Ígérik, hogy látható lesz az M4-en a magyar–szlovák Eb-selejtező

2019. szeptember 8.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye és az M4 Sport tévécsatorna igazgatójának ígérete szerint a határon túl is nézető lesz a kábeltévés előfizetéssel rendelkezők számára a hétfő esti magyar–szlovák labdarúgó Eb-selejtező.
Hír beküldése
Csütörtök este is csak ez volt látható | Forrás: Facebook

A szerzői jogi korlátozásokkal magyarázott úgynevezett geokódolás csütörtök este váltott kis ismét közfelháborodást a magyar futballszeretők körében, mivel a Montenegró–Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzés se volt nézhető az előfizetők számára.

Az MTVA ígéretet tett arra, hogy megszünteti a magyar érdekeltségű sportközvetítések kódolását.

„Már a csatorna indulásakor megvolt a szándék arra, hogy a határon túli magyarokhoz is eljuttassák az M4 sportcsatorna műsorait. Mostanra hárultak el ennek jogi és technikai akadályai, így Erdélyben és Felvidéken – akik kábelen nézik a televíziót – már élvezhetik például a Magyarország–Szlovákia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező közvetítését” – mondta Székely Dávid, az M4 csatornaigazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az igazgató elmondta, a csatorna indulásakor – négy évvel ezelőtt – az volt a legfontosabb, hogy a maygarországi közönségnek megmutassák azokat a látvány- és olimpiai sportokat, amelyekben Magyarország rendkívül sikeres.

Székely Dávid hangsúlyozta, mára mindenkihez elér az M4 sportcsatorna, így minden érdeklődő követheti a magyar sportsikereket.

„Azt szerettük volna, hogy minél többen láthassák azokat a honfitársainkat, akik az egész világon igazán nagy dolgokat érnek el a sporton belül, és ezáltal az egész országot teszik büszkévé, az egész országot ismertetik meg a világgal" – fogalmazott az igazgató.

Székely Dávid pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy a montenegrói meccs is látható volt, holott a valóságba az előfizetők csak a szokásos feliratot láthatták a képernyőn, amely szerint a közvetítés csak Magyarország területén nézhető.

A hétvégén a magyar közszolgálati médiaintézményeket tömörítő MTV is kiadott egy közleményt a témával kapcsolatban, ezt idézzük az alábbiakban:

„Mivel számos sajtómegkeresés érkezett a témában, ezért a közmédia az alábbi tájékoztatást adja: Az MTVA a jogi háttér után a technikai feltételeit is előteremtette annak, hogy Felvidéken és Erdélyben is fogható legyen az M4 Sport közvetítése a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőiről, a kábeles előfizetők számára. Ezen feltételek szerint a hétfőn esedékes Magyarország–Szlovákia válogatott labdarúgó-mérkőzés közvetítése is elérhetővé válik. A közmédia felhívja a határon túli kábeltévé-előfizetők figyelmét arra, hogy minden olyan esetben keressék a helyi kábelszolgáltatókat, ha a közvetítéseket továbbiakban sem tudják fogni.​”

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Nagyobb büntetés az okos eszközök vezetés közbeni használatért
Szigorítja a Román Rendőrség a büntetéseket azokkal szemben, akik autóvezetés közben telefonon üzenetet írnak, élőben közvetítenek, képet rögzítenek vagy telefonon beszélnek. A rendőrség tájékoztatása szerint októbertől a felsoroltakért kiróható bírság összege 870 lejről 1160 lejre emelkedik.
Hír beküldése
Földes László Hobo és a Nemzeti Színház előadása a kamaraszínház műsorán.
Hír beküldése
A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével.
<em>Hír szerkesztése</em> XX. Magyar–magyar gazdatalálkozó [AUDIÓ]
Közös gondok és célok a Kárpát-medencei magyar agráriumban.
<em>Hír szerkesztése</em> Gazdák, figyelem! – Ilyen lesz az idő a héten
A nappali csúcsok 18 és 32 Celsius-fok között váltakoznak.
<em>Hír szerkesztése</em> Próbára teszi az időjárás a hegyaljai bortermelőket [AUDIÓ]
A körülmények ellenére jó évjáratra számítanak.
<em>Hír szerkesztése</em> Döntetlent játszott az UTA a rangadón
Izgalmas meccsen osztozkodtak a pontokon.
<em>Hír szerkesztése</em> Elektromos rollert nyerhet, ha támogatja az Aradi Magyar Napokat
Húszlejes karkötő vásárlásával segíthet a rendezvény sikerén.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem építhetnek toronyházat a Vörös Trikó helyére
Temesvári ingatlanfejlesztő emelt volna tízemeletes lakótömböt.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb rendezvényekkel bővült az Aradi Magyar Napok
Bábjáték, pedagógusnap, hely- és irodalomtörténeti előadás is lesz.