Kizárták az UTA egyik ellenfelét

2018. február 2.
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) kizárta a II. Liga küzdelmeiből az Olimpiát a szatmárnémeti csapat felhalmozódott adósságia miatt.

A partiumi klub mind a hitelezőknek, mind a játékosai egy részének tartozott, amiért a szövetség az elmúlt hetekben sorozatban rótta ki a büntetőpontokat, úgyhogy a sereghajtó már mínusz 19 ponttal állt a rangsor alján (összesen 42 büntetőpontot kapott az „Oli”).

A február 24-én folytatódó tavaszi szezonban a szatmáriak esedékes ellenfelei 3–0 arányban nyerik majd a meccseket játék nélkül. A bajnokság első szakaszában (a 19. fordulóval beleértve) elért eredmények megmaradnak, de a visszavágókból még a tél elején lejátszott első két meccs eredményét törölték, és 3–0-s gólkülönbséggel az ellenfelek javára írták a győzelmeket. A legnagyobb nyertese ennek a fővárosi Metaloglobus, mert a pályán 2–0-ra kikapott az Olimpiától, de így meg három ponttal gyarapodott, és a 15-ről feljött a 13. helyre (közvetlenül az UTA mögé, egy pont hátránnyal). Az Academica Clinceni is megkapta 3–0-s gólkülönbséggel a három pontot, de amúgy a pályán is begyűjtötte azt (4–1 volt).


Emlék az Olimpia-UTA meccsről

Az UTÁ-t nem érinti a változás, mivel az őszi eredmények megmaradtak. Az akkor épp hullámvölygben lévő aradiak tavaly szeptemberben, a 9. fordulóban 1–0-ra kaptak ki Szatmárnémetiben.

A II. Ligát a Dunărea Călărași vezeti 49 ponttal, második – szintén egyenes feljutást érő – helyen az AFC Hermannstadt áll 48 ponttal, az osztályozót jelentő hely jelenleg a 42 pontos Chindia Târgovişte-é. Az UTA 25 ponttal a 12., és a tavaszi első fordulóban az Academica Clinceni-t fogadja.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> UTA: pontvesztés hazai pályán
Döntetlen játszott az újonccal az aradi csapat.
Hír beküldése
Őze Lajos-díjat kapott Tege Antal.
Hír beküldése
A Török Zsolt, Teofil Vlad és Romeo Popa összetételű romániai Himalája-expedíció tagjai nepáli idő szerint csütörtök délután feljutottak a „Mount Everest lányakényt” emlegetett Pumori-csúcsra. A trió tagjai ezt követően visszatértek a legközelebbi pihenőhelyre, hogy aztán október 19-én, péntek délutánra lejussanak az alaptáborba.
Ez már a második halasztás.
<em>Hír szerkesztése</em> Az evangélikus templom ünnepére készülnek Újvarsándon
Remélik, hogy november 11-ig elkészülnek a felújítással.
<em>Hír szerkesztése</em> Interliga: a nagybetűs futball előszobája [AUDIÓ]
Tizenkét éve zajlik a román–magyar bajnokság a kölyökcsapatok között.
<em>Hír szerkesztése</em> Néptáncoktatás felnőtteknek [AUDIÓ]
Nem kell előképzettség, szívesen látnak minden érdeklődőt.
<em>Hír szerkesztése</em> Eddig bírta az UTA műfüves pályája
A hagyományos, tartalékpályán tartják az edzéseket a sérülésveszély miatt.
<em>Hír szerkesztése</em> Zenés komédia az Aradi Kamaraszínház műsorán
A Tatabányai Jászai Mari Színház mutatja be a Csoportterápiát.
<em>Hír szerkesztése</em> Szabadon kószáló állatokat fogtak be a központban
A gazdájuk járt rosszul: 500 lejre büntették.