Döntetlen a második helyezett ellen

Az éllovas Călăraşi-nak tett nagy szívességet az UTA azzal, hogy a másodosztályú bajnokság hétvégi fordulójának záró meccsén döntetlent játszott a második helyezett nagyszebeni csapattal. Az aradi labdarúgók helyzetén ugyanis nem sokat javított az egy pont, amivel a vasárnap délben kezdődött mérkőzés végén gazdagodtak.

A világosi kényszeralbérletben rendezett találkozó eredménye egyben azt is jelzi, hogy a „megmentőnek” kinevezett Ionuț Popa technikai igazgató bemutatkozása nem sikeredett olyanra, amivel kiengesztelhetné a személye ellen vehemensen tiltakozó aradi drukkereket (elégedetlenségüknek a törzsszurkolók többször is hangot adtak a 90 perc alatt).

A néhai UTA-csapatkapitány Hirmler Imre és a volt Steaua-kapus Ion Voinea emlékére tartott egyperces gyásszünet után nem sokkal a hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, ugyanis már a hetedik percben fejjel értékesített egy jobboldali beadást Curtuiuș. A Hermannstadt játékosai fokozatosan találtak magukra és vették át a játék irányítását, mígnem az első félóra vége felé közeledve a szebeni gólfeleős Rusut egyedül találta egy baloldali beadás az ötös vonalán, így lazán belsőzhette be az egyenlítő gólt.

Ezt követően többet birtokolta a labdát a vendégegyüttes, több akciót is vezetett, de szemmel látható fölényét nem tudta gólra váltani a második félidőben sem, így mindkét csapat egy-egy pontot könyvelhetett el.

2. Liga, 24. forduló: UTA–AFC Hermannstadt 1–1, gólszerzők: Curtuiuș (7. p.), illetve Rusu (24. p.).

További eredmények: Nagyváradi Luceafărul–FC Argeş 3–2, Foresta Suceava–Chindia Târgovişte 1–1, Ştiinţa Miroslava–Bukaresti Metaloglobus 1–1, Pandurii Târgu Jiu–CS Mioveni 2–1, Temesvári ASU Politehnica–Academica Clinceni 2–2, Dunărea Călăraşi–CS Afumaţi 2–1, Temesvári Ripensia–Dacia Unirea Brăila 2–1, Sportul Snagov–Marosvásárhelyi ASA 3–0 (játék nélkül), Szatmárnémeti Olimpia–CS Baloteşti 0–3 (játék nélkül).

Az élen: 1. Călăraşi 53 ponttal, 2. Hermannstadt 50, 3. Chindia 46, … 13. UTA 26 ponttal.

A következő fordulóban, március 17-én az UTA a Balotești vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.