Kizárták az UTA egyik ellenfelét

2018. február 2.
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) kizárta a II. Liga küzdelmeiből az Olimpiát a szatmárnémeti csapat felhalmozódott adósságia miatt.

A partiumi klub mind a hitelezőknek, mind a játékosai egy részének tartozott, amiért a szövetség az elmúlt hetekben sorozatban rótta ki a büntetőpontokat, úgyhogy a sereghajtó már mínusz 19 ponttal állt a rangsor alján (összesen 42 büntetőpontot kapott az „Oli”).

A február 24-én folytatódó tavaszi szezonban a szatmáriak esedékes ellenfelei 3–0 arányban nyerik majd a meccseket játék nélkül. A bajnokság első szakaszában (a 19. fordulóval beleértve) elért eredmények megmaradnak, de a visszavágókból még a tél elején lejátszott első két meccs eredményét törölték, és 3–0-s gólkülönbséggel az ellenfelek javára írták a győzelmeket. A legnagyobb nyertese ennek a fővárosi Metaloglobus, mert a pályán 2–0-ra kikapott az Olimpiától, de így meg három ponttal gyarapodott, és a 15-ről feljött a 13. helyre (közvetlenül az UTA mögé, egy pont hátránnyal). Az Academica Clinceni is megkapta 3–0-s gólkülönbséggel a három pontot, de amúgy a pályán is begyűjtötte azt (4–1 volt).


Emlék az Olimpia-UTA meccsről

Az UTÁ-t nem érinti a változás, mivel az őszi eredmények megmaradtak. Az akkor épp hullámvölygben lévő aradiak tavaly szeptemberben, a 9. fordulóban 1–0-ra kaptak ki Szatmárnémetiben.

A II. Ligát a Dunărea Călărași vezeti 49 ponttal, második – szintén egyenes feljutást érő – helyen az AFC Hermannstadt áll 48 ponttal, az osztályozót jelentő hely jelenleg a 42 pontos Chindia Târgovişte-é. Az UTA 25 ponttal a 12., és a tavaszi első fordulóban az Academica Clinceni-t fogadja.

További hírek

Az Ipartestület szervezi.
Hír beküldése
Az első kötetbe 26 település fért bele. Folytatása következik.
Hír beküldése
Hosszú Zoltán és Siska-Szabó Zoltán (post mortem) kapja 2018-ra az elismerést.
Hír beküldése
Az erdelystat.ro portál magyar nyelven és magyar szempontok szerint rendezve tesz közzé olyan hivatalos romániai statisztikai adatokat, amelyek nyilvánosak ugyan, de esetenként nehezen elérhetők. Cél, hogy a portál ne csak a múltról és a jelenről szóljon, hanem előrejelzéseket is közöljön.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad, a név marad! [AUDIÓ]
A Szabadság-szobor Egyesület várostörténeti sorozatának második kötete.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi áldozata is van az influenzának
Kilencre nőtt a betegségben meghalt személyek száma.
<em>Hír szerkesztése</em> Az UTA meghátrált az Előrével szemben
A békéscsabaiak nyerték az idei első edzőmeccset.
<em>Hír szerkesztése</em> Újságírót jelöl Ezüstfenyő-díjra az aradi RMDSZ
Balta János január 25-én veheti át a kitüntetést.
Az Eurotrans Alapítvány szolgáltatása ingyenesek.
<em>Hír szerkesztése</em> Elárverezik az Andrényi-palotát
Az aradi belváros jellegzetes épületének kikiáltási ára 2,5 millió euró.