Kizárták az UTA egyik ellenfelét

2018. február 2.
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) kizárta a II. Liga küzdelmeiből az Olimpiát a szatmárnémeti csapat felhalmozódott adósságia miatt.

A partiumi klub mind a hitelezőknek, mind a játékosai egy részének tartozott, amiért a szövetség az elmúlt hetekben sorozatban rótta ki a büntetőpontokat, úgyhogy a sereghajtó már mínusz 19 ponttal állt a rangsor alján (összesen 42 büntetőpontot kapott az „Oli”).

A február 24-én folytatódó tavaszi szezonban a szatmáriak esedékes ellenfelei 3–0 arányban nyerik majd a meccseket játék nélkül. A bajnokság első szakaszában (a 19. fordulóval beleértve) elért eredmények megmaradnak, de a visszavágókból még a tél elején lejátszott első két meccs eredményét törölték, és 3–0-s gólkülönbséggel az ellenfelek javára írták a győzelmeket. A legnagyobb nyertese ennek a fővárosi Metaloglobus, mert a pályán 2–0-ra kikapott az Olimpiától, de így meg három ponttal gyarapodott, és a 15-ről feljött a 13. helyre (közvetlenül az UTA mögé, egy pont hátránnyal). Az Academica Clinceni is megkapta 3–0-s gólkülönbséggel a három pontot, de amúgy a pályán is begyűjtötte azt (4–1 volt).


Emlék az Olimpia-UTA meccsről

Az UTÁ-t nem érinti a változás, mivel az őszi eredmények megmaradtak. Az akkor épp hullámvölygben lévő aradiak tavaly szeptemberben, a 9. fordulóban 1–0-ra kaptak ki Szatmárnémetiben.

A II. Ligát a Dunărea Călărași vezeti 49 ponttal, második – szintén egyenes feljutást érő – helyen az AFC Hermannstadt áll 48 ponttal, az osztályozót jelentő hely jelenleg a 42 pontos Chindia Târgovişte-é. Az UTA 25 ponttal a 12., és a tavaszi első fordulóban az Academica Clinceni-t fogadja.

További hírek

Hír beküldése
A 16 éves tanuló egy helyi iskolába ment a fegyverrel.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint egymilliárd euró a Kürtöstől a Fekete-tengerig tartós vasút felújítására
Mintegy 1,3 milliárd eurót biztosít az EU a kohéziós forrásokból a magyar–román határon lévő Kürtöst Konstancával összekötő vasútvonal korszerűsítésére. Ennek nyomán gyorsabb és biztonságosabb lesz az utazás a Kürtös és Piskitelep közötti 185 kilométeres szakaszon, 13 állomást felújítanak, hidakat és alagutakat építenek.
<em>Hír szerkesztése</em> Segítségre van szüksége a hároméves Hannának!
Az életmentő műtét közel 30 ezer euróba kerül, aminek az összegyűjtésére közösségi összefogás indult. Aki teheti, csatlakozzon!
<em>Hír szerkesztése</em> Minority SafePack: aki nem írta alá, még megteheti [AUDIÓ]
Még egy-két hétig folytatják a támogató aláírások gyűjtését.
Az Eurotrans Alapítvány szolgáltatásai ingyenesek.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 12 ezer szál csempészcigit koboztak el
Borossebesen volt a nagyobbik fogás.
<em>Hír szerkesztése</em> Kimentettek egy tinédzsert a Marosból a tűzoltók
A víz a derekáig ért, de nem tudott kijönni, mert beleragadt az iszapba.
<em>Hír szerkesztése</em> Felszámoltak egy drogbandát
Több mint ötezer Ecstasy tablettát találtak a Temes megyei fiataloknál.
<em>Hír szerkesztése</em> Nyárra költözhet vissza a Kultúrpalotába a Filharmónia [AUDIÓ]
Orgonát is kap az idén 105 éves épület.
<em>Hír szerkesztése</em> Mi jut a magyaroknak a 2018-as megyei költségvetésből? [AUDIÓ]
A kevésből sikerült kialkudni pénzt a hagyományos rendezvényekre, fejlesztésekre és templomjavításokra.