Kisjenőben is bemutatták Vida Gábor könyvét

2017. november 13.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisjenőben is bemutatták Vida Gábor könyvét
Burián Sándor beszélgetett Vida Gáborral

A csütörtök esti aradi bemutató után a múlt pénteken szülővárosában, Kisjenőben is bemutatta legújabb, Egy dadogás története című regényét Vida Gábor marosvásárhelyi író.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Arad megyei szervezete és az ifjúsági szervezet, a MINTA kisjenői tagjai örvendeztették meg a rendhagyó könyvbemutatóval a kisjenői és a környékbeli, irodalom iránt érdeklődő magyarokat. A könyvbemutató különlegességét az adta, hogy a jelenlévők közül sokan az író osztálytársai voltak a kisjenői iskolában. Az est folyamán kiderült, hogy a közös emlékek egy része megelevenedik a könyv lapjain is, ahol, ha más néven is, de Vida Gábor több gyermekkori barátja és osztálytársa is szerepel.

Önmaga így vall könyvéről: „Szülőföldet akartam írni magamnak, mintha csak úgy volna az, hogy írunk egyet, amikor arra van szükség, hogy legyen, vagy lett volna. Senki sem találhat ki magának szülőföldet a semmiből, mindenki hozott anyagból dolgozik".


A szerző (jobbról a harmadik) volt osztálytársai körében

A több mint két és fél órás találkozó során szó esett az író gyermekkoráról, a könyv témáját adó dadogásról, az erdélyi magyar társadalom helyzetéről és sorsáról, ahogy azt egy partiumi származású marosvásárhelyi író látja. „Erdély ma már egy kisregény csupán, zsugorodik és unja mindenki, elege van belőle, fárasztó, lerágott csont és miközben a múltra meg a hagyományokra épülő jövőt firtatjuk, mindenki elfelé tart.” – írja Vida a könyvében.

A bemutató végén a szerző dedikálta regényét. A szervezők külön köszönetet mondanak Papp József református tiszteletesnek, amiért rendelkezésükre bocsátotta az imatermet.

További hírek

Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Hír beküldése
Több mint 500 millió forintot szánnak rá.
Hír beküldése
Visszavonnák a decemberi adóemelést.
<em>Hír szerkesztése</em> Az egymásrautaltság ereje [AUDIÓ]
Vékony Zsolt református lelkipásztor szerint a jövő nemzedékére gondolva kell építeni a gyülekezeteket.
<em>Hír szerkesztése</em> Félreértés vagy uszítás a Tudose-nyilatkozat?
A kormányfő a székely zászló mellé lógatná fel a lobogókat kitűzőket.
Hír beküldése
A Maros-völgye, a Béli- és a Zaránd-hegység településeinek képviselőit hívták csak meg.
<em>Hír szerkesztése</em> Ingyen malacok a mangalica- és a báznai-tenyésztőknek
Minimum két, maximum tíz példányt adnak, és legkalább 130 kilósra kell hizlalni az állatokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Új hulladékgyűjtési program Pécskán
Január 15-től május elsejéig lesz érvényben.
Hír beküldése
Ellenben drágul majd a szemétszállítás.
Hír beküldése
Az aradi magyar közösségért végzett munka elismerése.