Forma–1: Hamilton nyert és növelte előnyét összetettben

A szezon két hét múlva, Monzában folyatódik az Olasz Nagydíjjal.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte meg a vasárnapi Forma–1-es Belga Nagydíjat, s ezzel 28 pontra növelte előnyét az összetettben a most második csapattársával, a német Nico Rosberggel szemben. A 30 éves Hamiltonnak ez pályafutása 39., az idei szezonban a hatodik futamgyőzelme, Spa-Francorchamps-ban pedig 2010 után másodszor nyert. Rosberg mögött Romain Grosjean, a Lotus francia pilótája végzett a harmadik helyen, neki az idei évben ez a legjobb eredménye. Negyedik lett Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull), ötödik Sergio Perez (mexikói, Force India), míg a hatodik Felipe Massa (brazil, Williams). A szezon két hét múlva, Monzában folyatódik az Olasz Nagydíjjal.

A vb-pontverseny állása 11 futam után (még 8 van hátra), pilóták: 1. Hamilton 227 pont, 2. Rosberg 199, 3. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 160, 4. Räikkönen 82, 5. Massa 82, 6. Bottas 79; csapatok: 1. Mercedes 426 pont, 2. Ferrari 242, 3. Williams 161, 4. Red Bull 108, 5. Lotus 50, 6. Force India 49.

MTI

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.