A nagy melegben felsült az UTA

2017. augusztus 12.
<em>Hír szerkesztése</em> A nagy melegben felsült az UTA
Helyzet az aradi kapunál. Fotó: TV Arad

Szombat délelőtt, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójára is kitartott ez e heti nagy meleg, és ez rányomta a bélyegét az UTA meccsére, amelyen a fővárosi Metaloglobust látta vendégül. Az Arad-Hegyalján, a világosi pályán rendezett mérkőzés első félórája a tikkadtságról és az ivószünetről marad emlékezetes, utána felpörögtek az események, mert előbb az újonc bukarestiek hagytak ki két ígéretes helyzetet (az elsőnél Grahovac kapusnaek kellett bravúrt bemutatnia), majd a 2házigazdák” puskáztak el több kecsegtető lehetőséget a vezetés megszerzésére.

Térfélcsre után egy darabig úgy tűnt, hogy megtörik a jég – ha lehet augusztusban ilyen képzavarral élni –, és Adrian Mihalcea vezetőedző legénysége gólt szerez, de ahgy múlt az idő, s ezzel práhuzamosan késett az aradi találatt, a piros mezesek akció mind pontatlanabbak lettek, a Metaloglobus játékosai pedeig derekasan védekeztek, és a kontrákra számítottak. Majdnem be is jött nekik két perccel a lefújás után, amikor is Scutaru elveszített labsájával meglódultak a jobbszélen, Ghenovici hosszú sarokra tartó labdáját Grahovac kitenyerelte, a kipattanót viszont a bukaresti csapat egyik csatára 11 méterről a tátongó kapu fölé lőtte.

A véghajrában az UTA legaktívabb embere Grahovac kapus volt, aki saját magát indította, vagy ha kellett bedobást végzett el. Gólt viszont ő sem szerzett a feljutásra aspiráló csapat számára, így maradt az enyhén blamázsízű döntetlen.

Az UTA a következő fordulóban az Academica Clinceni vendége lesz.

II. Liga, 2. forduló: UTA–Metaloglobus 0–0.

További eredmények: Ştiinţa Miroslava–Dacia Unirea Brăila 4–4, Sportul Snagov–CS Baloteşti 1–0, CS Afumaţi–AFC Hermannstadt 0–1, Dunărea Călăraşi–CS Mioveni 1–1, Szatmárnémeti Olimpia–Academica Clinceni 1–1, Pandurii Târgu Jiu–Chindia Târgovişte 3–3, Foresta Suceava–Marosvásárhelyi ASA 0–6, Nagyváradi Luceafărul–Temesvári Ripensia 1–2, a Temesvári ASU Politehnica–FC Argeş meccset 16 órától rendezik.

További hírek

Zenél a Kisperegi Roulette.
A belépés ingyenes, de támogatásokat elfogadnak.
Hír beküldése
A reformáció 500. évfordulója és a néhai peregi lelkipásztorok emléke előtt is tisztelegtek.
Hír beküldése
A harmadik forduló óta először nyert a bajnokságban az UTA.
Hír beküldése
A rendőrség és a határrendészet is illegális dohányárut foglalt le néhány óra leforgása alatt. A váradi országúton egy szerb férfi kamionjában hatmillió szál cigarettát találtak, összesen hatszáz rekeszben. A tornyai határátkelőnél ruhaszállítmányként álcáztak ötszáz doboz cigarettát, amit egy Spanyolorzságba tartó busz csomagjai közt fedeztek fel.
<em>Hír szerkesztése</em> A jövő tudósainak seregszemléje [AUDIÓ]
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Tudományok fesztiválját.
<em>Hír szerkesztése</em> Jávor-napok a színészóriás emlékére
Aradi és szombathelyi közreműködéssel szervezik meg az Arta-moziban.
<em>Hír szerkesztése</em> Romántanárok szakmai tanácskozása a románnyelv-oktatásról
Átmenet az anyanyelvű és az idegennyelv-oktatás között.
Október 25-én a Tulipánban.
<em>Hír szerkesztése</em> Emlékműavatás és hálaadó istentisztelet Kisperegen
Teljesen felújították a viharban megrongálódott templomot.