Megint iskolaigazgatókat keresnek

2017. augusztus 8.
<em>Hír szerkesztése</em> Megint iskolaigazgatókat keresnek
Pellegrini Miklós

A megfelelő végzettséggel rendelkező pedagógusok egy interjút követően foglalhatják el a szabadon maradt iskolaigazgatói és igazgatóhelyettesi tisztségeket, ha ezt augusztus 17-ig írásban kérik a tanfelügyelőségeken – idézi a tanügyminisztérium hétfői közleményét az Agerpres.

Arad megyében 56 ilyen eset van, egész pontosan 44 igazgató és 12 aligazgató érintett a kérdésben – tájékoztatta Pellegrini Miklós főtanfelügyelő-helyettes az Aradi Híreket. A magyar oktatási intézmények közül a simonyifalvi, az ágyai, az erdőhegyi, a zimándújfalui, a majláthfalvi, a kisperegi és a kisiratosi általános iskolákban, valamint az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban neveztek ki tavaly megbízott igazgatókat, miután a e meghirdetett versenyvizsgákon nem volt jelentkező. A főtenfelügyelő-helyettes szerint a Csiky-ből és Kisperegről már megkapták a szándéknyilatkozatokat, hogy a hivatalban lévő igazgatók továbbra is vállalnák a megbízatást, de a határidő viszonylag még messze van, úgyhogy várhatóan a többi iskolából is megérkeznek a nyilatkozatok.

A jelentkezőknek augusztus 21–23. között egy meghallgatáson kell részt venniük, amin a tanügyi törvényből való felkészültségüket kell bizonyítaniuk, illetve egy egyéves menedzsmenttervet kell bemutatniuk. „Ez azért jó, hogy mégis lássuk a felkészültségét annak, aki vállalja a megbízatást, hiszen tavaly egyszerűen csak kinevezték azokat, akik megfeleltek a főbb előírásoknak – fogalmazott Pellegrini Miklós. – Ha ugyanarra a tisztségre két vagy több jelentkező lesz, akkor ennek a meghallgatásnak már versenyjellege lesz, de a tavalyi tapasztalatok alapján nem kell ettől tartanunk, még ha elméletileg elő is fordulhat.”

Az interjú legtöbb 20 perces és a lehetséges 30-ból legalább 21 pontot kell elérni. A tanfelügyelőségek augusztus 18-án teszik közzé a jelentkezők listáját.

A főtanfelügyelő-helyettes nem tud arról, hogy a minisztérium idén is versenyvizsgákat hirdetne az iskolaigazgatói és -aligazgatói állásokra.

További hírek

Hír beküldése
A rendőrség és a határrendészet is illegális dohányárut foglalt le néhány óra leforgása alatt. A váradi országúton egy szerb férfi kamionjában hatmillió szál cigarettát találtak, összesen hatszáz rekeszben. A tornyai határátkelőnél ruhaszállítmányként álcáztak ötszáz doboz cigarettát, amit egy Spanyolorzságba tartó busz csomagjai közt fedeztek fel.
Hír beküldése
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Tudományok fesztiválját.
<em>Hír szerkesztése</em> Jávor-napok a színészóriás emlékére
Aradi és szombathelyi közreműködéssel szervezik meg az Arta-moziban.
<em>Hír szerkesztése</em> Romántanárok szakmai tanácskozása a románnyelv-oktatásról
Átmenet az anyanyelvű és az idegennyelv-oktatás között.
Október 25-én a Tulipánban.
<em>Hír szerkesztése</em> Emlékműavatás és hálaadó istentisztelet Kisperegen
Teljesen felújították a viharban megrongálódott templomot.
<em>Hír szerkesztése</em> Versek között Harsányi Attilával és Balog Józseffel
Október 28-án folytatódik az Aradi Kamaraszínház 2017-es évada.
A tárlat november 8-ig látogatható.
<em>Hír szerkesztése</em> Ki és miért szerelte le a pécskai magyar helységnévtáblát?
Sem a városháza, sem az útügyi vállalat nem tudja.
<em>Hír szerkesztése</em> A forradalmárok emléke előtt tisztelegtek Pécskán
Az 1848–49-es és az 1956-os magyar szabadságharcosokra emlékeztek.