Idén is várják a Sódarmustrára a látogatókat

2018. március 13.
Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a gyulai Várkertben a Kolbász- és Sódarmustra. A rendezvény, mely minden évben az szezonnyitónak számít a gasztrokulturális fesztiválok között, fantasztikus nagykoncerteket, sokszínű programokat és háromnapos bevezetést kínál a Hungarikummá nyilvánított Gyulai Kolbász világába.
Hír beküldése
Főszerepben a sódar, azaz a füstölt lapocka – és minden, mi szem-szájnak ingere

Ezen a hétvégén minden a finom húsokról és a jókedvről szól! Március 16-án pénteken délelőtt kilenc órakor kezdődik a fesztivál, amikor már megtekinthetők, kóstolhatók és vásárolhatók lesznek a kiállítósátorban elhelyezett ízletes húsipari különlegességek. Fél tíztől sonkasaccolás indítja a programok kavalkádját, majd Sztojka Tibi műsora szórakoztatja a rendezvényen ebédelőket. Délután kettőkor „Hentesinas kerestetik!”, majd Törő Tilla és zenekara látható-hallható. A hivatalos megnyitót követően a fesztivál szakmai oldalaként megemlékeznek a 150 éves Gyulai Húsiparról. Ezt követően Petri László (LACKÁS) akusztikus műsora emeli a hangulatot, majd a PoleDance rúdfitnessz lélegzetelállító műsora alapozza meg a bulit a nyolc órától induló Hevesi Tamás-nagykoncertre, azt követően Galambos Lajos és zenekara csábítja a vendégeket mulatozásra.

Szombaton már a délelőtti órákban ínycsiklandozó ételbemutatókra kerül sor. Lesz tradicionális, igazi gyulai és csíkszentmiklósi disznóvágás, Karcagi birkapörkölt főzési bemutató, sonkasaccolás. Tíz órakor a Gyulahús Kft. válogatottja kolbászkészítő versenyre hívja ki a megmérettetést vállaló csapatokat. A jó gyulai ebédhez a talpalávalót a The Boys húzza. Délután kettőkor ismételten „Hentesinas kerestetik!” programmal kedveskednek a szervezők a fiataloknak, majd kora délutántól indulnak a koncertek. Helyi tehetségek veszik birtokba a színpadot: a The Whatevers és a Chain Bridge Pop lesz látható. Hat órakor a gyulai Synema mutatja be a nem mindennapi zenéjét, este nyolctól pedig a Wellhello első gyulai szuperkoncertje koronázza meg a napot. Akinek azonban még ez sem lenne elég, a tíz órakor kezdődő retro diszkóbon mulathat hajnalig.

Vasárnap sem lesz hiány az étvágygerjesztő fogásokból. Délelőtt kézműves foglalkozások várják a gyerekeket, a színpadon az Energy Dance Cool Táncszínház fergeteges műsorát láthatják. Kora délután Bodrogközy Rita messze földön híres gyermekműsora szórakoztatja majd a kicsiket. Délig a belépés kicsiknek és nagyoknak egyaránt ingyenes a szervezők idén is kiemelt fontosságúnak tartják a minőségi magyar húsipari ételek, hungarikumok népszerűsítését.

A rendezvény családi napjának délutánján, négykor a magyar könnyűzene méltán népszerű alakja, Papp Rita és Bodnár Attila ad műsort. A fesztivál záróakkordjaként pedig a legendás 100 Folk Celsius

énekel majd minden korosztálynak.

Egy biztos, aki ellátogat családjával március 16. és 18. között Gyulára, garantáltan tele hassal és feledhetetlen, örök élményekkel távozik majd a VIII. Kolbász- és Sódarmustráról!

Bővebb információ és program: www.sodarmustra.hu.

 

További hírek

Hír beküldése
Faragó Péter tartott politikai beszámolót, majd nevesítették a kongresszusi jelölteket.
Hír beküldése
Több mint 200 épületre vetik ki januártól a többletadót.
<em>Hír szerkesztése</em> Diákok fotóin az elmúlt száz év változásai
Az aradi múlt és jelen közti átmenet a képeken.
<em>Hír szerkesztése</em> 25 éves a Pécskai Kolping Család
Bánsági és vajdasági „családtagokkal" ünnepeltek.
<em>Hír szerkesztése</em> Erdély és Kelet-Magyarország román megszállása
Vincze Gábor szegedi történész előadása Kisjenőn.
350 ezer lejt kapnak összesen.
<em>Hír szerkesztése</em> 100 év – objektíven keresztül
Az I. világháború vége óta eltelt száz év korszakainak bemutatása - ahogy a diákok látják és láttatják.
<em>Hír szerkesztése</em> Régi hiányosságot pótolna a négy város szövetsége [AUDIÓ]
Bognár Levente szerint nem véletlen, hogy Arad, Temesvár, Nagyvárad és Kolozsvár fogott össze.
<em>Hír szerkesztése</em> Arzenált foglaltak le egy galsai férfinál
Házkutatást végeztek kedden egy 33 éves galsai férfi házaiban, és elképesztő mennyiségű éles és fehérfegyvert találtak. Két revolver (az egyik éles töltényű, a másik gázpisztoly), hozzájuk tartozó 26 csomag töltény, hét jelzőrakéta, 69 különböző méretű és korú kard, szablya, valamint szuronyok és tőrök kerültek el.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem erőszak a Pécskai disznótor
Megkóstolhatók a magyar, román, szerb és szlovák konyha hagyományos ízei.