Ígérik, hogy látható lesz az M4-en a magyar–szlovák Eb-selejtező

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye és az M4 Sport tévécsatorna igazgatójának ígérete szerint a határon túl is nézető lesz a kábeltévés előfizetéssel rendelkezők számára a hétfő esti magyar–szlovák labdarúgó Eb-selejtező.

A szerzői jogi korlátozásokkal magyarázott úgynevezett geokódolás csütörtök este váltott kis ismét közfelháborodást a magyar futballszeretők körében, mivel a Montenegró–Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzés se volt nézhető az előfizetők számára.

Az MTVA ígéretet tett arra, hogy megszünteti a magyar érdekeltségű sportközvetítések kódolását.

„Már a csatorna indulásakor megvolt a szándék arra, hogy a határon túli magyarokhoz is eljuttassák az M4 sportcsatorna műsorait. Mostanra hárultak el ennek jogi és technikai akadályai, így Erdélyben és Felvidéken – akik kábelen nézik a televíziót – már élvezhetik például a Magyarország–Szlovákia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező közvetítését” – mondta Székely Dávid, az M4 csatornaigazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az igazgató elmondta, a csatorna indulásakor – négy évvel ezelőtt – az volt a legfontosabb, hogy a maygarországi közönségnek megmutassák azokat a látvány- és olimpiai sportokat, amelyekben Magyarország rendkívül sikeres.

Székely Dávid hangsúlyozta, mára mindenkihez elér az M4 sportcsatorna, így minden érdeklődő követheti a magyar sportsikereket.

„Azt szerettük volna, hogy minél többen láthassák azokat a honfitársainkat, akik az egész világon igazán nagy dolgokat érnek el a sporton belül, és ezáltal az egész országot teszik büszkévé, az egész országot ismertetik meg a világgal" – fogalmazott az igazgató.

Székely Dávid pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy a montenegrói meccs is látható volt, holott a valóságba az előfizetők csak a szokásos feliratot láthatták a képernyőn, amely szerint a közvetítés csak Magyarország területén nézhető.

A hétvégén a magyar közszolgálati médiaintézményeket tömörítő MTV is kiadott egy közleményt a témával kapcsolatban, ezt idézzük az alábbiakban:

„Mivel számos sajtómegkeresés érkezett a témában, ezért a közmédia az alábbi tájékoztatást adja: Az MTVA a jogi háttér után a technikai feltételeit is előteremtette annak, hogy Felvidéken és Erdélyben is fogható legyen az M4 Sport közvetítése a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőiről, a kábeles előfizetők számára. Ezen feltételek szerint a hétfőn esedékes Magyarország–Szlovákia válogatott labdarúgó-mérkőzés közvetítése is elérhetővé válik. A közmédia felhívja a határon túli kábeltévé-előfizetők figyelmét arra, hogy minden olyan esetben keressék a helyi kábelszolgáltatókat, ha a közvetítéseket továbbiakban sem tudják fogni.​”

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.