Győzelemmel kezdte a kupaszereplést az UTA

2017. október 4.
<em>Hír szerkesztése</em> Győzelemmel kezdte a kupaszereplést az UTA
Fotó: uta-arad.ro

Ha a bajnokságban gyengén is muzsikál az UTA, a Román Kupában nem kellett szégyenkezniük az aradi labdarúgóknak. A másodosztályú klub szerda délután, a 4. fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, és magabiztos, gólzáporos győzelmet aratott a szintén Arad megyei, de harmadosztályú Borossebes otthonában (ez Cristian Todea első győzelme a vezetőedzői kinevezés óta), és továbbjutott a legjobb 32 közé, ahol már az élvonalbeli csapatok is érdekeltek lesznek.

Érdekessége a szerdai meccsnek, hogy a Borossebes az előző fordulóban 2–1-re kikapott a megyei szakasz győztesétől, de az azóta szintén III. ligás Lippai Șoimii-tól, ám megóvta a meccset, mert a Maros mentieket a szövetség ún. ligán kívüli csapatként kezelte (pályaválasztói jogot kapott, és kevesebb díjat kellett fizetnie a rendezésért). A szabályzat erről nem rendelkezik egyértelműen, mégis a borossebesiek javára döntött.

Az UTA a II. Liga 11. fordulójában a Pandurii-t fogadja, vasárnap délután fél négytől a világosi pályán.

Román Kupa, 4. forduló: Borossebesi Național–UTA 1–4, gólszerzők: Dică (75. p.), illetve Florea (18. és 29. p.), Curtuiuș (65. és 90+2. p.).

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.