Az utolsó percben kapott ki az UTA

Kevés babér termett az UTÁ-nak a másodosztályú bajnokság két első helyezettjével szemben. A múlt hétvégén hazai pályán kapott ki szerencsétlen módon az éllovas Clinceni-től, csütörtök délután pedig, a 8. forduló nyitómeccsén még balszerencsésebb körülmények között szenvedett vereséget a második helyezett Sportul otthonában.

A kiegyenlített meccsen a snagoviak egy óra játék után szereztek vezetést az ex-UTA-labdarúgó Darius Buia révén, ám öt perc múlva Ciprian Rus visszahozta a reményeket. Sőt két perc múlva a vezetést is megszerezhették volna a vendégek, ám Alexandru Pop kihagyta a tizenegyest, amit egy szabálytalanságért ítéltek meg.

A futball törvénye, hogy a kimaradt helyzet megbosszulja magát, ráadásul a hosszbbítás perceiben egy másik volt UTA-játékos, Hlistei harcolt ki büntetőt a vendég tizenhatoson belül, s a házigazdák jétékosa nem hibázott, pont nélkül küldve haza a Maros-partiakat.

2. Liga, 8. forduló: Sportul Sangov–UTA 2–1, gólszerzők: Buia (61. p.), Dănălache (90+4. p., 11-esből), illetve Rus (66. p.).

A Sportul pillanatnyilag az első helyen áll 20 ponttal, az UTA 13 ponttal a hetedik. A forduló többi meccsét szombaton és vasárnap rendezik.

FRISSÍTÉS: Az aradiak ellenfele maradt élen, miután a forduló előtti listavezető Clinceni botlott Váradzsentmárton. Bákó megszerezte első győzelmét, míg a ptești-iek elszenvedték első vereségüket a szombati játéknapon. Eredmények: CS Baloteşti–Temesvári ACS Poli 2–0, Pandurii Târgu Jiu–Temesvári Ripensia 5–2, Bukaresti Metaloglobus Bucureşti–Dacia Unirea Brăila 2–2, Energeticianul–Bukaresti Daco-Getica 2–1, Bákói Aerostar–FC Argeş 1–0, Nagyváradi Luceafărul–Academica Clinceni 1–0, Temesvári ASU Politehnica–CS Mioveni 1–0; vasárnap: Chindia Târgovişte–Konstancai Farul 5–1, Kolozsvári Universitatea–Petrolul Ploieşti 3–2.

Az állás: 1. Snagov 20 ponttal, 2. Clinceni 18, 3. Tg. Jiu 17, … 9. UTA 13 ponttal.

Az aradiak a következő fordulóban az 5 ponttal a 18. helyen álló Baloteşti csapatát fogadják.

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.