Felmosta a padlót ellenfelével az UTA

Gólzáporos győzelemmel őrizte meg az egyenes feljutást érő második helyét a II. Ligában az UTA labdarúgócsapata. Mivel a fő rivális Sepsiszentgyörgy játék nélkül gazdagodott három ponttal a hétvégi fordulóban (a Râmnicu Vâlcea visszalépése okán), az aradiak számára kötelező volt a győzelem a forduló vasárnap délelőtti záró meccsén, az Academica Clinceni otthonában. A sérülés után visszatérő házi gólkirály, Adrian Petre a 20. percben nyugtatta meg a vendégeket, akik a térfélcsere után „felmosták a padlót” a házigazdákkal. Negyedórával a lefújás előtt Petre két perc alatt elérte a mesterhármast, a véghajrában pedig újabb három óglt szerzett Laurențiu Roșu vezetőedző legénysége így – egyelőre – a második helyen állnak, míg a Sepsi az osztályozó érőt harmadikon (viszont a székelyföldi gárda egy meccsel kevesebbet játszott).

II. Liga, 34. forduló: Academica Clinceni–UTA 0–6, gólszerzők: A. Petre (20., 74. és 76. p.), Chindriș (82. p.), Burlă (83. p.), Stahl (90. p.).

További eredmények: Bukaresti Juventus–Chindia Târgovişte 2–1, Brassói FC–CS Mioveni 0–0, Dunărea Călăraşi–CS Baloteşti 2–1, CS Afumaţi–Foresta Suceava 6–0, Nagyváradi Luceafărul–Dacia Unirea Brăila 4–1, Tatrangi Unirea–Temesvári ASU Politehnica 0–3 (játék nélkül), Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–CSM Râmnicu Vâlcea 3–0 (játék nélkül), a Szatmárnémeti Olimpia és a Resicabányai Metalul állt.

Az élen: 1. Juventus 72 pont / 30 meccs, 2. UTA 62/31, 3. Sepsi 61/30.

A következő fordulóban az UTA Temesváron az ASU Politehnicával játszik presztízsmeccset, míg a Sepsi a széthullóban lévő Foresta Suceava vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.