Godspell a Pesti Broadway előadásában

2018. november 2.
November 11-én, vasárnap az Aradi Kamaraszínház és az EMKE szervezésében a Budapesti Operettszínház nagy hagyományokkal rendelkező iskolája, a Vasutas Zeneiskolával közösen működtetett Pesti Broadway Stúdió mutatja be Aradon Stephen Schwartz–John-Michael Tebelak–Gebora György ikonikus előadását, a Godspell című musicalt a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Godspell a Pesti Broadway előadásában

Mi lehet az oka, hogy a hetvenes években szinte egyszerre, de egymástól függetlenül két mű is a zene, mégpedig a közérthető zene nyelvére fordította a világ legrégibb és legszebb történetét, a Bibliát? Talán az a tény, hogy kultúránk egyik alapműve évtizedekig méltatlan mellőzöttségbe kényszerült. Hit nélkül – valamilyen hit nélkül – az emberiség a vesztébe rohan. És ha éppen a zene az az eszköz, ami célba juttatja az üzenetet, és eltalálja az ifjú és idősebb nézők szívét – hát akkor szóljon a gyönyörű, fiatal zene!

A darab Máté Evangéliumát meséli el kortárs témákkal ötvözve. A színpadon folyamatos jelenlétre épülve látjuk a mai kor emberét mint tanítványokat, akik közé megérkezik Jézus, és tanítani kezdi őket. Vannak köztük, akik kinevetik, gúnyolják, mocskolódó szavakkal bántják, és ellene tesznek. Vannak azonban olyanok is, akik szívesen és örömmel fogadják tanítását. A darab végén a közönséggel együtt ők kerülnek többségbe, miközben felcsendülnek a világslágerekké lett dallamok.

A Budapesti Operettszínház és a Toldy Mária vezette Vasutas Zeneiskola együttműködése komoly múltra tekint vissza. A Pesti Broadway Musical Stúdió az eltelt több mint másfél évtizedben tehetséges művészek sokaságát ajándékozta a zenés színháznak épp úgy, mint az Operettszínháznak. A Stúdióban folyó képzés célja, hogy az itt végzett fiatalok alkalmassá váljanak a zenés színházi elvárások magas színvonalú teljesítésére, s az így megszerzett ismereteik révén sor kerülhessen színházi foglalkoztatásukra, szerződtetésükre, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen történő továbbtanulásukra.

A Bábszínházban november 11-én 17 órától kezdődő előadásra jegyek a nagyszínház pénztárában válthatók 5 (diák és nyugdíjas) és 10 lejes áron, illetve online a www.biletmaster.ro honlapon rendelhetők.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Degré Alajos dédunokája volt Lippa vendége [AUDIÓ]
Degré András felolvasást tartott a dédapjáról elnevezett olvasókörben.
<em>Hír szerkesztése</em> Műfű, műfoci
Súlyos vereséget szenvedett hazai pályán az UTA.
<em>Hír szerkesztése</em> Zorán, Tóték és Svejk Aradon – a kamaraszínház kínálja
Március 22-én indul és április 10-ig trat a bérletárusítás.
<em>Hír szerkesztése</em> Világosi zarándoklat Böjte Csabával [AUDIÓ]
Nemzeti ünnepeinket ne silányítsuk munkaszüneti nappá!
<em>Hír szerkesztése</em> „Nem engedhetjük meg magunknak az ellenségeskedés luxusát” [AUDIÓ]
Faragó Péter március 15-i beszéde.
<em>Hír szerkesztése</em> „Az ünnep emlékeztet, de üzen is: megmaradni!” [AUDIÓ]
Semjén Zsolt március 15-i beszéde Aradon.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyar kultúrkincsekből nyílt kiállítás [AUDIÓ]
Az első világháború után Aradon maradt festmények május 2-ig láthatók.
Hír beküldése
A diákok emlékműsorral tisztelegtek.
Idén a hetedikesek is részt vettek a kisérettségi főpróbáján.
Szerdán a parlament változatlan formában fogadta el az állami költségvetést, amelyről azt követően volt kénytelen újból szavazni, hogy Klaus Iohannis visszaküldte felülvizsgálatra a jogszabálytervezetet. Az elnöknek már nincs semmilyen eszköze a költségvetés kihirdetésének megtagadására, így azt 10 napon belül alá kell írnia.