Idén is várják a Sódarmustrára a látogatókat

2018. március 13.
Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a gyulai Várkertben a Kolbász- és Sódarmustra. A rendezvény, mely minden évben az szezonnyitónak számít a gasztrokulturális fesztiválok között, fantasztikus nagykoncerteket, sokszínű programokat és háromnapos bevezetést kínál a Hungarikummá nyilvánított Gyulai Kolbász világába.
Hír beküldése
Főszerepben a sódar, azaz a füstölt lapocka – és minden, mi szem-szájnak ingere

Ezen a hétvégén minden a finom húsokról és a jókedvről szól! Március 16-án pénteken délelőtt kilenc órakor kezdődik a fesztivál, amikor már megtekinthetők, kóstolhatók és vásárolhatók lesznek a kiállítósátorban elhelyezett ízletes húsipari különlegességek. Fél tíztől sonkasaccolás indítja a programok kavalkádját, majd Sztojka Tibi műsora szórakoztatja a rendezvényen ebédelőket. Délután kettőkor „Hentesinas kerestetik!”, majd Törő Tilla és zenekara látható-hallható. A hivatalos megnyitót követően a fesztivál szakmai oldalaként megemlékeznek a 150 éves Gyulai Húsiparról. Ezt követően Petri László (LACKÁS) akusztikus műsora emeli a hangulatot, majd a PoleDance rúdfitnessz lélegzetelállító műsora alapozza meg a bulit a nyolc órától induló Hevesi Tamás-nagykoncertre, azt követően Galambos Lajos és zenekara csábítja a vendégeket mulatozásra.

Szombaton már a délelőtti órákban ínycsiklandozó ételbemutatókra kerül sor. Lesz tradicionális, igazi gyulai és csíkszentmiklósi disznóvágás, Karcagi birkapörkölt főzési bemutató, sonkasaccolás. Tíz órakor a Gyulahús Kft. válogatottja kolbászkészítő versenyre hívja ki a megmérettetést vállaló csapatokat. A jó gyulai ebédhez a talpalávalót a The Boys húzza. Délután kettőkor ismételten „Hentesinas kerestetik!” programmal kedveskednek a szervezők a fiataloknak, majd kora délutántól indulnak a koncertek. Helyi tehetségek veszik birtokba a színpadot: a The Whatevers és a Chain Bridge Pop lesz látható. Hat órakor a gyulai Synema mutatja be a nem mindennapi zenéjét, este nyolctól pedig a Wellhello első gyulai szuperkoncertje koronázza meg a napot. Akinek azonban még ez sem lenne elég, a tíz órakor kezdődő retro diszkóbon mulathat hajnalig.

Vasárnap sem lesz hiány az étvágygerjesztő fogásokból. Délelőtt kézműves foglalkozások várják a gyerekeket, a színpadon az Energy Dance Cool Táncszínház fergeteges műsorát láthatják. Kora délután Bodrogközy Rita messze földön híres gyermekműsora szórakoztatja majd a kicsiket. Délig a belépés kicsiknek és nagyoknak egyaránt ingyenes a szervezők idén is kiemelt fontosságúnak tartják a minőségi magyar húsipari ételek, hungarikumok népszerűsítését.

A rendezvény családi napjának délutánján, négykor a magyar könnyűzene méltán népszerű alakja, Papp Rita és Bodnár Attila ad műsort. A fesztivál záróakkordjaként pedig a legendás 100 Folk Celsius

énekel majd minden korosztálynak.

Egy biztos, aki ellátogat családjával március 16. és 18. között Gyulára, garantáltan tele hassal és feledhetetlen, örök élményekkel távozik majd a VIII. Kolbász- és Sódarmustráról!

Bővebb információ és program: www.sodarmustra.hu.

 

További hírek

Hír beküldése
A diákok játékos formában sajátíthatnak el informatikai, matematikai és angolnyelv-ismereteket, emellett sportolhatnak és helyismereti városnéző túrán vesznek részt.
Hír beküldése
A gyorshajtás okozta a vesztét egy fiatalembernek, aki ráadásul négy másik személyt is életveszélybe sodort.
Az Eurotrans Alapítvány által biztosított szolgáltatások teljes mértékben ingyenesek.
<em>Hír szerkesztése</em> Csődvédelem alá került a hőerőmű
A veszteség fő oka az elavult rendszer és a vezetők arcpirítóan magas fizetése.
<em>Hír szerkesztése</em> Kétszáz éves az aradi magyar színjátszás [AUDIÓ]
Színháztörténeti szimpóziummal és kiállítással, valamint a budapesti Nemzeti Színház vendégjátékával ünnepelték szombaton az aradi magyar színjátszás 200. évfordulóját.
<em>Hír szerkesztése</em> Ítéletidő tombolt Aradon
A kiadós esőt orkánerejű szél kísérte, ami reklámtáblákat, molinókat szaggatott le, utcai kukákat borított fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint kéttucat új villamost vásárol Arad
Az 57 millió eurós beruházásból 28 új szerelvényt vásárolnak, meglévő húszat pedig felújítanak.
Anglia labdarúgó-válogatottja Harry Kane duplájának köszönhetően 2–1-es győzelmet aratott Tunézia csapata felett az oroszországi világbajnokság G-csoportjában, hétfőn este. Ennél sokkal simábban nyertek a belgák a vb-újonc Panama ellen. Svédország tizenegyesgóllal verte Dél-Koreát.
<em>Hír szerkesztése</em> Befejeződtek a képességvizsgák
A nemzetiségi tantárgyak maradtak a végére. Keddre várhatók az eredmények.
<em>Hír szerkesztése</em> 80 nap alatt a Föld körül
Fábry Sándor önálló szabadtéri estje Aradon.