Játék nélkül is a második helyre lépett az UTA

Szabadnapos volt a hétvégén, mégis három ponttal gazdagodott és az egyenes feljutást jelentős második helyre lépett elő az UTA labdarúgócsapata a hétvégén. Mivel a soros ellenfele, a Tatrangi Unirea a téli szünetben visszalépett a másodosztályú bajnokságból, a szabályok szerint minden meccset az ellenfelek javára írnak 3–0-s gólkülönbséggel, így járt az UTA is. Ráadásul a fő rivális Sepsiszentgyörgy vasárnap döntetlent játszott Târgoviştén, így az aradiak előrébb léptek az osztályozót érő harmadik helyről (igaz, a székelyföldieknek meccshátrányuk van).

Lauranțiu Roșu vezetőedző tanítványai azért nem tétlenkedtek a víkenden, ugyanis pályára léptek az ötödik ligás Sajtényi Unirea ellen, s 9–1-re nyerték az edzőmeccset. Az UTA május 13-án az Academica Clinceni vendége lesz.

II. Liga, 33. forduló: CS Baloteşti–Szatmárnémeti Olimpia 1–0, CS Mioveni–Academica Clinceni 3–2, Foresta Suceava–Nagyváradi Luceafărul 2–0, CSM Râmnicu Vâlcea–CS Afumaţi 0–3 (játék nélkül), UTA–Tatrangi Unirea 3–0 (játék nélkül), Resicabányai Metalul–Brassói FC 1–1, Temesvári ASU Politehnica–Dunărea Călăraşi 4–1, Chindia Târgovişte–Sepsiszentgyörgyi Sepsi 1–1, a Dacia Unirea Brăila és a Bukaresti Juventus állt.

Az élen: 1. Juventus 69 pont / 29 meccs, 2. UTA 59/30, 3. Sepsi 58/29, 4. Mioveni 57/30.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.