Mentőhelikopter vitte le a pályáról Miklós Editet [VIDEÓ]

A zauchensee-i sívilágkupa-futam hivatalos edzésén bukott Miklós Edit vasárnap délelőtt.

A magyar színekben versenyző csíkszeredai sportolóért mentőhelikoptert küldtek, hogy le tudják hozni, bár a sérüléséről még nem tudni pontosat – számol be az Index helyszíni tudósítója. A portálon közzétett felvétel szerint a pálya felső szakaszán nagy sebességnél szétcsúszott Miklós Edit lába, majd csúszás közben feldobta a talaj, és szerencsétlenül ért földet. Az olimpiai hetedik helyezett versenyzőnek komoly fájdalmai voltak, és a térdét fájlalta az esés után.

A mentőhelikopter a pálya aljáig hozta le a sérült versenyzőt, rohamkocsiba tették, majd egy másik helikopterrel a pangaui kórházba szállították. A magyar szövetség későbbre ígért tájékoztatást.

Zauchensee-ben szombaton nem tudták megrendezni a versenyt, mert a folyamatos havazás közbeszólt, ezért csúsztatták vasárnapra a lesiklást, és törölték az eredetileg kiírt szuperkombinációt. Havazás miatt kellett törölni a csütörtöki és a pénteki edzést is. Miklós Edit mellett Nadia Fanchini is elesett, őt is mentőhelikopterrel hozták le.

Miklós Edit három verseny után az ötödik a lesikló világkupában. A magyar versenyző dobogós helyezést szeretett volna elérni a mostani hétvégén.

1. FRISSÍTÉS: Az MTI szerint Miklós Editnek kifordult a térde, és a szalagok is sérülhettek. Kaszó Klára, a magyar szövetség ügyvezető elnökének tájékoztatása szerint a 28 éves sportoló térdét ugyan helyre tették, de az továbbra is instabil, ami arra utal, hogy megsérültek a szalagok. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy "csak" megnyúltak, vagy esetleg szakadás is történt-e.

2. FRISSÍTÉS: Az MRI-vizsgálat keresztszalag-szakadást állapított meg. Emellett egy csontdarab letört a térdében, továbbá porcsérülést is szenvedett. Ez azt jelenti, hogy a síző számára véget ért az idény. A bal térde is megsérült, de az kevésbé súlyosan.

Kaszó Klára elmondta, hogy Miklós Editet helikopterrel szállítják át egy Innsbruck melletti magánklinikára, ahol újra megvizsgálják, s majd ott születik döntés a szükséges kezelésekről és rehabilitációról. "Egy nagyon komoly térdspecialista fogja kezelni. Nagy valószínűséggel a következő szezonra teljesen egészséges lehet" – jelentette ki Kaszó Klára.

Miklós Edit azt mondta a bukásáról a sportvezetőnek, annyira beütötte magát, hogy percekig alig kapott levegőt és sokkos állapotba került. Kaszó Klára hozzátette, most már rendben van a versenyző, sőt, visszanyerte a humorát is.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.