Így becsüljük meg mi a Marost

2019. február 22.
<em>Hír szerkesztése</em> Így becsüljük meg mi a Marost

Egyre-másra jelentek meg az elmúlt napokban a közösségi oldalakon a képek és a hozzájuk fűzött szörnyűlködő kommentárok a Maros partját borító szemétről. Nem a városszéli, mondjuk, valamelyik illegális hulladéklerakó közelében lévő folyószakaszról készült felvételek, hanem a belvárosban „lőtt” fotók, a stranddal szemközti, a városháza vagy a kultúrpalota háta mögötti partszakaszon készült fényképek, ahol az „úri városi nép” korzózik.

Most beállunk mi a szörnyűlködők sorába, mert tényleg nem lehet ép ésszel felfgoni, főleg szó nélkül hagyni, hogy mit képes művelni ez a társadalom a követlen környezetével, amelyben él, amelybe a gyerekeit viszi játszani. Hagyján, hogy egyeseknek (sokaknak) ennyire „viszi az agyuk”, de mit tesznek azok, akiknek rendet kellene tenniük, aztán pedig büntetniük, bírságolniuk nyakra-főre, ha már szép szóval nem lehet nevelni ezeket?!

Szóval, végre megtisztították a töltés oldalát az elvadult növényzettől, le lehet menni a folyóhoz, élvezhetnénk a csendes hömpölygését, ha nem kellene az emberi ürüléket, a vodkás üvegek szilánkjait, a „nép italaként” elhíresült Neumarkt-sörös palackokat kerülgetni. Nem mondják, hogy a megáradt folyó hozta magával és sodorta a pratra a sok szemete, mert érdekes módon azoknál a kitasposott „beállóknál” gyűlt fel temérdek mennyiségben, amelyeknél az úgynevezett sporthorgászok állnak órák hosszat. Lehet, hogy egyesek abból űznek sportot, ki tud nagyobb kupacot maga után hagyni… Jellemükre vall, hogy jól megvannak a saját vagy a más szeméthalma közepén.

Javaslom, hogy a horgászengedély kiváltásakor kötelezzék ezeket az illetőket arra, hogy legalább holtidényben takarítsák ki a partot!

P. L. Zs.

További hírek

Hír beküldése
Sokba került a kapushiba a feljutásért versengő Chindia ellen.
„A Feltámadt Jézus életet hozott, de ezt az életet élni kell, és nemcsak távolról szemlélni. Aktívan bele kell kapcsolódnunk az Ő életébe és az Ő közösségének az életébe, akkor is, ha ez kockázattal jár. Ha ez nem történik meg, akkor az életnek a perifériájára fogunk szorulni, lehet, hogy gazdagon, talán híresen, de boldogtalanul."
Hír beküldése
Természetes anyagokból, hagyományos módszerekkel festette piros tojásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Pély Barna-koncert a Flexben
Május 3-án lép fel az egykori United tagja.
<em>Hír szerkesztése</em> Átvehették az első babacsomagokat az aradiak [AUDIÓ]
A magyar kormány támogatása a Köldökzsinór-programban részt vevő családoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Durrdefekt miatt borult fel a kisbusz kilenc utassal
Szerencsére senki sem sérült meg az autópályán történt balesetben.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti vásár a városháza előtt
Nagypénteken kezdődik.
<em>Hír szerkesztése</em> Tavaszi vásár az Expón
Dísznövények, kerti bútorok, utazási irodák ajánlata.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA 74.: könyvbemutató és futballtörténeti kiállítás
Az alapító Neuman báróra, a legendás játékosokra és meccsekre is emlékeznek.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti ételszentelés Pécskán
A Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére már harmadszor szervezik meg.