Nehézkes a kamionforgalom a román–magyar határon

2019. november 6.
Nehézkes a kamionforgalom a román–magyar határon, a szállítók szövetsége szerint rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki, és emiatt tiltakozó akciókat fontolgatnak, amelyekkel akár a személygépkocsik átkelését is befolyásolhatják.
<em>Hír szerkesztése</em> Nehézkes a kamionforgalom a román–magyar határon

Az Európa 2002 – Fuvarozók Munkáltatói Szövetsége (APTE 2002) képviselői azt mondták szerdán, hogy eddig nem tapasztalt mértékű problémákkal szembesülnek a román–magyar határon, ahol rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki olyan várakozási időkkel, amilyenekre nem volt példa az utóbbi években.

A fuvarozók „túlbuzgósággal” vádolják a magyar hatóságokat, amelyek november elsejétől aprólékos ellenőrzésnek vetik alá a teherautókat, ami rendkívül lelassítja a forgalmat.

Az egyesület, amelynek 250 tagvállalata van, több mint 3800 kamionnal, tiltakozó akciókra készül a magyarországi határátkelőhelyeken. „Amennyiben nem oldódnak meg a problémák a magyar határon, el fogjuk torlaszolni a határátkelőket, beleértve a személygépkocsiknak fenntartott sávokat is" – mondta Dorin Pop, az APTE 2002 alelnöke.

A határrendészetnek a határátkelőknél való várakozási időket nyomon követő applikációja szerint a legforgalmasabb Arad megyei határátkelők közül a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőnél 400 perc, a Gyulavarsánd–Gyula átkelőnél 210 perc, a nagylaki közúti határátkelőnél 60 perc a várakozási idő.


Fotók: Info Trafic Arad – Oficial Facebook-csoport

A magyar határrendészet hétfői közleménye felhívta a figyelmet arra, hogy november elsejétől aprólékosan ellenőrizni fogják, hogy a szállítók törlesztették-e például az útdíj be nem fizetése miatt korábban kirótt bírságokat. Emellett Mindenszentek és Halottak napja miatt Magyarországon kamionstop volt érvényben, emiatt is feltorlódtak a járművek a határ román oldalán.

További hírek

Hír beküldése
A Duna-menti országok írói és költői találkoztak Aradon.
Hír beküldése
Valamennyi aradi magyar óvodás és kisiskolás kapott ajándékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Tömegbaleset az autópályán: egy személy meghalt
Három gépkocsi ütközött össze, többen a roncsok közé szorultak.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi hangverseny a Kultúrpalotában
Megszólal az új orgona is.
<em>Hír szerkesztése</em> Készül Arad megye értéktára [AUDIÓ]
Az ötlet nyilván nem saját.
Egyelőre csak tervezet.
Rászorulóknak gyűjtenek téli tüzelőre.
<em>Hír szerkesztése</em> Ifjúsági találkozó és adventi gyertyagyújtás Ségán
Pál József Csaba megyéspüspök is jelen lesz.
<em>Hír szerkesztése</em> Eltörölték az üzemanyag pótlólagos adóját és a részmunkaidősök többlet tb-járulékát
A parlament eltörölte az üzemanyagra kivetett pótlólagos adót, valamint a részmunkaidős dolgozókra kivetett többlet társadalombiztosítási járulékot, vagyis nem kell a minimálbérhez mért járulékot fizetniük.
<em>Hír szerkesztése</em> Évadzáró: Anconai szerelmesek
Zenés vígjáték a kamaraszínház a 2019-es repertoárjának végén.