Célegyenesben a 20. Szupermaraton [AUDIÓ]

Az aradi városházán írta alá szerda délben Gheorghe Falcă aradi és Szarvas Péter békéscsabai polgármester a 20. Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton együttműködési megállapodását.

A két évtizeddel ezelőtt indult egyéni és váltófutó-verseny (a történelmi hűség kedvéért: a legelsőt Békéscsaba és Nagyvárad között rendezték meg) már évekkel ezelőtt a kerékpárosok és görkorcsolyázók mezőnyével bővült, és már a térség legnagyobb tömegsport rendezvényévé nőtte ki magát.  A tavalyi szupermaratonon 1459-en álltak rajthoz, és ebből több mint ezren biciklivel tették meg a kétszer száz kilométeres távot.

Romániából az érdeklődők május 7-ig nevezhetnek be a www.supermaraton.eu internetes oldalon, a magyarországi jelentkezők pedig május 10-ig iratkozhatnak fel a rajtlistára a Békéscsabai Atlétikai Club honlapján.

A mezőny május 20-án reggel rajtol Békéscsabáról, és a Szabadkígyós–Újkígyós–Pusztaottlaka–Medgyesegyháza–Mezőkovácsháza–Battonya–határátkelő–Tornya–Kisvarjas–Arad útvonalon halad, és valamikor délutánmérkezik Aradra. Vasárnap reggel Aradról ugyanezen az útvonalon indulnak vissza a versenyzők, és délután érnek be a csabai célba. Mindkét helyszínen számos szórakoztató programmal várják a résztvevőknek szurkoló közönséget. A vetélkedő összdíjazása nyolcezer euró.

Hallgassa meg Pataky Lehel Zsolt összeállítását, amelyet a Kossuth Rádió számára készített:

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.