Kikapott az UTA a szomszédvárak meccsén

Az előző két fordulóban aratott győzelmen felbuzdulva mind a játékosok, mind a szurkolók bizakodással várták az UTA szombati „hazai” (aradi stadion hiányban még mindig Világoson rendezett) meccsét. A vendég a szintén a másodosztályú labdarúgó-bajnokság alsó mezőnyében szerénykedő nagyváradi rivális volt, amely gyenge formáját meghazudtolva háromgólos előnyre tett szert bő egy órányi játék után.

Az első félidő hajrájában Codoban juttatta vezetéshez a bihariakat, majd kevéssel fordulás után ő duplázta meg csapata előnyét. Még fel sem ocsúdhattak az újabb „pofontól” az aradiak, amikor Țegle aharmadik váradi gólt is megszerezte. Azt lehetett hinii, hogy a padlóról képtelen felállni az UTA, de Hlistei viszonylag hamar megkezdte a felzárkózást, majd a csapatkatpitány Curtuiuș is betalált.

Hátra volt még negyed óra, de már nem sikerült egyenlíteni, így Cristian Todea csapat pont nélkül zárta a meccset.

II. Liga, 15. forduló: UTA–Nagyváradi Luceafărul 2–3, gólszerzők: Hlistei (63. p.), Curtuiuș (74. p.), illetve Codoban (44. és 58. p.), Țegle (61. p.).

További eredmények: Academica Clinceni–Sportul Snagov 2–1, CS Mioveni–Bukaresti Metaloglobus 0–1, CS Baloteşti–FC Argeş 1–0, CS Afumaţi–Dacia Unirea Brăila 2–0, Szatmárnémeti Olimpia–Temesvári Ripensia 1–1, Pandurii Târgu Jiu–Foresta Suceava 0–1, Dunărea Călăraşi–Marosvásárhelyi ASA 3–0, Temesvári ASU Politehnica–Ştiinţa Miroslava 1–0.

FRISSÍTÉS: Vasárnap: AFC Hermannstadt–Chindia Târgovişte 0–0.

Az élen: 1. Călăraşi 35 ponttal, 2. Hermannstadt 34, 3. Târgovişte 31, ... 13. UTA 17 ponttal.

Az UTA a szerdai hétközi fordulóban a Ripensia vendége lesz, 19 órától, a meccset a Digisport közvetíti majd.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.