Kizárták az UTA egyik ellenfelét

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) kizárta a II. Liga küzdelmeiből az Olimpiát a szatmárnémeti csapat felhalmozódott adósságia miatt.

A partiumi klub mind a hitelezőknek, mind a játékosai egy részének tartozott, amiért a szövetség az elmúlt hetekben sorozatban rótta ki a büntetőpontokat, úgyhogy a sereghajtó már mínusz 19 ponttal állt a rangsor alján (összesen 42 büntetőpontot kapott az „Oli”).

A február 24-én folytatódó tavaszi szezonban a szatmáriak esedékes ellenfelei 3–0 arányban nyerik majd a meccseket játék nélkül. A bajnokság első szakaszában (a 19. fordulóval beleértve) elért eredmények megmaradnak, de a visszavágókból még a tél elején lejátszott első két meccs eredményét törölték, és 3–0-s gólkülönbséggel az ellenfelek javára írták a győzelmeket. A legnagyobb nyertese ennek a fővárosi Metaloglobus, mert a pályán 2–0-ra kikapott az Olimpiától, de így meg három ponttal gyarapodott, és a 15-ről feljött a 13. helyre (közvetlenül az UTA mögé, egy pont hátránnyal). Az Academica Clinceni is megkapta 3–0-s gólkülönbséggel a három pontot, de amúgy a pályán is begyűjtötte azt (4–1 volt).

Emlék az Olimpia-UTA meccsről

Az UTÁ-t nem érinti a változás, mivel az őszi eredmények megmaradtak. Az akkor épp hullámvölygben lévő aradiak tavaly szeptemberben, a 9. fordulóban 1–0-ra kaptak ki Szatmárnémetiben.

A II. Ligát a Dunărea Călărași vezeti 49 ponttal, második – szintén egyenes feljutást érő – helyen az AFC Hermannstadt áll 48 ponttal, az osztályozót jelentő hely jelenleg a 42 pontos Chindia Târgovişte-é. Az UTA 25 ponttal a 12., és a tavaszi első fordulóban az Academica Clinceni-t fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.