A hasukat fogták Kisjenőn a nevetéstől

A kisjenői RMDSZ-szervezet meghívására a múlt szombaton a Margittai Horváth János Társaság színjátszó csoportja adta elő a Kabaré 2018 című műsorát a helyi Művelődési Házban.

A szép számban megjelent közönség nevében Bíró Zoltán helyi RMDSZ-elnök köszönte meg a társulatnak, hogy elfogadták a meghívást, majd mindenkinek jó szórakozást és kikapcsolódást kívánt az előadáshoz abban a reményben, hogy a jövőben is sikerül hasonló színházi esteket szervezni.

Ezt követően Szőke Ferenc, a társulat elnöke ismertette röviden a tevékenységüket, a csoport 25 éves fennállásának főbb állomásait. A bemutatkozás után Horváth Sándor lépett a színpadra, aki a jelenetek felkonferálása között viccekkel, tréfás történetekkel szórakoztatta a közönséget.

A több mint kétórás műsor alatt négy kabaréjelenetet adtak elő az amatőr színészek, osztatlan sikert aratva, de volt viccparádé és énekes-zenés duó is. A sikert jól mutatja az is, hogy a közönség többször tapssal szakította félbe a jeleneteket. Az est végén a nagyjából kétszáz főre tehető nézősereg perceken át felállva tapsolva köszönte meg az előadást.

Az est zárásaként a társaság tagjai, valamint az őket kísérők finom vacsorában részesültek a kisjenői RMDSZ jóvoltából.

Molnár Ferenc, Kisjenő

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.