Edzőváltás az UTÁ-nál [FRISSÍTETT]

Adrian Mihalcea személyében új vezetőedzővel készül az 2017–2018-as másodosztályú labdarúgó-bajnokságra az UTA – jelentette be honlapján az aradi egyesület. Az új tréner Laurențiu Roșut váltja, akit tavaly októberben, szezon közben neveztek ki, és akivel a II. Liga harmadik helyén végzett a csapat, jogot szerezve az élvonalba jutásért rendezett osztályozón való részvételre, amelyen végül kettős vereséggel maradtak alul a piros-fehérek az ACS Polival szemben.

Az új edző aktív játékosként román bajnok és kupagyőztes volt a fővárosi Dinamóval, de pályafutása során szerepelt még a Dunărea Călărași, az FC Vaslui, az Astra Ploiești, az Unirea Urziceni, a Concordia Chiajna és az Unirea Slobozia csapatában, illtve külföldön a Hellas Veronában, a Genoában, a kínai Chunnam Dragons és a ciprusi Aris Limasszol együttesében. 1998 és 2003 között 16 alkalommal öltötte magára a román válogatott mezét. Edzőként az Unirea Slobozia és az ACS Berceni csapatainál dolgozott korábban, a nemrég zárult idényben a Dunărea Călărași szakvezetője volt. Az UTA élén a célkitűzése a csapat élvonalba juttatása, miután a legutóbbi két szezonban az osztályozón bukta el a feljutást a gárda.

Adrian Mihalcea péntek délután fél öttől az újaradi Motorul-pályán vezényli az első edzést az UTÁ-nak.

A nyári átigazolási szezonban eddig négy új játékost szerződtetett az aradi klub. Mădălin Ciucă az élvonalbeli jászvásári Politehnicától érkezett, Dan Roman legutóbb a szintén első osztályú kolozsvár CFR-ben játszott, míg Bogdan Caucă és Ștefan Grigorie a II. Ligában érdekelt, de a szezon végén feloszlott Brassói FC labdarúgója volt. Utóbbira érvényes a mondás, „hogy jó az öreg a háznál”, hiszen a rutinos középpályás már 35 éves elmúlt (korábban a Dinamóva egy bajnokság, három Román Kupát és egy Szuperkupát, a Rapiddal pedig egy Szuperkupát nyert). Az egyesület vezetősége reméli, hogy tapasztalatával segíti majd a fiatalokat.

FRISSÍTÉS: Csütörtök este az UTA szintén a honlapján hozta nyilvánosságra azoknak a játékosoknak a neveit, akiktől megválik a következő szezon előtt. Ők a következik: Marius Chindriş, Dumitru Copil, Alin Gligor, Bogdan Miron, Dumitru Muntean, Gianmarco Piccioni, Robert Vîlceanu, Michel Vlad.

FRISSÍTÉS: A klub pénteki közleménye szerint Adrian Mihalcea segédedzői Cristian Todea és Gheorghe Mihali lesznek, a kapusedző Dan Țapoș marad, míg erőnléti edzőt a jövőben szerződtetnek.

Todea eddig is a csapatnál dolgozott, Mihali viszont új szerzemény. Játékosként tagja volt a román válogattt „aranygenerációjának”, 31-szer szerepelt címeres mezben, részt vett az 1996-os angliai Európa-bajnokságon, míg klubszinten két-két bajnoki címet és Román Kupa-győzelmet aratott a Dinamóval, a Nagyszebeni Interrel megnyerte az 1991-es Balkán-kupát, a francia Guingamp csapatával pedig az 1996-os UEFA Intertoto-kupát. Trénerként itthon és külföldön egyaránt kipróbálta magát, főleg másodedzői tisztségben, a CSM Focșani-nál és a Kolozsvári Universitateánál vezetőedzőként is dolgozott.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.