Bronzérmes a Csiky lány kosárlabdacsapata

Február 19–22. között rendezték meg az Arad megyei középiskolások kosárlabda-bajnokságát, amelynek az Aradi Sportlíceum tornaterme adott otthont

A Csiky Gergely Főgimnázium honlapjának hétvégi beszámolója szerint a magyar iskola fiú és lány csapatot is indított, utóbbi pedig harmadik lett a 12 csapatos mezőnyben.

Erdei Emese testnevelő tanár tanítványai csoportmeccsek után az elődöntőben 48:25-re kikaptak a későbbi győztes Dimitrie Țichindeal Főgimnáziumtól, de aztán a harmadik helyért rendezett meccsen vígasztalódtak: 40:27 arányban nyertek a Sportlíceum ellen (a Țichindeal mögött a Moise Nicoară Főgimnáziumé lett a második hely).

A fiúk is helytálltak, de sajnos nem jutottak be a legjobb négy közé. Itt a dobogó végső sorrendje a következő: 1. Dimitrie Țichindeal Főgimnázium, 2. Aradi Sportlíceum, 3. Moise Nicoară Főgimnázium.

A Csiky Gergely Főgimnázium bronzérmes lány csapatának tagjai: Spier Szilvia (XII. A), Csonka Nikolett, Varga Gabriella (X. A), Diószegi-Bondár Krisztina (X. B), Bedő Andrea, Lobotka Zsanett, Péter Noémi, Rudolf Judit (X. C), Vasas Karen (X. C), Spier Alexandra (IX. A). A mezőny legjobb öt játékosa – a torna „álomcspata” – közé választották Spier Szilviát.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.