Győzelemmel kezdte a kupaszereplést az UTA

Ha a bajnokságban gyengén is muzsikál az UTA, a Román Kupában nem kellett szégyenkezniük az aradi labdarúgóknak. A másodosztályú klub szerda délután, a 4. fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, és magabiztos, gólzáporos győzelmet aratott a szintén Arad megyei, de harmadosztályú Borossebes otthonában (ez Cristian Todea első győzelme a vezetőedzői kinevezés óta), és továbbjutott a legjobb 32 közé, ahol már az élvonalbeli csapatok is érdekeltek lesznek.

Érdekessége a szerdai meccsnek, hogy a Borossebes az előző fordulóban 2–1-re kikapott a megyei szakasz győztesétől, de az azóta szintén III. ligás Lippai Șoimii-tól, ám megóvta a meccset, mert a Maros mentieket a szövetség ún. ligán kívüli csapatként kezelte (pályaválasztói jogot kapott, és kevesebb díjat kellett fizetnie a rendezésért). A szabályzat erről nem rendelkezik egyértelműen, mégis a borossebesiek javára döntött.

Az UTA a II. Liga 11. fordulójában a Pandurii-t fogadja, vasárnap délután fél négytől a világosi pályán.

Román Kupa, 4. forduló: Borossebesi Național–UTA 1–4, gólszerzők: Dică (75. p.), illetve Florea (18. és 29. p.), Curtuiuș (65. és 90+2. p.).

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.