A hajrában szalasztotta el a győzelmet az UTA

2017. október 8.
<em>Hír szerkesztése</em> A hajrában szalasztotta el a győzelmet az UTA
Fotó: uta-arad.ro

Kétgólos hátrányból állt fel az UTA vasárnap, a múlt idényben még első osztályú Târgu Jiu-i Pandurii elleni „hazai”, Világoson rendezett meccsen, de az aradi labdarúgók meg is fordíthatták volna az eredményt, ha Burla nem hibázza el a 87. percben a büntetőt.

A látogatók az első félidőben egy akció-, majd egy tizenegyesgóllal jutottak jelentős előnyhöz, de Florea révén ebből a hátrányból még szünet előtt lefaragtak a házigazdák. Nem sokkal térfélcsere után kiegyenlítettek a piros mezesek, sőt a hajrában a győzelmet is megszerezhették volna, ám a florea buktatásáért megítélt tizenegyes Burla rosszul helyezte, a vendégek kapusa pedig hárított. Az UTA a harmadik forduló óta nyeretlen a másodosztályú bajnokságban.

II. Liga, 22. forduló: UTA–Pandurii Târgu Jiu 2–2, gólszerzők: Florea (45. p.), Hlistei (52. p.), illetve Dodoi (17. p.), Rus (31. p., tizenegyesből).

További eredmények: Chindia Târgovişte–Sportul Snagov 1–0, Bukaresti Metaloglobus–FC Argeş 1–1, Academica Clinceni–Dacia Unirea Brăila 2–1, CS Baloteşti–Nagyváradi Luceafărul 2–2, CS Afumaţi–Foresta Suceava 2–2, Dunărea Călăraşi–Ştiinţa Miroslava 6–0, Szatmárnémeti Olimpia–Temesvári ASU Politehnica 0–2, AFC Hermannstadt–Temesvári Ripensia 2–0.

Hétfőtn: CS Mioveni–Marosvásárhelyi ASA 2–1.

Az állás: 1. Hermannstadt 28 ponttal, 2. Călăraşi 25, 3. Târgovişte 21., … 16. UTA 11 ponttal.

A 12. fordulóban az UTA a Temesvári ASU Politehnica vendége lesz, október 15-én, vasárnap délután fél négytől.

Bundagyanú miatt eljárás

Nem a csapat rossz szerepelése az egyetlen gond az UTÁ-nál. A Bukaresti Törvényszéki Ügyészség korrupció vádjával eljárást indított a klub két vezető tisztségviselője, Claudiu Drăgan versenyigazgató és Dorin Stana titkár ellen, akiket a múlt idénybeli Foresta Suceava–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK mérkőzés eredményének befolyásolásával vádolnak.


Claudiu Drăgan.
Fotó: uta-arad.ro

Mint annak idején megírtuk, a korrupcióellenes hatóság júniusban házkutatást tartott az aradi futballklub székhelyén, a vezetőségből több személyt pedig ki is hallgattak. Azt gyanították, hogy a 2016–2017-es idényben, még májusban rendezett meccsen pénzzel motiválták a moldvaiakat, hogy megállítsák a szentgyörgyiek menetelését (a most már első ligás Sepsi akor az UTA fő riválisa volt a feljutásért folyó versenyben). A Foresta és a Sepsi vezetői tagadták, hogy ilyesmi történt volt, vagy, hogy ők jelentették volna fel az aradiakat, miként az UTA elöljárói is „tisztának” vallották magukat. Az a meccs egyébként a háromszékiek 4–2-es diadalával végződött.

Az ügyészség hétvégi közleménye most már a bíró megkörnyékezéséről írt: e szerint a Foresta–Sepsi mérkőzés játékvezetőjének ajánlottak 13.500 lejt a nevezett aradi sportvezetők, és a közvetítésben Ionuţ Vlădulescu szövetségi megfigyelő és Claudiu Baboia, Bukaresti Municípumi Labdarúgó-szövetség főtitkára vállalt szerepet. Az aradiak közül Claudiu Drăgant (az UTA, a Progresul, az „U” Craiova, a petrozsényi Jiul, a FC Argeş és a Dinamo egykori csatárát) 60 napos bírósági felügyelet alá helyezték, Dorin Stana pedig szabadlábon védekezhet.

Az UTA vezetősége közleménybe állt ki az érintett személyek mellett, az egyesület és vezetői ártatlanságát hangoztatva. „A tisztességre és sportszerűségre építkező UTÁ-tól” távol áll az ilyesmi – írták –, hozzátéve, hogy a csapat csak a pályán elért eredmények alapján szeretne babérokat aratni. A klubvezetés hangsúlyozta, hogy együttműködnek az ügyészséggel, viszont a vizsgálat befejezésével jogi úton próbálnak elégtételt venni azokon, akik „alaptalanul rossz fényt vetettek a klub hírnevére”.

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.