Idén is várják a Sódarmustrára a látogatókat

2018. március 13.
Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a gyulai Várkertben a Kolbász- és Sódarmustra. A rendezvény, mely minden évben az szezonnyitónak számít a gasztrokulturális fesztiválok között, fantasztikus nagykoncerteket, sokszínű programokat és háromnapos bevezetést kínál a Hungarikummá nyilvánított Gyulai Kolbász világába.
Hír beküldése
Főszerepben a sódar, azaz a füstölt lapocka – és minden, mi szem-szájnak ingere

Ezen a hétvégén minden a finom húsokról és a jókedvről szól! Március 16-án pénteken délelőtt kilenc órakor kezdődik a fesztivál, amikor már megtekinthetők, kóstolhatók és vásárolhatók lesznek a kiállítósátorban elhelyezett ízletes húsipari különlegességek. Fél tíztől sonkasaccolás indítja a programok kavalkádját, majd Sztojka Tibi műsora szórakoztatja a rendezvényen ebédelőket. Délután kettőkor „Hentesinas kerestetik!”, majd Törő Tilla és zenekara látható-hallható. A hivatalos megnyitót követően a fesztivál szakmai oldalaként megemlékeznek a 150 éves Gyulai Húsiparról. Ezt követően Petri László (LACKÁS) akusztikus műsora emeli a hangulatot, majd a PoleDance rúdfitnessz lélegzetelállító műsora alapozza meg a bulit a nyolc órától induló Hevesi Tamás-nagykoncertre, azt követően Galambos Lajos és zenekara csábítja a vendégeket mulatozásra.

Szombaton már a délelőtti órákban ínycsiklandozó ételbemutatókra kerül sor. Lesz tradicionális, igazi gyulai és csíkszentmiklósi disznóvágás, Karcagi birkapörkölt főzési bemutató, sonkasaccolás. Tíz órakor a Gyulahús Kft. válogatottja kolbászkészítő versenyre hívja ki a megmérettetést vállaló csapatokat. A jó gyulai ebédhez a talpalávalót a The Boys húzza. Délután kettőkor ismételten „Hentesinas kerestetik!” programmal kedveskednek a szervezők a fiataloknak, majd kora délutántól indulnak a koncertek. Helyi tehetségek veszik birtokba a színpadot: a The Whatevers és a Chain Bridge Pop lesz látható. Hat órakor a gyulai Synema mutatja be a nem mindennapi zenéjét, este nyolctól pedig a Wellhello első gyulai szuperkoncertje koronázza meg a napot. Akinek azonban még ez sem lenne elég, a tíz órakor kezdődő retro diszkóbon mulathat hajnalig.

Vasárnap sem lesz hiány az étvágygerjesztő fogásokból. Délelőtt kézműves foglalkozások várják a gyerekeket, a színpadon az Energy Dance Cool Táncszínház fergeteges műsorát láthatják. Kora délután Bodrogközy Rita messze földön híres gyermekműsora szórakoztatja majd a kicsiket. Délig a belépés kicsiknek és nagyoknak egyaránt ingyenes a szervezők idén is kiemelt fontosságúnak tartják a minőségi magyar húsipari ételek, hungarikumok népszerűsítését.

A rendezvény családi napjának délutánján, négykor a magyar könnyűzene méltán népszerű alakja, Papp Rita és Bodnár Attila ad műsort. A fesztivál záróakkordjaként pedig a legendás 100 Folk Celsius

énekel majd minden korosztálynak.

Egy biztos, aki ellátogat családjával március 16. és 18. között Gyulára, garantáltan tele hassal és feledhetetlen, örök élményekkel távozik majd a VIII. Kolbász- és Sódarmustráról!

Bővebb információ és program: www.sodarmustra.hu.

 

További hírek

Hír beküldése
Október 13-án kétszer is nevettet a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter.
Hír beküldése
Verdi A trúbadúr című operáját adják elő a felújított kultúrpalota első hangversenyén.
<em>Hír szerkesztése</em> Parkosítanak Pécskán
Majdnem 11 millió lejes pályázatot nyert a város.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy-egy arany- és ezüstérmet szereztek a Csiky-sek a sportolimpián
Röplabdában és strandröplabdában állhattak a dobogóra a fiúk.
Hír beküldése
A RO-ALERT lényege, hogy várható szélsőséges időjárás vagy egyéb katasztrófa esetén telefonos írott üzenetben (sms-ben) értesítik a lakosságot. Szeptember 24-én, hétfőn az egész megyében tesztelik majd a rendszert, míg 26-án, szerdán 10 és 12, valamint 17 és 19 óra között országszerte küldenek majd figyelmeztető próbaüzeneteket.
Lépten-nyomon tapasztaljuk. Sajnos.
<em>Hír szerkesztése</em> Mundruc – a Háromszék Táncegyüttes és a Heveder zenekar előadása
A magyarvistai Mátyás Istvánnak és Martin György néptánckutatónak állít emléket a produkció.
<em>Hír szerkesztése</em> Románnyelvoktatás: elégedetlenkedő szülők, megalázott tanítók [AUDIÓ]
A románul még nem beszélő gyerekek nem tudnak értekezni a hozzájuk kinevezett tanárokkal.
<em>Hír szerkesztése</em> Az utolsó percben kapott ki az UTA
Két volt játékosuk intézte el az aradiakat.
<em>Hír szerkesztése</em> Elektromos hulladékgyűjtés Pécskán és környékén
Tombolán új gépeket nyerhetnek a régiekért cserébe.