Időjárás-előrejelzés: kapunk hideget, meleget

2020. január 20.
Felmelegszik az idő a régiók többségében az elkövetkező napokban, a Körösök vidékén akár 11 Celsius-fokos nappali csúcsok is lesznek, a jövő héttől kezdődően azonban felére csökkenek a hőmérsékletek, csapadék inkább január 25-étől kezdődően valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett, a január 20. és február 3. közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.
<em>Hír szerkesztése</em> Időjárás-előrejelzés: kapunk hideget, meleget
Illusztráció | dcnews.ro

Erdélyben az első napokban az időszaknak megfelelően, fagypont közelében alakulnak a nappali hőmérsékletek. Január 22–25-én fokozatosan felmelegedik az idő, a nappali csúcshőmérsékletek átlag 6 és 10 fok között alakulnak, ezt követően január 30-áig nem lesznek jelentősebb hőmérséklet ingadozások. A jelzett időszak vége felé lehűlés várható, február 2-án 3 Celsius-fok körül lesz a nappali átlag. Az éjszakai hőmérsékletek végig fagypont alatt lesznek, átlagban mínusz 9 és mínusz 3 fok körül alakulnak. Kivételt képez január 25., amikor hajnalban a hőmérők higanyszála mínusz 10 fok alá süllyed. Kis mennyiségű csapadékra január 22. körül, illetve 25. után lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén szintén az időszaknak megfelelően, 2–4 Celsius-fok körül alakul a nappali átlaghőmérséklet. Január 22. és 29. között felmelegszik az idő, a csúcshőmérsékletek 8–11 fok körül lesznek. A jelzett időszak vége felé azonban ismét lehűlés várható, a hőmérséklet 4–6 fok körül alakul. Az első héten és a második hét végén nagyjából fagypont alatti, mínusz 7 és mínusz 1 fok közötti éjszakai hőmérsékletek lesznek, az időszak többi napján pedig enyhén 0 fok fölött lesznek. Csapadékra inkább január 25. után lehet számítani.

A hegyvidéken a legmelegebb január 25. és 30. között lesz, a maximumok 3–5 fok körül alakulnak, a minimumok pedig mínusz 5 és mínusz 2 között. A többi napokon a csúcsok mínusz 6 és 1 fok között, az éjszakai minimumok mínusz 12 és mínusz 6 között alakulnak. Az első héten, kis kiterjedésű területeken gyenge csapadékra lehet számítani, helyenként pedig a második héten is.

Agerpres

További hírek

Hír beküldése
Első- és másodfokú szélriadót léptettek érvénybe az ország 27 megyéjében. Vasárnap este hat órától hétfő este hat óráig elsőfokú, erős szélre vonatkozó riasztás alatt áll. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az első sárga riasztás Arad megyét is érinti. A Körösök-vidékének északi részében 65-80 km/órás széllökések lehetnek.
Hír beküldése
Régi adósságot rótt le Arad a néhai műépítész emléke előtt.
<em>Hír szerkesztése</em> Kovács Gergely az erdélyi római katolikus főegyházmegye új érseke
Gyulafehérváron püspökké szentelték szombaton és az erdélyi római katolikus főegyházmegye élére állították Kovács Gergelyt. A főegyházmegye új érseke Márton Áron szavait idézve azt mondta: „meg kell tanulnunk, hogy egymásért munkát vállaljunk és tudjunk együtt dolgozni az élet minden területén".
<em>Hír szerkesztése</em> Egy híján húsz a pénteken elfogott migránsok száma
Tornyánál akartak Magyarországra szökni.
<em>Hír szerkesztése</em> Súlyos baleset történt Simándon [FRISSÍTVE]
Két embert szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Rangsorolják az RMDSZ-es megyei tanácsosjelölteket
Március 7-én az MKT ülésén lesz az „előválasztás”.
<em>Hír szerkesztése</em> Tízhónapos csecsemő is volt a migránsok között
Több mint harminc illegális bevándorlót tartóztattak fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Régi adósságot ró le a város a Szántay-szoborral [AUDIO]
A néhai műépítész munkássága meghatározta Arad mai arculatát.
<em>Hír szerkesztése</em> Mézvásárt rendeznek a hétvégén az Expón
Szombaton 9 és 18, vasárnap 9 és 16 óra között látogatható a rendezvény.
<em>Hír szerkesztése</em> Jubileumi Aradi Magyar Majális
A Bagossy Brothers Company és a 3+2 zenél a huszadik rendezvényen.