Megtört a jég!

A harmadik forduló óta először nyert a bajnokságban az UTA. Az aradi futballisták a másodosztályban újonc Ştiinţa Miroslava együttesét fogadták szombat délelőtt a világosi pályán, és végig fölényben játszva, magabiztos győzelmet arattak. Stahl korai találata után az új gólfelelős, Florea egy remekbe szabott lövésel, majd egy pontos fejessel járult hozzá csapaa diadalához.

Az eredmény előrelépés a legutóbbi tíz meccshez képest (bár az UTA mutatói a labdabirtoklást és a kapott gólok számát tekintve jobb volt az ellenfelekhez képest, csak elől nem volt hatékony a csapat), de még nem sikerült elmozdulni a kiesést jelentő helyről.

II. Liga, 13. forduló: UTA–Ştiinţa Miroslava 3–0, gólszerzők: Stahl (7. p.), Florea (26. és 64. p.).

További eredmények: Metaloglobus–Sportul Snagov 2–1, Academica Clinceni–Chindia Târgovişte 0–2, CS Baloteşti–Marosvásárhelyi ASA 2–6, CS Afumaţi–Temesvári Ripensia 2–0, Dunărea Călăraşi–Nagyváradi Luceafărul 1–0, Szatmárnémeti Olimpia–Foresta Suceava 2–0, Pandurii Târgu Jiu–Temesvári ASU Politehnica 1–1, CS Mioveni–FC Argeş 0–0, AFC Hermannstadt–Dacia Unirea Brăila 3–2.

Az állás: 1. Hermannstadt 32 ponttal, 2. Dunărea 31, 3. Chindia 27, … 16. UTA 14 ponttal.

Október 28-án az UTA az utolsó előtti helyezett Suceava vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.