Döntetlen a második helyezett ellen

2018. március 11.
<em>Hír szerkesztése</em> Döntetlen a második helyezett ellen
Fotó: uta-arad.ro

Az éllovas Călăraşi-nak tett nagy szívességet az UTA azzal, hogy a másodosztályú bajnokság hétvégi fordulójának záró meccsén döntetlent játszott a második helyezett nagyszebeni csapattal. Az aradi labdarúgók helyzetén ugyanis nem sokat javított az egy pont, amivel a vasárnap délben kezdődött mérkőzés végén gazdagodtak.

A világosi kényszeralbérletben rendezett találkozó eredménye egyben azt is jelzi, hogy a „megmentőnek” kinevezett Ionuț Popa technikai igazgató bemutatkozása nem sikeredett olyanra, amivel kiengesztelhetné a személye ellen vehemensen tiltakozó aradi drukkereket (elégedetlenségüknek a törzsszurkolók többször is hangot adtak a 90 perc alatt).

A néhai UTA-csapatkapitány Hirmler Imre és a volt Steaua-kapus Ion Voinea emlékére tartott egyperces gyásszünet után nem sokkal a hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, ugyanis már a hetedik percben fejjel értékesített egy jobboldali beadást Curtuiuș. A Hermannstadt játékosai fokozatosan találtak magukra és vették át a játék irányítását, mígnem az első félóra vége felé közeledve a szebeni gólfeleős Rusut egyedül találta egy baloldali beadás az ötös vonalán, így lazán belsőzhette be az egyenlítő gólt.

Ezt követően többet birtokolta a labdát a vendégegyüttes, több akciót is vezetett, de szemmel látható fölényét nem tudta gólra váltani a második félidőben sem, így mindkét csapat egy-egy pontot könyvelhetett el.

2. Liga, 24. forduló: UTA–AFC Hermannstadt 1–1, gólszerzők: Curtuiuș (7. p.), illetve Rusu (24. p.).

További eredmények: Nagyváradi Luceafărul–FC Argeş 3–2, Foresta Suceava–Chindia Târgovişte 1–1, Ştiinţa Miroslava–Bukaresti Metaloglobus 1–1, Pandurii Târgu Jiu–CS Mioveni 2–1, Temesvári ASU Politehnica–Academica Clinceni 2–2, Dunărea Călăraşi–CS Afumaţi 2–1, Temesvári Ripensia–Dacia Unirea Brăila 2–1, Sportul Snagov–Marosvásárhelyi ASA 3–0 (játék nélkül), Szatmárnémeti Olimpia–CS Baloteşti 0–3 (játék nélkül).

Az élen: 1. Călăraşi 53 ponttal, 2. Hermannstadt 50, 3. Chindia 46, … 13. UTA 26 ponttal.

A következő fordulóban, március 17-én az UTA a Balotești vendége lesz.

További hírek

Hír beküldése
A diákok játékos formában sajátíthatnak el informatikai, matematikai és angolnyelv-ismereteket, emellett sportolhatnak és helyismereti városnéző túrán vesznek részt.
Hír beküldése
A gyorshajtás okozta a vesztét egy fiatalembernek, aki ráadásul négy másik személyt is életveszélybe sodort.
Az Eurotrans Alapítvány által biztosított szolgáltatások teljes mértékben ingyenesek.
<em>Hír szerkesztése</em> Csődvédelem alá került a hőerőmű
A veszteség fő oka az elavult rendszer és a vezetők arcpirítóan magas fizetése.
<em>Hír szerkesztése</em> Kétszáz éves az aradi magyar színjátszás [AUDIÓ]
Színháztörténeti szimpóziummal és kiállítással, valamint a budapesti Nemzeti Színház vendégjátékával ünnepelték szombaton az aradi magyar színjátszás 200. évfordulóját.
<em>Hír szerkesztése</em> Ítéletidő tombolt Aradon
A kiadós esőt orkánerejű szél kísérte, ami reklámtáblákat, molinókat szaggatott le, utcai kukákat borított fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint kéttucat új villamost vásárol Arad
Az 57 millió eurós beruházásból 28 új szerelvényt vásárolnak, meglévő húszat pedig felújítanak.
Anglia labdarúgó-válogatottja Harry Kane duplájának köszönhetően 2–1-es győzelmet aratott Tunézia csapata felett az oroszországi világbajnokság G-csoportjában, hétfőn este. Ennél sokkal simábban nyertek a belgák a vb-újonc Panama ellen. Svédország tizenegyesgóllal verte Dél-Koreát.
<em>Hír szerkesztése</em> Befejeződtek a képességvizsgák
A nemzetiségi tantárgyak maradtak a végére. Keddre várhatók az eredmények.
<em>Hír szerkesztése</em> 80 nap alatt a Föld körül
Fábry Sándor önálló szabadtéri estje Aradon.