A nagy melegben felsült az UTA

2017. augusztus 12.
<em>Hír szerkesztése</em> A nagy melegben felsült az UTA
Helyzet az aradi kapunál. Fotó: TV Arad

Szombat délelőtt, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójára is kitartott ez e heti nagy meleg, és ez rányomta a bélyegét az UTA meccsére, amelyen a fővárosi Metaloglobust látta vendégül. Az Arad-Hegyalján, a világosi pályán rendezett mérkőzés első félórája a tikkadtságról és az ivószünetről marad emlékezetes, utána felpörögtek az események, mert előbb az újonc bukarestiek hagytak ki két ígéretes helyzetet (az elsőnél Grahovac kapusnaek kellett bravúrt bemutatnia), majd a 2házigazdák” puskáztak el több kecsegtető lehetőséget a vezetés megszerzésére.

Térfélcsre után egy darabig úgy tűnt, hogy megtörik a jég – ha lehet augusztusban ilyen képzavarral élni –, és Adrian Mihalcea vezetőedző legénysége gólt szerez, de ahgy múlt az idő, s ezzel práhuzamosan késett az aradi találatt, a piros mezesek akció mind pontatlanabbak lettek, a Metaloglobus játékosai pedeig derekasan védekeztek, és a kontrákra számítottak. Majdnem be is jött nekik két perccel a lefújás után, amikor is Scutaru elveszített labsájával meglódultak a jobbszélen, Ghenovici hosszú sarokra tartó labdáját Grahovac kitenyerelte, a kipattanót viszont a bukaresti csapat egyik csatára 11 méterről a tátongó kapu fölé lőtte.

A véghajrában az UTA legaktívabb embere Grahovac kapus volt, aki saját magát indította, vagy ha kellett bedobást végzett el. Gólt viszont ő sem szerzett a feljutásra aspiráló csapat számára, így maradt az enyhén blamázsízű döntetlen.

Az UTA a következő fordulóban az Academica Clinceni vendége lesz.

II. Liga, 2. forduló: UTA–Metaloglobus 0–0.

További eredmények: Ştiinţa Miroslava–Dacia Unirea Brăila 4–4, Sportul Snagov–CS Baloteşti 1–0, CS Afumaţi–AFC Hermannstadt 0–1, Dunărea Călăraşi–CS Mioveni 1–1, Szatmárnémeti Olimpia–Academica Clinceni 1–1, Pandurii Târgu Jiu–Chindia Târgovişte 3–3, Foresta Suceava–Marosvásárhelyi ASA 0–6, Nagyváradi Luceafărul–Temesvári Ripensia 1–2, a Temesvári ASU Politehnica–FC Argeş meccset 16 órától rendezik.

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.