Leiskolázta a Poli az UTÁ-t

Presztízscsatát hozott a hétvégi forduló a másodosztályú-labdarúgó-bajnokságban: az UTA az ősi rivális temesvári ASU Politehnicát fogadta szombaton, és mindkét csapat drukkereinek a bajnoki pontoknál fontosabb volt kedvenceik várt győzelme a szomszédvár ellen.

A Bega-partiakat a visszavágás vágya is fűthette az ősszel Temesvárn elszenvedett 3–1-es vereségért, emellett a kiesőzónából való menekülésbe is sokat segíthetett a három pont, míg az aradiak számára a bajnokság kimenetele szempontjából majdhogynem tét nélküli volt a mérkőzés.

Ehhez mérten is játszott az UTA: összpontosítás nélkül, így nem csoda hogy a vendégek mindkét játékrészben szereztek egy-egy gólt, és megérdemelten nyert, s azon sem kell meglepődni, hogy a hazai törzsszurkolók a meccs végén hátat fordítottak a játékosoknak a lélektelen produkcióért.

2. Liga, 33. forduló: UTA–ASU Politehncia 0–2, gólszerzők: Ignea (9. p.), Manea (70. p.).

További eredmények: Pandurii–Luceafărul 0–0, Baloteşti–Metaloglobus 0–3, Academica–Energeticianul 3–1, Dacia Unirea–FC Argeş 0–2, Daco-Getica–Mioveni 1–0, Ripensia–Bákó 1–0, Farul–Petrolul 0–3, vasárnap: ACS Poli–Kolozsvári „U” 0–3, hétfőn: Sportul–Chindia.

Az állás: 1. Academica 76 ponttal, 2. Chindia 70/32 meccs, 3. Kolozsvár 69, … 9. UTA 44, … 11. ASU Politehnica 41 ponttal.

Május 12-én az UTA a Kolozsvári „U” vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.