A nagy melegben felsült az UTA

2017. augusztus 12.
<em>Hír szerkesztése</em> A nagy melegben felsült az UTA
Helyzet az aradi kapunál. Fotó: TV Arad

Szombat délelőtt, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójára is kitartott ez e heti nagy meleg, és ez rányomta a bélyegét az UTA meccsére, amelyen a fővárosi Metaloglobust látta vendégül. Az Arad-Hegyalján, a világosi pályán rendezett mérkőzés első félórája a tikkadtságról és az ivószünetről marad emlékezetes, utána felpörögtek az események, mert előbb az újonc bukarestiek hagytak ki két ígéretes helyzetet (az elsőnél Grahovac kapusnaek kellett bravúrt bemutatnia), majd a 2házigazdák” puskáztak el több kecsegtető lehetőséget a vezetés megszerzésére.

Térfélcsre után egy darabig úgy tűnt, hogy megtörik a jég – ha lehet augusztusban ilyen képzavarral élni –, és Adrian Mihalcea vezetőedző legénysége gólt szerez, de ahgy múlt az idő, s ezzel práhuzamosan késett az aradi találatt, a piros mezesek akció mind pontatlanabbak lettek, a Metaloglobus játékosai pedeig derekasan védekeztek, és a kontrákra számítottak. Majdnem be is jött nekik két perccel a lefújás után, amikor is Scutaru elveszített labsájával meglódultak a jobbszélen, Ghenovici hosszú sarokra tartó labdáját Grahovac kitenyerelte, a kipattanót viszont a bukaresti csapat egyik csatára 11 méterről a tátongó kapu fölé lőtte.

A véghajrában az UTA legaktívabb embere Grahovac kapus volt, aki saját magát indította, vagy ha kellett bedobást végzett el. Gólt viszont ő sem szerzett a feljutásra aspiráló csapat számára, így maradt az enyhén blamázsízű döntetlen.

Az UTA a következő fordulóban az Academica Clinceni vendége lesz.

II. Liga, 2. forduló: UTA–Metaloglobus 0–0.

További eredmények: Ştiinţa Miroslava–Dacia Unirea Brăila 4–4, Sportul Snagov–CS Baloteşti 1–0, CS Afumaţi–AFC Hermannstadt 0–1, Dunărea Călăraşi–CS Mioveni 1–1, Szatmárnémeti Olimpia–Academica Clinceni 1–1, Pandurii Târgu Jiu–Chindia Târgovişte 3–3, Foresta Suceava–Marosvásárhelyi ASA 0–6, Nagyváradi Luceafărul–Temesvári Ripensia 1–2, a Temesvári ASU Politehnica–FC Argeş meccset 16 órától rendezik.

További hírek

Hír beküldése
Az első héten háromszor lesz hulladékszállítás a városban.
Hír beküldése
A közösségi házra gyűjtenek az Anyák-napi rendezvényen.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyulán töltsünk a poharunkba!
Április 27. és 30. között rendezik meg a 19. Gyulai Pálinkafesztivált.
<em>Hír szerkesztése</em> Remizett az UTA a Pandurii ellen
Ez volt a Poli elleni örökrangadó főpróbája.
<em>Hír szerkesztése</em> Raffay Ernő előadása Aradon
Erdély 1918 és 1920 között.
<em>Hír szerkesztése</em> St. Martin-koncerttel ünnepel a 15 éves a Szabadság-szobor Egyesület
Május 4-én, péntek 19 órától ünnepi gálaműsort szerveznek a Ioan Slavici-színházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Bemutatták a közösségi ház tervét Pécskán [AUDIÓ]
A Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület új kulturális központot tervez a helyi magyarságnak.
Hír beküldése
A csoporthoz 13 felnőtt és hat kiskorú tartozott, akik valamennyien menedéket kértek korábban Romániában. Kisbusszal szállították őket a határ térségébe, hogy onnan gyalog folytassák az útjukat.
<em>Hír szerkesztése</em> 160 éve született Zala György [AUDIÓ]
Aradiak is koszorúztak a lendvai ünnepségen.
Közreműködnek az ágyai Olosz Lajos Általános Iskola diákjai.