Európa Liga-győztes a Sevilla

Negyedszer nyerte meg a második számú európai klubtornát az FC Sevilla.

A spanyolországi futballcsapat ráadásul megvédte a tavaly tizenegyesekkel kivívott címét az Európa Ligában (a 2014-ben a Benficával vívott döntő összesen 120 percében nem született gól), a 2006–2007-es duplázáshoz hasonlóan (amikor még UEFA-kupának hívták a sorozatot).

A szerda esti varsói fináléban az esélyleső, de eddig jó néhány meglepetést okozó kelet-ukrajnai csapat szerzett vezetést a meccs nyitányán, amit az első félóra végére tudtak kiegyenlíteni az andalúziaiak, mi több át is vették a vezetést. Szünet előtt azonban megint az ukránok találtak kapuba. A második félidő kiegyenlített játékot hozott egy darabig, de a Dnyepr mind nehezebben állta a sevillai rohamokat, és Bacca megszerezte saját maga második, s egyben csapata harmadik gólját.

Ezzel a Sevilla az egyetlen csapat, amely négyszer diadalmaskodott ebben a sorozatban, emellett – az új szabály szerint – kivívta a jogot, hogy ősszel a Bajnokok Ligájában szerepelhessen.

FC Sevilla–Dnyepr Dnyepropetrovszk 3–2 (2–2), gólszerzők: Krychowiak (28. p.), Bacca (31. és 73. p.), illetve N. Kalinics (7. p.), Rotan (44. p.).

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.