Gólzáporos pályaavatót játszott az UTA

2018. augusztus 11.
Az első hazai meccsen az első diadal is megszületett.
<em>Hír szerkesztése</em> Gólzáporos pályaavatót játszott az UTA
Tarthatatlanok voltak ezúttal a fehér mezes UTA-játékosok. Fotó: uta-arad.ro

Az újonc Farul vendégeskedett a felújított Motorul-pálya első tétmérkőzésén, szombat délben Aradon, de a múlt heti lehengerlő formáját – szerencsére – Konstancán hagyta a tengerparti gárda. A másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában rendezett találkozó 7. percében ugyanis már vezetést szereztek az aradiak, jelezve: igyekeznek betartani Ionuț Popa vezetőedző utasítását, és „halál komolyan” venni, hogy a két év szünet után tényleg hazai környezetben játszhatnak rendezőként.

Rus egy gyors baloldali támadás végén szerezte meg a vezetést, amit Copaci az első félidő hajrájában megduplázott. Kellett is a megnyugtató előny, mert térfélcsere után hamar szépítettek a látogatók, de Copaci nem sokkal később válaszolt a gólra, miként az újabb Farul-találatra is volt felelete, gí az piros-fehérek játékosa mesterhármassal zárta a meccset.

A hajrában a hazaiaknak még három nagy helyzetük volt, így nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, de a szurkolók ezzel az eredménnyel is – de főként a meggyőző játékkal – elégedettek lehetnek.

2. Liga, 2. forduló: UTA–Konstancai Farul 2–0, gólszerzők: Rus (7. p.), Copaci (38., 57. és 79. p.), illetve Tudorică (49. p.), Doumbia (74. p.).

További eredmények: CS Baloteşti–Petrolul Ploieşti 0–3, Academica Clinceni–Bukaresti Daco-Getica 5–0, Energeticianul–Temesvári ASU Poli 2–1, Nagyváradi Luceafărul–Temesvári Ripensia 2–2, Bukaresti Metaloglobus–Bákói Aerostar 1–1, Sportul Snagov–CS Mioveni 2–0, Pandurii Tg. Jiu–FC Argeş 1–1, Temesvári ACS Poli–Dacia Unirea Brăila 2–2, a Chindia Târgovişte–Kolozsvári „U” összecsapást hétfő este rendezik.

Az UTA két meccs után 3 ponttal és 4–4-es gólaránnyal áll a 11. helyen. Vezet az újonc Energeticianul 6 ponttal, utána 4-4 pontja van a Petrolulnak, az Argeș-nek, a Sportulnak, a Ripensiának és a Pandurii-nak.

A következő fordulóban az UTA Brăilán vendégeskedik.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Megmarad „a legnagyobb aradi magyar” sírhelye
Az RMDSZ fizette ki Barabás Béla sírkertjének a bérleti díját.
Hír beküldése
Egy pécsi darabot és egy Arad–Gyula koprodukciót láthatnak a nézők.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyar nyelvű tájékoztatást kérnek a hulladékgazdálkodásra
Az RMDSZ megyei tanácsosai indítványozták.
<em>Hír szerkesztése</em> Kabaré Kisjenőben
A margittai Horváth János Színjátszó Csoport nevetteti meg a közönséget.
<em>Hír szerkesztése</em> A kisiratosi gyermekotthonnak gyűjtöttek [AUDIÓ]
A Csiky Gergely Főgimnázium diákjai kitettek magukért a zöldség–gyümölcs-akcióban.
<em>Hír szerkesztése</em> Fizikai és lelki építkezés Varsándon [AUDIÓ]
Megáldották az evangélikus templom új tornyát és a felújított Obetkó-házat.
<em>Hír szerkesztése</em> Bákóban sem ment a gólszerzés
Kikapott az UTA Moldvában, ráadásul emberhátrányban fejezte be a meccset.
Hír beküldése
Megkezdődtek az előkészületek a jövőre 25 éves Arad–Gyula testvérvárosi kapcsolat megünneplésére. Az aradi önkormányzat küldöttsége szerdán látogatott a fürdővárosba a Kézfogások programsorozat keretében. Az együttműködést az általános iskolákra és a múzeumokra is ki szeretnék terjeszteni.
Minden második kedden és pénteken viszik el az újrahasznosíthatót.
Hír beküldése
Zenél a Roulette.