Ezúttal az UTÁ-é volt a hajrá

A sorozatban elveszített négy tétmérkőzés (három bajnoki és egy kupameccs) után ismét nyerni tudott az UTA a másodosztályú bajnokság pénteki játéknapján. Eddig rendre a hajrában úszott el a meccs az aradi futballisták számára, de Târgi Jiu-ban melléjük állt a szerencse, és most ők hozták el a három pontot az utolsó percben. Ionuț Popa vezetőedző legényésge ellen egy tizenegyest is ítéltek az első félidőben, 0–0-s állásnál, de Bodea kapus kivédte a büntetőt.

A Pandurii első hazai vereségét szenvedte el a szezonban, és az UTA két pontra megközelítette a 7. helyen álló riválisát.

2. Liga, 10. forduló: Pandurii Târgu Jiu–UTA 1–2, gólszerzők: Pîrvulescu (55. p.), illetve Cubleşan (73. p.), Oprea (90. p.).

További eredmények: FC Argeş–Petrolul Ploieşti 3–0, CS Baloteşti–Academica Clinceni 1–3, Nagyváradi Luceafărul–Sportul Snagov 1–1, Bukaresti Metaloglobus–Temesvári ACS Poli 1–0, Chindia Târgovişte–Temesvári Ripensia 4–2, Energeticianul–Dacia Unirea Brăila 4–0, Bákói Aerostar–CS Mioveni 0–3, Temesvári ASU Politehnica–Konstancai Farul 1–0, Kolozsvári Universitatea–Bukaresti Daco-Getica 1–1.

Az állás: 1. Snagov 24, 2. Clinceni 21 (25–6), 3. FC Argeș 21 (17–6), ... 10. UTA 16 ponttal.

Szerdán hétközi fordulót rendeznek, az UTA október 10-én a 14 ponttal a 12. helyen álló Metaloglobust fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Az aradi csapat az idegenbeli pontszerzéssel versenyben maradt az alsóházi rájátszás első két helyének valamelyikéért, ami a Konferencia-ligában való rájátszásra jogosít fel.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.