Multimédiás múltidézés [AUDIÓ]

2019. február 26.
A művelődési minisztérium támogatásával, 76 ezer lejes költségvetésből készítettek el egy olyan bemutatóanyagot, amelynek a multimédiás része csak részben működik.
<em>Hír szerkesztése</em> Multimédiás múltidézés [AUDIÓ]

Multimédiás múltidézés – ez lehetne a címe annak a kiállításnak és projektnek, amelyet az Arad Megyei Múzeum szervez a művelődési minisztérium támogatásával, és amely hagyományos, illetve korszerű eszközökkel mutatja be a régmúlt, főleg a román közigazgatás bevezetése előtti időket, a város épített örökségét. A történelmi bemutató csomagban egy román és angol nyelvű zsebkönyv, Arad 18. századi térképe, valamint egy 50 darabos, 19. századi és 20. század eleji képeslapból álló gyűjtemény található, emellett létrehozták a suvenirarad.ro internetes honlapot és egy telefonos alkalmazást, amely a városban járva, egy-egy épületre vagy közterületre ráirányítva az okostelefon kameráját, megmutatja az adott ingatlan történetét (elméletileg, mert a keddi sajtótájékoztatón nem működött az alkalmazás).

Az ígéret szerint hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz az ismertető. Az anyagból februűr 26-án, kedden 18 órakor nyitnak kiállítást a megyei múzeum szépművészeti részlegének második emeleti multimédiás termében, és a tárlat március 31-ig látogatható lesz.

A bemutató sajtótájékoztatót a múzeumot fenntartó megyei önkormányzatnál tartották. Pataky Lehel Zsolt az önkormányzat stratégiai és kommunikációs igazgatóját, Andó Andrást kérdezte a projektről. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút: 

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Tizenöt éve áll köztéren a Szabadság-szobor
Fórum, koszorúzás és ünnepi hangverseny az évfordulón.
Hír beküldése
<em>Hír szerkesztése</em> Szép gesztus a múzeumtól
Három nyelven kívánt kellemes húsvéti ünnepeket a közgyűjtemény vezetősége.
<em>Hír szerkesztése</em> Balszerencsésen vesztett pontokat az UTA
Sokba került a kapushiba a feljutásért versengő Chindia ellen.
„A Feltámadt Jézus életet hozott, de ezt az életet élni kell, és nemcsak távolról szemlélni. Aktívan bele kell kapcsolódnunk az Ő életébe és az Ő közösségének az életébe, akkor is, ha ez kockázattal jár. Ha ez nem történik meg, akkor az életnek a perifériájára fogunk szorulni, lehet, hogy gazdagon, talán híresen, de boldogtalanul."
<em>Hír szerkesztése</em> Kézműves foglalkozásokkal hangolódtak a Húsvétra [AUDIÓ]
Természetes anyagokkal, hagyományos módszerekkel festettek piros tojásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Pély Barna-koncert a Flexben
Május 3-án lép fel az egykori United tagja.
<em>Hír szerkesztése</em> Átvehették az első babacsomagokat az aradiak [AUDIÓ]
A magyar kormány támogatása a Köldökzsinór-programban részt vevő családoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Durrdefekt miatt borult fel a kisbusz kilenc utassal
Szerencsére senki sem sérült meg az autópályán történt balesetben.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti vásár a városháza előtt
Nagypénteken kezdődik.