Ígérik, hogy látható lesz az M4-en a magyar–szlovák Eb-selejtező

2019. szeptember 8.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye és az M4 Sport tévécsatorna igazgatójának ígérete szerint a határon túl is nézető lesz a kábeltévés előfizetéssel rendelkezők számára a hétfő esti magyar–szlovák labdarúgó Eb-selejtező.
Hír beküldése
Csütörtök este is csak ez volt látható | Forrás: Facebook

A szerzői jogi korlátozásokkal magyarázott úgynevezett geokódolás csütörtök este váltott kis ismét közfelháborodást a magyar futballszeretők körében, mivel a Montenegró–Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzés se volt nézhető az előfizetők számára.

Az MTVA ígéretet tett arra, hogy megszünteti a magyar érdekeltségű sportközvetítések kódolását.

„Már a csatorna indulásakor megvolt a szándék arra, hogy a határon túli magyarokhoz is eljuttassák az M4 sportcsatorna műsorait. Mostanra hárultak el ennek jogi és technikai akadályai, így Erdélyben és Felvidéken – akik kábelen nézik a televíziót – már élvezhetik például a Magyarország–Szlovákia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező közvetítését” – mondta Székely Dávid, az M4 csatornaigazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az igazgató elmondta, a csatorna indulásakor – négy évvel ezelőtt – az volt a legfontosabb, hogy a maygarországi közönségnek megmutassák azokat a látvány- és olimpiai sportokat, amelyekben Magyarország rendkívül sikeres.

Székely Dávid hangsúlyozta, mára mindenkihez elér az M4 sportcsatorna, így minden érdeklődő követheti a magyar sportsikereket.

„Azt szerettük volna, hogy minél többen láthassák azokat a honfitársainkat, akik az egész világon igazán nagy dolgokat érnek el a sporton belül, és ezáltal az egész országot teszik büszkévé, az egész országot ismertetik meg a világgal" – fogalmazott az igazgató.

Székely Dávid pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy a montenegrói meccs is látható volt, holott a valóságba az előfizetők csak a szokásos feliratot láthatták a képernyőn, amely szerint a közvetítés csak Magyarország területén nézhető.

A hétvégén a magyar közszolgálati médiaintézményeket tömörítő MTV is kiadott egy közleményt a témával kapcsolatban, ezt idézzük az alábbiakban:

„Mivel számos sajtómegkeresés érkezett a témában, ezért a közmédia az alábbi tájékoztatást adja: Az MTVA a jogi háttér után a technikai feltételeit is előteremtette annak, hogy Felvidéken és Erdélyben is fogható legyen az M4 Sport közvetítése a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőiről, a kábeles előfizetők számára. Ezen feltételek szerint a hétfőn esedékes Magyarország–Szlovákia válogatott labdarúgó-mérkőzés közvetítése is elérhetővé válik. A közmédia felhívja a határon túli kábeltévé-előfizetők figyelmét arra, hogy minden olyan esetben keressék a helyi kábelszolgáltatókat, ha a közvetítéseket továbbiakban sem tudják fogni.​”

További hírek

Hír beküldése
Az előadássorozat folytatódik egész évben.
Hír beküldése
Tiltólistán szereplő vegyszert használtak, ráadásul rosszul.
<em>Hír szerkesztése</em> A Magyar Kultúra Lovagjává ütötték Sándor Tivadart
A magyar kultúra határon túli ápolása érdekében kifejtett életművéért kapta a kitüntetést.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem állt meg a stopnál – baleset lett belőle
A vétkes sofőr megsérült.
<em>Hír szerkesztése</em> Kislányokat kényszerítettek prostitúcióra
Aradon futtatták őket a gyanúsítottak.
<em>Hír szerkesztése</em> Időjárás-előrejelzés: kapunk hideget, meleget
Felmelegszik az idő a régiók többségében az elkövetkező napokban, a Körösök vidékén akár 11 Celsius-fokos nappali csúcsok is lesznek, a jövő héttől kezdődően azonban felére csökkenek a hőmérsékletek, csapadék inkább január 25-étől kezdődően valószínű. A hónap végétől ismét lehűlés várható.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb gyerekek kerültek kórházba a német iskolából
Rejtélyes tömeges megbetegedés.
<em>Hír szerkesztése</em> Jávor „Pali” utolsó mulatása
Zenés előadás a színészóriás tiszteletére – a nagy érdeklődésre való tekintettel két nap is.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA: gólzápor az utánpótláscsapat ellen
Két védővel erősített az aradi csapat.
Egyszerűsített honosítási eljárás és azzal kapcsolatos ügyintézések.