Fradi-játékos lőtt gólt az UTA színeiben

Szombaton lejátszotta első edzőmeccsét a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2018 – 2019-es szezonjára készülő UTA.

Az aradiak a kisszentmiklósi pályán fogadták a Békéscsabai Előrét, és az NB II legutóbbi harmadik helyezettje ellen mindhárom új szerzeménynek lehetőséget adott Ionuț Popa szakvezető: Alexandru Pop (24 éves, a Dacia Unirea Brăilától érkezett) és Stephan Yuri Coulibaly (20 éves, az elefántcsontparti AS Denbuele játékosa volt) csatárokról, és János Norbert középpályásról van szó.

Utóbbi májusban töltötte be a 20. életévét, és a Ferencvárostól érkezett. A csíkszeredai születésű szélső két éve írt alá a budapesti zöld-fehérekhez, és eddig a tartalékcsapatabn kapott lehetőséget, mg a legutóbbi szezont Soroksáron töltötte. Az UTÁ-ban góllal mutatkozott be, ugyanis az 55. percben szabadrúgásból szerzett vezetést a csabaiak ellen. A vendégek nyegyedóra alatt megfordították az eredményt, de a hajrában a másik új szerzemény, Alexandru Pop kiegyenlített, így döntetlennel ért véget a barátságos mérkőzés.

Ionuț Popa további játékosok érkezését jelentette be, és hamarosan új edzőmeccseket is leszerveznek.

UTA–Békéscsabai Előre 2–2, gólszerzők: János (55. p.), Pop (86.p.), illetve Szélpál (58. p.), Szalai (70.).

Az UTA a következő összeállításban játszott: Țurcan (85. p. Zamfir) – Costin, Manea, Benga, Vădrariu (46. p. Suslak) – Coulibaly, Tănase – Cubleșan (80. p. R. Iuga), Petra (78. p. Dan), János (74. p. Copaci) – Pop.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.