Hullámvölgyben az UTA

Az élboly két helyezettje elleni, egymást követő, hajszálon múló bajnoki kudarcok (0–1 a Clinceni-nyel és 1–2 a Snagovval szemben), majd a kupában az élvonalebli Iași elleni balul sikerült tizenegyespárbaj felőrölte az UTA játékosait. Csak ezzel magyarázható, hogy a másodosztályú bajnokság szombati játéknapján az aradi labdarúgók sem fizikailag, sem lelkileg nem voltak kellően felkészültek, illetve koncentráltak a kisesési zónában álló Balotești ellen.

Az újaradi Motorul-pályán rendezett összecsapás első félidejét uralták a hazaiak, de csak helyzetekig, gólig nem jutottak. A második játékrészben aztán hat perc alatt elintézte a meccset a vendégcsapat: előbb egy felső lécről visszavágódó labdát kotort közelről a hálób Gojnea, nem sokkal később pedig Vasile Mihai egy 27 méteres, ritka jól eltalált lövéssel növelte kettőre csapata előnyét, s ezzel végképp eldöntötte a meccset.

2. Liga, 9. forduló: UTA–CS Balotești 0–2, gólszerzők: Gojnea (56. p.), Mihai (62. p.).

További eredmények: Petrolul Ploieşti–Bákói Aerostar 5–0, Bukaresti Daco-Getica–Temesvári ASU Politehnica 1–1, Dacia Unirea Brăila–Chindia Târgovişte 0–1, Temesvári Ripensia–Bukaresti Metaloglobus 0–1, Academica Clinceni–Sportul Snagov 0–1, CS Mioveni–Kolozsvári Universitatea 1–1, Temesvári ACS Poli–Pandurii Târgu Jiu 1–1; vasárnap: FC Argeş–Nagyváradi Luceafărul 3–0, Konstancai Farul–Energeticianul 1–0.

Az élen: 1. Sportul 23 ponttal, 2. Petrolul 19, 3. Academica 18 (22–5), 4. Pandurii 18 (22–11), 5. FC Argeş 18 (14–6) … 9. UTA 13 ponttal.

A következő fordulóban, október az UTA a Pandurii vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.