Műfű, műfoci

A papírforma alapján az UTA volt az esélyesebb a másodosztályú labdarúgó-bajnokság szombat délelőtt újaradi meccsén, de a műfüves Motorul-pályán csak műfocit mutattak be a hazaiak. A kiesés elől menekülő nagyváradiak Vasile Pop révén egy akció- és egy tizenegyesgóllal már kettővel vezettek a szünetben. Térfélcsere után sem javult az aradiak játéka, ráadásul a hajrában őjabb büntetőhöz jutottak a vendégek. Sovány vigasz, hogy Bodea kapus hárította a tizenegyest, mert a kipattanó labdát a végrehajtó játékos már kapuba lőtte.

2. Liga, 25. forduló: UTA–Luceafărul 0–3, gólszerzők: V. Pop (21. és 38. p., a másodikat 11-esből), Paraschiv (90+1. p.).

További eredmények: Mioveni–Chindia 1–4, ACS Poli–Academica 1–3, Dacia Unirea–Baloteşti 1–0, Farul–Pandurii 2–0, Daco-Getica–Metaloglobus 1–1, FC Argeş–ASU Politehnica 0–0, később: Aerostar–Kolozsvári „U” 1–2, vasárnap: Ripensia–Sportul 1–2, kedden: Petrolul–Energeticianul 2–0.

Az állás: 1. Sportul 58 pont, 2. Kolozsvár 56, 3. Academica 55, 4. Chindia 54, 5. Petrolul 53, … 8. UTA 35, … 14. Luceafărul 28 ponttal.

A következő fordulóban az UTA az Academica vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.