A nagy melegben felsült az UTA

Szombat délelőtt, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójára is kitartott ez e heti nagy meleg, és ez rányomta a bélyegét az UTA meccsére, amelyen a fővárosi Metaloglobust látta vendégül. Az Arad-Hegyalján, a világosi pályán rendezett mérkőzés első félórája a tikkadtságról és az ivószünetről marad emlékezetes, utána felpörögtek az események, mert előbb az újonc bukarestiek hagytak ki két ígéretes helyzetet (az elsőnél Grahovac kapusnaek kellett bravúrt bemutatnia), majd a 2házigazdák” puskáztak el több kecsegtető lehetőséget a vezetés megszerzésére.

Térfélcsre után egy darabig úgy tűnt, hogy megtörik a jég – ha lehet augusztusban ilyen képzavarral élni –, és Adrian Mihalcea vezetőedző legénysége gólt szerez, de ahgy múlt az idő, s ezzel práhuzamosan késett az aradi találatt, a piros mezesek akció mind pontatlanabbak lettek, a Metaloglobus játékosai pedeig derekasan védekeztek, és a kontrákra számítottak. Majdnem be is jött nekik két perccel a lefújás után, amikor is Scutaru elveszített labsájával meglódultak a jobbszélen, Ghenovici hosszú sarokra tartó labdáját Grahovac kitenyerelte, a kipattanót viszont a bukaresti csapat egyik csatára 11 méterről a tátongó kapu fölé lőtte.

A véghajrában az UTA legaktívabb embere Grahovac kapus volt, aki saját magát indította, vagy ha kellett bedobást végzett el. Gólt viszont ő sem szerzett a feljutásra aspiráló csapat számára, így maradt az enyhén blamázsízű döntetlen.

Az UTA a következő fordulóban az Academica Clinceni vendége lesz.

II. Liga, 2. forduló: UTA–Metaloglobus 0–0.

További eredmények: Ştiinţa Miroslava–Dacia Unirea Brăila 4–4, Sportul Snagov–CS Baloteşti 1–0, CS Afumaţi–AFC Hermannstadt 0–1, Dunărea Călăraşi–CS Mioveni 1–1, Szatmárnémeti Olimpia–Academica Clinceni 1–1, Pandurii Târgu Jiu–Chindia Târgovişte 3–3, Foresta Suceava–Marosvásárhelyi ASA 0–6, Nagyváradi Luceafărul–Temesvári Ripensia 1–2, a Temesvári ASU Politehnica–FC Argeş meccset 16 órától rendezik.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.