Nagy Etelka: „Sajnálom, hogy nem a diákoknak vagyok a példaképe” [AUDIÓ]

2018. január 25.
<em>Hír szerkesztése</em> Nagy Etelka: „Sajnálom, hogy nem a diákoknak vagyok a példaképe” [AUDIÓ]
Nagy Etelka

A múlt héten hozta nyilvánosságra a Nőileg című magazin a Mutass jó példát! elnevezésű programjának Arad és Temes megyei sorrendjét. Októberben ebben a két megyében kerestek „hétkönapi hősöket”, akik közösségi munkájukkal, helytállásukkal mutatnak példát másoknak.

A több mint 30 jelölt közül az aradi Nagy Etelkát választották a két megye példaképének, aki az aradi szociális intézmények alapítójaként és vezetőjeként évekig dolgozott az állami gondozásból kikerült fiatalok pályakezdésének egyengetésén, a rászorulók közétkeztetésének megszervezésén, az egyedülálló idősek gondozásán. Nagy Etelka, mint mondta, azt sajnálja, hogy mivel nem pedagógus, nem lehet a diákság példaképe, pedig most a fiatal nemzedéknek van nagy szüksége olyanikra, akik példát mutathatnak a megmaradásban: hitben és nemzetben.


Khell Levente

Második helyezett Pál Krisztina temesvári, a harmadik pedig Khell Levente aradi tanító lett. Utóbbi 41. évét tölti a pedagógusi pályán és fáradhatatlan közösségszervező. Terveiről szólva megemlítette, hogy nyugdíjba vonulása után hazaköltözik szülőfalujába, a háromszéki Bereckbe, de tétlenkedni a nyugdíjazása után sem fog. Pataky Lehel Zsolt beszélgetett kettejükkel; hallgassa meg a Temesvári Rádió számára készült összeállítást:

További hírek

Hír beküldése
A Ioan Slavici-színház művészei és amatőr színjátszók korhű jelmezekben játsszák majd el a történetet.
Hír beküldése
Negyven Arad és Hunyad megyei rendőr tartott egy időben hat házkutatást a múlt pénteken a Hunyad megyei Zsilyvajdejvulkánban, ahol azzal gaynúsítottak öt férfit és egy nőt, hogy két rablást és három betörést hajtottak végre nemrég Arad, Hunyad és Krassó-Szörény megyék több településén.
Hír beküldése
Szeptember 28-án, pénteken lesznek a nyitó rendezvények.
<em>Hír szerkesztése</em> Gólzáporos pályaavatót játszott az UTA
Az aradiak magabiztos győzelmet arattak a 2. Liga második fordulójában.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 60 ezren tüntetnek a kormány ellen
Több mint hatvanezresre duzzadt a bukaresti Victoriei téren tüntető tömeg. Újabb dulakodás tört ki a csendőrök és demonstrálók között. A bukaresti tájékoztatása szerint eddig 172-en szorultak orvosi ellátásra. Kilenc személyt szállítottak kórházba, közülük ketten csendőrök. A tüntetők elmondták: ki akarták fejezni szolidaritásukat az anyaországban hátrahagyottakkal.
<em>Hír szerkesztése</em> Holttestet emeltek ki a feltóti víztározóból
A búvároknak 240 hektáros vízfelületet és 4-től 16- méterig terjedő mélységet kellett „átfésülniük”. Egy 28 éves férfi az áldozat.
<em>Hír szerkesztése</em> Tisztújításra készül a gazdaszervezet
Ifj. Zágoni-Szabó András az elnöki poszt várományosa.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy halott és öt sérült a nagylaki balesetben
Mentőhelikoptert is kellett hívni az egyik sérülthöz.
<em>Hír szerkesztése</em> Pécskán bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést
Minden második hétfőn viszik el a műanyag és a fém hulladékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Zárva marad a Menyháza környéki turistautak fele
Még nem takarították el a tavaly szeptemberi vihar nyomait.