Két napon belül másodszor is nyert az UTA

Tizenegyesgóllal nyert az UTA kedd délután, a Concordia Chiajna ellen a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, és ezzel megerősítette első helyét a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

A futballszövetség és az ellenfél embertelen – de legalábbis sportszerűtlen – módon arra kényszerítette az aradi csapatot, hogy 48 órával azután, hogy a Farul ellen bebiztosította őszi bajnoki címét, ismét pályára lépjen.

A legutóbb még az élvonalban szereplő Concordiát kedd délután fogadta az UTA az újaradi Motorul-pályán, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzésen. A hazaiak korán vezetést szereztek, miután Oroiant szabálytalanul állították meg a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Moise értékesítette.

Újabb találat nem született, de a vendégek emberhátrányban fejezték be a meccset, mert a 62. percben Iont kiállították.

Az UTA továbbra is négy ponttal vezet a Mioveni előtt, a visszavágók első fordulójában, szombaton pedig a múlt idénybe még az 1. Ligában érdekelt Dunărea Călărași vendége lesz.

  • 2. Liga, a 11. fordulóból elhalasztott meccs: UTA–Concordia Chiajna 1–0, gólszerző: Moise (7. p., tizenegyesből). A 19. forduló keddi záró meccsén: CS Mioveni–Turni Măgurele 5–2.
  • Az állás: 2. UTA 38 pont / 18 meccs, 2. Mioveni 34/18, 3. Rapid 31/17, ... 14. Călărași 22, ... 16. Chiajna 21 ponttal.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.