Gólzáporos pályaavatót játszott az UTA

2018. augusztus 11.
Az első hazai meccsen az első diadal is megszületett.
<em>Hír szerkesztése</em> Gólzáporos pályaavatót játszott az UTA
Tarthatatlanok voltak ezúttal a fehér mezes UTA-játékosok. Fotó: uta-arad.ro

Az újonc Farul vendégeskedett a felújított Motorul-pálya első tétmérkőzésén, szombat délben Aradon, de a múlt heti lehengerlő formáját – szerencsére – Konstancán hagyta a tengerparti gárda. A másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában rendezett találkozó 7. percében ugyanis már vezetést szereztek az aradiak, jelezve: igyekeznek betartani Ionuț Popa vezetőedző utasítását, és „halál komolyan” venni, hogy a két év szünet után tényleg hazai környezetben játszhatnak rendezőként.

Rus egy gyors baloldali támadás végén szerezte meg a vezetést, amit Copaci az első félidő hajrájában megduplázott. Kellett is a megnyugtató előny, mert térfélcsere után hamar szépítettek a látogatók, de Copaci nem sokkal később válaszolt a gólra, miként az újabb Farul-találatra is volt felelete, gí az piros-fehérek játékosa mesterhármassal zárta a meccset.

A hajrában a hazaiaknak még három nagy helyzetük volt, így nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, de a szurkolók ezzel az eredménnyel is – de főként a meggyőző játékkal – elégedettek lehetnek.

2. Liga, 2. forduló: UTA–Konstancai Farul 2–0, gólszerzők: Rus (7. p.), Copaci (38., 57. és 79. p.), illetve Tudorică (49. p.), Doumbia (74. p.).

További eredmények: CS Baloteşti–Petrolul Ploieşti 0–3, Academica Clinceni–Bukaresti Daco-Getica 5–0, Energeticianul–Temesvári ASU Poli 2–1, Nagyváradi Luceafărul–Temesvári Ripensia 2–2, Bukaresti Metaloglobus–Bákói Aerostar 1–1, Sportul Snagov–CS Mioveni 2–0, Pandurii Tg. Jiu–FC Argeş 1–1, Temesvári ACS Poli–Dacia Unirea Brăila 2–2, a Chindia Târgovişte–Kolozsvári „U” összecsapást hétfő este rendezik.

Az UTA két meccs után 3 ponttal és 4–4-es gólaránnyal áll a 11. helyen. Vezet az újonc Energeticianul 6 ponttal, utána 4-4 pontja van a Petrolulnak, az Argeș-nek, a Sportulnak, a Ripensiának és a Pandurii-nak.

A következő fordulóban az UTA Brăilán vendégeskedik.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Tizenöt éve áll köztéren a Szabadság-szobor
Fórum, koszorúzás és ünnepi hangverseny az évfordulón.
Hír beküldése
<em>Hír szerkesztése</em> Szép gesztus a múzeumtól
Három nyelven kívánt kellemes húsvéti ünnepeket a közgyűjtemény vezetősége.
<em>Hír szerkesztése</em> Balszerencsésen vesztett pontokat az UTA
Sokba került a kapushiba a feljutásért versengő Chindia ellen.
„A Feltámadt Jézus életet hozott, de ezt az életet élni kell, és nemcsak távolról szemlélni. Aktívan bele kell kapcsolódnunk az Ő életébe és az Ő közösségének az életébe, akkor is, ha ez kockázattal jár. Ha ez nem történik meg, akkor az életnek a perifériájára fogunk szorulni, lehet, hogy gazdagon, talán híresen, de boldogtalanul."
<em>Hír szerkesztése</em> Kézműves foglalkozásokkal hangolódtak a Húsvétra [AUDIÓ]
Természetes anyagokkal, hagyományos módszerekkel festettek piros tojásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Pély Barna-koncert a Flexben
Május 3-án lép fel az egykori United tagja.
<em>Hír szerkesztése</em> Átvehették az első babacsomagokat az aradiak [AUDIÓ]
A magyar kormány támogatása a Köldökzsinór-programban részt vevő családoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Durrdefekt miatt borult fel a kisbusz kilenc utassal
Szerencsére senki sem sérült meg az autópályán történt balesetben.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti vásár a városháza előtt
Nagypénteken kezdődik.