Idén is várják a Sódarmustrára a látogatókat

2018. március 13.
Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a gyulai Várkertben a Kolbász- és Sódarmustra. A rendezvény, mely minden évben az szezonnyitónak számít a gasztrokulturális fesztiválok között, fantasztikus nagykoncerteket, sokszínű programokat és háromnapos bevezetést kínál a Hungarikummá nyilvánított Gyulai Kolbász világába.
Hír beküldése
Főszerepben a sódar, azaz a füstölt lapocka – és minden, mi szem-szájnak ingere

Ezen a hétvégén minden a finom húsokról és a jókedvről szól! Március 16-án pénteken délelőtt kilenc órakor kezdődik a fesztivál, amikor már megtekinthetők, kóstolhatók és vásárolhatók lesznek a kiállítósátorban elhelyezett ízletes húsipari különlegességek. Fél tíztől sonkasaccolás indítja a programok kavalkádját, majd Sztojka Tibi műsora szórakoztatja a rendezvényen ebédelőket. Délután kettőkor „Hentesinas kerestetik!”, majd Törő Tilla és zenekara látható-hallható. A hivatalos megnyitót követően a fesztivál szakmai oldalaként megemlékeznek a 150 éves Gyulai Húsiparról. Ezt követően Petri László (LACKÁS) akusztikus műsora emeli a hangulatot, majd a PoleDance rúdfitnessz lélegzetelállító műsora alapozza meg a bulit a nyolc órától induló Hevesi Tamás-nagykoncertre, azt követően Galambos Lajos és zenekara csábítja a vendégeket mulatozásra.

Szombaton már a délelőtti órákban ínycsiklandozó ételbemutatókra kerül sor. Lesz tradicionális, igazi gyulai és csíkszentmiklósi disznóvágás, Karcagi birkapörkölt főzési bemutató, sonkasaccolás. Tíz órakor a Gyulahús Kft. válogatottja kolbászkészítő versenyre hívja ki a megmérettetést vállaló csapatokat. A jó gyulai ebédhez a talpalávalót a The Boys húzza. Délután kettőkor ismételten „Hentesinas kerestetik!” programmal kedveskednek a szervezők a fiataloknak, majd kora délutántól indulnak a koncertek. Helyi tehetségek veszik birtokba a színpadot: a The Whatevers és a Chain Bridge Pop lesz látható. Hat órakor a gyulai Synema mutatja be a nem mindennapi zenéjét, este nyolctól pedig a Wellhello első gyulai szuperkoncertje koronázza meg a napot. Akinek azonban még ez sem lenne elég, a tíz órakor kezdődő retro diszkóbon mulathat hajnalig.

Vasárnap sem lesz hiány az étvágygerjesztő fogásokból. Délelőtt kézműves foglalkozások várják a gyerekeket, a színpadon az Energy Dance Cool Táncszínház fergeteges műsorát láthatják. Kora délután Bodrogközy Rita messze földön híres gyermekműsora szórakoztatja majd a kicsiket. Délig a belépés kicsiknek és nagyoknak egyaránt ingyenes a szervezők idén is kiemelt fontosságúnak tartják a minőségi magyar húsipari ételek, hungarikumok népszerűsítését.

A rendezvény családi napjának délutánján, négykor a magyar könnyűzene méltán népszerű alakja, Papp Rita és Bodnár Attila ad műsort. A fesztivál záróakkordjaként pedig a legendás 100 Folk Celsius

énekel majd minden korosztálynak.

Egy biztos, aki ellátogat családjával március 16. és 18. között Gyulára, garantáltan tele hassal és feledhetetlen, örök élményekkel távozik majd a VIII. Kolbász- és Sódarmustráról!

Bővebb információ és program: www.sodarmustra.hu.

 

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> A hullaégető
Gálvölgyi János drámai főszereplése Aradon
Hír beküldése
A civil szerveződés célja az összmagyarság összefogása, 95 országában 236 társklubja van.
<em>Hír szerkesztése</em> Március 20-ig lehet regisztrálni a választásokra [AUDIÓ]
Az RMDSZ a levélszavazatok eljuttatását is vállalja, hogy véletlenül se vesszen kárba egyetlen voks sem.
Hír beküldése
Narancssárga jelzésű – másodfokú – árvízriadó van érvényben több erdélyi, illetve a nyugati határ menti megyében is március 19-én, hétfőn délig. Arad megyében a Fehér-Körös több helyen kilépett a medréből, de elöntött ingatlanokról és ingóságokról egyelőre nem érkezett jelentés. Kétszáz tűzoltó áll készenlétben.
<em>Hír szerkesztése</em> Leégett a Vlaicu-negyedi piac
Kigyulladt a lángosos bódé, onnan terjedt át a tűz.
<em>Hír szerkesztése</em> A forradalom kitörésének 170. évfordulóját ünnepelték [AUDIÓ]
A béke és elfogadás, valamint a magyar–magyar egyetértés szükségességét hangoztatták a szónokok.
<em>Hír szerkesztése</em> Közös kokárdakészítéssel készültek március 15-re [AUDIÓ]
Ünnepi hangulat kicsiknek és nagyoknak a forradalom kitörésének 170. évfordulójára várva.
<em>Hír szerkesztése</em> Jászai Mari-díjat kapott Harsányi Attila
Az Aradi Kamaraszínház tagja kiemelkedő színészi tevékenysége elismeréseként részesült kitüntetésben.
Hír beküldése
Ez lesz a nyolcadik a Gyulai Várkertben, március 16–18. között.
Meghívottak: Varga Ferenc József és Aradi Tibor.