Nemzetközi teremíjász-verseny Kisjenőben

A múlt szombaton szervezte meg a kisjenői Phoenix Archery Sport Klub az immár hagyományos téli teremíjász-versenyét.

 A megmérettetésre a városi sportcsarnokban került sor, ahova több mint száz íjász érkezett többek között Aradról, Temesvárról, Kolozsvárról, Nagyváradról, Szegedről, Kiskunfélegyházáról, Gyuláról és Orosházáról.

Az ún. 3D-s (vagyis nem céltáblára, hanem állatfigurákra lövő) verseny résztvevőit 21 csoportra osztották, majd Kis-Nagy Zoltán, a Phoenix Archery elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, köztük Florina Scorte városi jegyzőt, továbbá Bíró Zoltán és Gagea Eugen önkormányzati képviselőket.

A 21 célból álló verseny délután ért véget, ezután következett az eredmények összesítése. Közben a megfáradt íjászok és kísérőik elfogyasztották az ebédet, amelyért idén Ozsvár Andrásnak és Bíró Zoltánnak jár köszönet. Ebéd után következett egy gyors és könnyed csapatverseny, amelyre a szünetben lehetett benevezni. Ugyancsak a szünetben a jelenlévő íjászok születésnapjuk alkalmából felköszöntötték Pálfi Laurát, a kisjenői íjászcsapat tagját, valamint Lévárdi Melindát, aki rendszeres résztvevője a versenyeiknek.

A díjátadón átadták a különböző kategóriák győzteseinek járó díjakat, valamint jutalmazták a csapatverseny győzteseit is egy 100 lej értékű üzemanyag-kártyával a Zoltam Multilevel Kft. felejánlásával. A díjak átadása közben tombolahúzás is zajlott, amelynek nyereményeit a Phoenix Archery Kft. ajánlotta fel.

A kisjenői sportklub köszönetet mond Gheorghe Burdan polgármesternek és a városi tanácsnak a sokszori támogatásért, a sportklub tagjainak és csaladjaiknak az odaadó és kitartó munkáért, valamint mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult a verseny sikeréhez.

Molnár Ferenc

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.