtató előnnyel vezet a bajnokságban. Szerdai eredmények: Temesvári ASU Politehnica–Bukaresti Juventus 2–1, Resicabányai Metalul–Academica Clinceni 1–1, Dacia Unirea Brăila–CS Mioveni 1–0, Foresta Suceava–Brassói FC 0–0, Chindia Târgovişte–Nagyváradi Luceafărul 2–1, Tatrangi Unirea–Dunărea Călăraşi 0–3, a CS Afumaţi szabadnapos.

2. FRISSÍTÉS: Csütörtökön: Balotești–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–2.

Az élen: 1. Juventus 66, 2. Sepsi 57, 3. UTA 56, 4. Brassó 53 ponttal.

Az UTA vasárnap a 9. helyezett Dunărea Călăraşi vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.