Kabaréval gyűjtöttek a magyar ház javára Pécskán

2019. február 27.
Rég nem látott számú közönség gyűlt össze vasárnap délután a pécskai művelődési házban a Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület (PKHE) Tavaszi szél című előadására és mindenki elégedetten, vidáman távozott a kétórás program végén.
<em>Hír szerkesztése</em> Kabaréval gyűjtöttek a magyar ház javára Pécskán

A télbúcsúztató vidám műsor az egyesület Pécska–Battonya Színjátszó Körének tagjai által előadott jelenetekből állt, a 10 lejes belépő árával a résztvevők hozzájárultak a tavaly megvásárolt Pécskai Magyar Közösségi Ház ingatlanadójának kifizetéséhez.

A nézőket, köztük Antal Péter polgármestert, Bölöni György megyei tanácsost és a pesthidegkúti vendégeket Balta Tajcs Tünde egyesületi elnök köszöntötte, felhívta a figyelmet a hagyományok ápolásának fontosságára, kifejezve reményét a „pécskai magyar társadalom” szorosabb összefogására.

A műsor első bohózata a Bözsi mindent intéz című volt, Hajas Erzsébet, dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna és Balta Tajcs Hanna Barbara előadásában, ezt Az utolsó szó (Beke Judith és Moldovan Bettina) és a Frosch, a pityókás börtönőr követte (Schvarz Károly és Hajas Mihály). A Markos–Nádas duó ismert Katonadolog jelenetét apa és fia: Barbu Tibor és Márk adta elő nagy sikerrel. Az abszurd humort képviselő Besenyő család is megjelent a pécskai színpadon Rimay András, Barbu Tibor, Beke Judith és Kutasi József Nándor bemutatásában, a rövid jelenetek sorát a Népszámlálás zárta, Varga László, Lénárt Erika Zsuzsanna és Rimay András szereplésével.

Rövid szünet után a közönség a Pécskán először tavaly nyáron bemutatott, azóta Battonyán és Záhonyban is színpadra vitt Vonósnégyes című bohózatot nézhette meg. A darabot Balta Tajcs Péter, dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna, Schvarz Károly, Beke Judith, Barbu Tibor, dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna, Moldovan Bettina, Kutasi Nándor, Hajas Mihály, Rimay András, Lénárt Zsuzsanna és Hajas Gábor adták elő.

Végezetül, miután egyenként bemutatta a színészeket, a PKHE elnöke felköszöntötte névnapja alkalmából a színjátszó kör vezetőjét, dr. Rimayné Roczkó Zsuzsannát, megköszönve munkáját és odaadását, majd Barbu Tibor javaslatára a színpadon állók is megtapsolták a nézőket hálájuk jeléül.

A kitűzött célt elérték: összegyűlt az ingatlanadó fedezete, a pécskaiak pedig kellemesen töltötték a vasárnap délutánt, klasszikus kabaré-jeleneteken szórakozva.

Sinka Pál

 

További hírek

Hír beküldése
Külső munkavégzés közben lépett meg a lopásért elítélt férfi.
Hír beküldése
Elkészült a bajnokság menetrendje.
<em>Hír szerkesztése</em> Két nótaest egy időben Aradon
Folytatódik a mulatós hagyomány.
<em>Hír szerkesztése</em> Vizsgálat egy Facebookra feltöltött verekedős videó miatt
Szentmártonban balhéztak össze a tinédzserek.
<em>Hír szerkesztése</em> Tornádót filmeztek Bélkirálymezőn
A szemtanúk szerint egy nőt fel is kapott a forgószél.
<em>Hír szerkesztése</em> Halálos baleset történt Simánd és Zimánd között
Túlméretes rakományt szállító kamionnal ütközött egy kisautó.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem jött össze a címvédés a Magyar Falvak Kupáján
Sofronyai győzelemmel ért véget a második alkalommal megtartott bajnokság.
<em>Hír szerkesztése</em> Tizennyolc migránst találtak egy kamionban Nagylaknál
Iraki, szír és török állampolgárnak vallották magukat.
<em>Hír szerkesztése</em> Csempészhálózatot számoltak fel
Lőfegyver és 170 ezer szál cigi a fogás az Arad és Temes megyei razzián.
Hír beküldése
Szentpálon rendezik meg ismét a kispályás focibajnokságot.