Ismét tizenegyest védett az UTA kapusa

Amióta Ionuț Popa a technikai igazgató, nem kapott ki a csapat. Vasárnap az éllovassal játszanak a fiúk.

Négy napon belül másodszor mentette meg csapatát az UTA kapusa, Roberto Bodea. A 24 éves hálóőr vasárnap az Afumați elleni hazai meccsen 1–0-s vendgévezetésnél hárított egy tizenegyest (ami sorsdöntő volt, mert aztán az aradiak a maguk javukra fordították az eredményt), szerda este pedig Mioveni-ben 1–1-es állásnál, a 65. percben védte ki Năstăsie – amúgy a bíró által tévesen megítélt – büntetőjét, és mint utólag kiderült, pontot ért ez a mentés.

A másodosztályú labdarúgó-bajnokságban a három hete a havazás miatt elhalasztott 23. fordulót rendezték meg hét közben. Az UTA viszonylag korán hátrányba került, de a második félifőben Hlistei révén sikerült egyenlíteni és Bodeának is köszönhetően egy pontot elhozni idegenből.

Amióta Ionuț Popát technikai igazgatónak nevezték ki a piros-fehér mezeseknél, nem kapott ki a csapat: két döntetlen és egy győzelem a mérleg, de még mindig csak négy pont választja el az aradiakat a kiesést jelentő helyektől.

2. Liga, 23. forduló: CS Mioveni–UTA 1–1, gólszerzők: Rădescu (17. p.), illetve Hlistei (54. p.).

További eredmények: Chindia Târgovişte–Ştiinţa Miroslava 2–0, Academica Clinceni–Pandurii Târgu Jiu 3–1, Bukaresti Metaloglobus–Temesvári ASU Politehnica 0–5, FC Argeş–Foresta Suceava 0–2, Dacia Unirea Brăila–Nagyváradi Luceafărul 1–1, Marosvásárhelyi ASA–Temesvári Ripensia 0–3 (játék nélkül), AFC Hermannstadt–Szatmárnémeti Olimpia 3–0 (játék nélkül), CS Afumaţi–Sportul Snagov 1–1, CS Baloteşti–Dunărea Călăraşi 1–2.

Az állás: 1. Călăraşi 62 ponttal, 2. Hermannstadt 59, 3. Târgovişte 55, … 10. UTA 31 ponttal.

Az UTA vasárnap az éllovas Călăraşi vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.