Dobogósok Malájziában a kisjenői íjászok

2018. február 2.
Az egyenlítői körülmények néha elviselhetetlenek voltak.
<em>Hír szerkesztése</em> Dobogósok Malájziában a kisjenői íjászok
A román csapat képviselői is magyarok voltak

A január 26. és 28. között Malájziában rendezett Nemzetközi Hagyományos Íjász Fesztivalon részt vett a kisjenői Phoenix Archery íjászklub is a Kis-Nagy Zoltán, Ozsvár András, Varga László, Bíró Zoltán alkotta csapattal, kiegészülve Ridi Ferenccel, aki a nagyváradi Pusztai Farkasok íjásza.

Ők öten képviselték Romániát a számukra sokszor kibírhatatlan klímában rendezett versenyen, amelyen három pályát kellett teljesíteni. „Volt olyan pillanat, amikor azt mondtuk, kész vége, például, amikor eltört az íjjam, nem bírva a meleget és a magas páratartalmat. Vagy a dzsungelben, ahol szinte nem volt levegőnk, és még sorolhatnám! Egymást bátorítva, biztatva, csapatban dolgozva mégis sikerült végigcsinélni és végül a dobogóra állni!” – számolt be Bíró Zoltán.

Lőlapokra kellett célozniuk 40 és 60 méterről, háromdimenziós állati céltpontra lőttek a dzsungelben, illetve technikai célra, minden lehető pozícióban kirakva.


Színes a résztvevők mezőnye

A 15 ország – Magyarország, Szlovákia, Románia, Ausztria, Spanyolország, Indonézia, Malájzia, Kína, Mongólia, Tajván, Kirgizisztán, Szingapúr, Burma, Törökország és Dél-Korea – közül a csapatversenyt Magyarország nyerte Malájzia és Románia előtt, egyéniben Kis-Nagy Zoltán az ötödik, Ridi Ferenc a hatodik helyen végzett.


Eredményhirdetés

A kisjenőiek köszönik a részvételhez nyújtott támogatast Gheorghe Burdan polgármesternek és a helyi tanácsnak, illetve minden más támogatónak és szurkolónak.

További hírek

Hír beküldése
A Ioan Slavici-színház művészei és amatőr színjátszók korhű jelmezekben játsszák majd el a történetet.
Hír beküldése
Negyven Arad és Hunyad megyei rendőr tartott egy időben hat házkutatást a múlt pénteken a Hunyad megyei Zsilyvajdejvulkánban, ahol azzal gaynúsítottak öt férfit és egy nőt, hogy két rablást és három betörést hajtottak végre nemrég Arad, Hunyad és Krassó-Szörény megyék több településén.
Hír beküldése
Szeptember 28-án, pénteken lesznek a nyitó rendezvények.
<em>Hír szerkesztése</em> Gólzáporos pályaavatót játszott az UTA
Az aradiak magabiztos győzelmet arattak a 2. Liga második fordulójában.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 60 ezren tüntetnek a kormány ellen
Több mint hatvanezresre duzzadt a bukaresti Victoriei téren tüntető tömeg. Újabb dulakodás tört ki a csendőrök és demonstrálók között. A bukaresti tájékoztatása szerint eddig 172-en szorultak orvosi ellátásra. Kilenc személyt szállítottak kórházba, közülük ketten csendőrök. A tüntetők elmondták: ki akarták fejezni szolidaritásukat az anyaországban hátrahagyottakkal.
<em>Hír szerkesztése</em> Holttestet emeltek ki a feltóti víztározóból
A búvároknak 240 hektáros vízfelületet és 4-től 16- méterig terjedő mélységet kellett „átfésülniük”. Egy 28 éves férfi az áldozat.
<em>Hír szerkesztése</em> Tisztújításra készül a gazdaszervezet
Ifj. Zágoni-Szabó András az elnöki poszt várományosa.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy halott és öt sérült a nagylaki balesetben
Mentőhelikoptert is kellett hívni az egyik sérülthöz.
<em>Hír szerkesztése</em> Pécskán bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést
Minden második hétfőn viszik el a műanyag és a fém hulladékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Zárva marad a Menyháza környéki turistautak fele
Még nem takarították el a tavaly szeptemberi vihar nyomait.