Aradi-szegedi siker az uszonyosúszó-vb-n

A görögországi Voloszban rendezték meg június 22. és 28. között az idei felnőtt uszonyosúszó-világbajnokságot, amelyen a magyar csapat 4 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzéremmel az éremtáblázat negyedik helyén zárt Oroszország, Kína és Dél-Korea mögött. A mezőny erősségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a vb-n összesen 22 világcsúcsot döntöttek meg a világ legjobb uszonyosúszói.

Kosara Géza személyében egyébként aradi származású résztvevője volt a vb-mezőnynek. A mindössze 20 esztendős szegedi sportoló csak hosszú távú versenyszámban indult, s remek idővel sikerült döntőbe úsznia magát, így 1500 méteren az előkelő 6. helyet szerezte meg.

Közvetlenül a világbajnokság után került megszervezésre az egyetemi vb is, amelyen összesen öt aranyéremmel és egy harmadik hellyel zártak a magyarok. Az uszonyos gyorsúszás mindhárom számában aranyérmet nyert Senányszky Petra, 50 méteren és 200 méteren Kosina Gergő lett első. Felszíni úszásnemben Kosara Géza 800 méteren bronzérmes, 400 méteren 5. helyezett lett.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.