Pro Ecclesia-díjat kapott a zeréndi egyházközség

2019. december 7.
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Pro Ecclesia-díjjal tüntette ki a Nagyzeréndi Református Egyházközséget – adta hírül Facebook-oldalán az Ágyai Református Egyházközség.
<em>Hír szerkesztése</em> Pro Ecclesia-díjat kapott a zeréndi egyházközség

A bejegyzésben teljes terjedelmében olvasható Módi József, az Aradi Református Egyházmegye esperesének laudációja. E szerint a zeréndi egyházközség „egyike azon kevés gyülekezeteinknek, amelyek egyházmegyénkben elérik a félezres lélekszámot. A múlt rendszer egyház-ellenes nevelése azonban sokakat elidegenített a gyülekezeti élettől. Ez láthatóvá vált mind az istentiszteletet látogatók számában, mind az egyházi ingatlanok elhanyagoltságában.”

Módi József szerint az új lelkész fellelkesítette a gyülekezetet.

„Istennek legyen hála, a másfél évtizede elkezdett szolgálat jelentős változást hozott a gyülekezet életébe. Lelkipásztor és felesége, a fellelkesült presbitériummal hozzálátott a gyülekezet lelki életének megerősítéséhez és az egyházi épületek felújításához. Öröm volt látni, ahogy sorra kapcsolódtak be a gyülekezet életébe a gyermekek és az ifjak, akiknek a lelki nevelés mellett zenei oktatást is biztosítanak az egyházközségben, miként szorgoskodnak a nőszövetségi tagok, hogy ők is részt vállaljanak szolgálatukkal gyülekezetük építésében” – írta többek között az esperes.


A zeréndi református templom

Az elmúlt időszakban a visszakapott régi iskolaépületet modern, többfunkciós gyülekezeti házzá alakították, korszerűsítették a parókia épületét, ízlésesen rendezték az udvarát, átfedték a templomot és annak tornyán és falain is több ízben végeztek felújításokat. Ezenkívül, az egyházközség önerőből ravatalozót is építetett – mindezekkel érdemelte ki a közösség az egyházkerület elismerését.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Nem állt meg a stopnál – baleset lett belőle
A vétkes sofőr megsérült.
Hír beküldése
Aradon futtatták őket a gyanúsítottak.
<em>Hír szerkesztése</em> Időjárás-előrejelzés: kapunk hideget, meleget
Felmelegszik az idő a régiók többségében az elkövetkező napokban, a Körösök vidékén akár 11 Celsius-fokos nappali csúcsok is lesznek, a jövő héttől kezdődően azonban felére csökkenek a hőmérsékletek, csapadék inkább január 25-étől kezdődően valószínű. A hónap végétől ismét lehűlés várható.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb gyerekek kerültek kórházba a német iskolából
Rejtélyes tömeges megbetegedés.
<em>Hír szerkesztése</em> Jávor „Pali” utolsó mulatása
Zenés előadás a színészóriás tiszteletére.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA: gólzápor az utánpótláscsapat ellen
Két védővel erősített az aradi csapat.
Egyszerűsített honosítási eljárás és azzal kapcsolatos ügyintézések.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták a Kölcsey-díjakat [AUDIO, VIDEO]
A Magyar Kultúra Napja alkalmából.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták az Ezüstfenyő-díjakat
Az aradi Farkas Viktória is a kitüntetettek között van.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfőtől folytatódik a tanítás a német líceumban
Visszatérhetnek az iskolába, ahol tömeges megbetegedés történt.