Mélyrepülésben az UTA

A szerdai hétközi fordulóban szerzett egy pont (1–1 Temesváron a Ripensia ellen) bizakodásra adott okot az UTA szurkolói számára a szombati hazai meccs előtt, amikor is a vásárhelyi ASA látogatott Világosra a másodosztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi játéknapján. A derűlátás azonban tűlzóttank bizonyult, mert a vendégek magabiztos játékkal esélyt sem adtak a „hazaiaknak” a győzelemre. A vásárhelyiek mindkét félidőben szereztek egy-egy gólt, míg a hegyaljai albérletben szereplő aradiak a véghajrában szépítettek egy szabadrúgásgóllal.

Ezzel Cristian Todea vezetőedző együttese vészesen közel maradt a kiesőzónához.

II. Liga, 17. forduló: UTA–Marosvásárhelyi ASA 1–2, gólszerzők: Cârstocea (90+3. p.), illetve Candrea (38. p.), Băjan (71. p.).

További eredmények: CS Baloteşti–Bukaresti Metaloglobus 2–0, CS Afumaţi–Chindia Târgovişte 0–0, Szatmárnémeti Olimpia–Dacia Unirea Brăila 3–2, Pandurii Târgu Jiu–Temesvári Ripensia 1–1, Ştiinţa Miroslava–Foresta Suceava 0–1, CS Mioveni–Sportul Snagov 1–0, a Dunărea Călăraşi–FC Argeş, AFC Hermannstadt–Academica Clinceni és Temesvári ASU Politehnica–Nagyváradi Luceafărul meccseket vasárnap játsszák.

Az állás: 1. Hermannstadt 37 pont / 16 meccs, 2. Călăraşi 36/16, 3. Târgovişte 35/17, … 14. UTA 18/17.

A következő szombaton az UTA Brăilára látogat.

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.