Kizárták az UTA egyik ellenfelét

2018. február 2.
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) kizárta a II. Liga küzdelmeiből az Olimpiát a szatmárnémeti csapat felhalmozódott adósságia miatt.

A partiumi klub mind a hitelezőknek, mind a játékosai egy részének tartozott, amiért a szövetség az elmúlt hetekben sorozatban rótta ki a büntetőpontokat, úgyhogy a sereghajtó már mínusz 19 ponttal állt a rangsor alján (összesen 42 büntetőpontot kapott az „Oli”).

A február 24-én folytatódó tavaszi szezonban a szatmáriak esedékes ellenfelei 3–0 arányban nyerik majd a meccseket játék nélkül. A bajnokság első szakaszában (a 19. fordulóval beleértve) elért eredmények megmaradnak, de a visszavágókból még a tél elején lejátszott első két meccs eredményét törölték, és 3–0-s gólkülönbséggel az ellenfelek javára írták a győzelmeket. A legnagyobb nyertese ennek a fővárosi Metaloglobus, mert a pályán 2–0-ra kikapott az Olimpiától, de így meg három ponttal gyarapodott, és a 15-ről feljött a 13. helyre (közvetlenül az UTA mögé, egy pont hátránnyal). Az Academica Clinceni is megkapta 3–0-s gólkülönbséggel a három pontot, de amúgy a pályán is begyűjtötte azt (4–1 volt).


Emlék az Olimpia-UTA meccsről

Az UTÁ-t nem érinti a változás, mivel az őszi eredmények megmaradtak. Az akkor épp hullámvölygben lévő aradiak tavaly szeptemberben, a 9. fordulóban 1–0-ra kaptak ki Szatmárnémetiben.

A II. Ligát a Dunărea Călărași vezeti 49 ponttal, második – szintén egyenes feljutást érő – helyen az AFC Hermannstadt áll 48 ponttal, az osztályozót jelentő hely jelenleg a 42 pontos Chindia Târgovişte-é. Az UTA 25 ponttal a 12., és a tavaszi első fordulóban az Academica Clinceni-t fogadja.

További hírek

Hír beküldése
A Ioan Slavici-színház művészei és amatőr színjátszók korhű jelmezekben játsszák majd el a történetet.
Hír beküldése
Negyven Arad és Hunyad megyei rendőr tartott egy időben hat házkutatást a múlt pénteken a Hunyad megyei Zsilyvajdejvulkánban, ahol azzal gaynúsítottak öt férfit és egy nőt, hogy két rablást és három betörést hajtottak végre nemrég Arad, Hunyad és Krassó-Szörény megyék több településén.
Hír beküldése
Szeptember 28-án, pénteken lesznek a nyitó rendezvények.
<em>Hír szerkesztése</em> Gólzáporos pályaavatót játszott az UTA
Az aradiak magabiztos győzelmet arattak a 2. Liga második fordulójában.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 60 ezren tüntetnek a kormány ellen
Több mint hatvanezresre duzzadt a bukaresti Victoriei téren tüntető tömeg. Újabb dulakodás tört ki a csendőrök és demonstrálók között. A bukaresti tájékoztatása szerint eddig 172-en szorultak orvosi ellátásra. Kilenc személyt szállítottak kórházba, közülük ketten csendőrök. A tüntetők elmondták: ki akarták fejezni szolidaritásukat az anyaországban hátrahagyottakkal.
<em>Hír szerkesztése</em> Holttestet emeltek ki a feltóti víztározóból
A búvároknak 240 hektáros vízfelületet és 4-től 16- méterig terjedő mélységet kellett „átfésülniük”. Egy 28 éves férfi az áldozat.
<em>Hír szerkesztése</em> Tisztújításra készül a gazdaszervezet
Ifj. Zágoni-Szabó András az elnöki poszt várományosa.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy halott és öt sérült a nagylaki balesetben
Mentőhelikoptert is kellett hívni az egyik sérülthöz.
<em>Hír szerkesztése</em> Pécskán bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést
Minden második hétfőn viszik el a műanyag és a fém hulladékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Zárva marad a Menyháza környéki turistautak fele
Még nem takarították el a tavaly szeptemberi vihar nyomait.