Megint iskolaigazgatókat keresnek

2017. augusztus 8.
<em>Hír szerkesztése</em> Megint iskolaigazgatókat keresnek
Pellegrini Miklós

A megfelelő végzettséggel rendelkező pedagógusok egy interjút követően foglalhatják el a szabadon maradt iskolaigazgatói és igazgatóhelyettesi tisztségeket, ha ezt augusztus 17-ig írásban kérik a tanfelügyelőségeken – idézi a tanügyminisztérium hétfői közleményét az Agerpres.

Arad megyében 56 ilyen eset van, egész pontosan 44 igazgató és 12 aligazgató érintett a kérdésben – tájékoztatta Pellegrini Miklós főtanfelügyelő-helyettes az Aradi Híreket. A magyar oktatási intézmények közül a simonyifalvi, az ágyai, az erdőhegyi, a zimándújfalui, a majláthfalvi, a kisperegi és a kisiratosi általános iskolákban, valamint az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban neveztek ki tavaly megbízott igazgatókat, miután a e meghirdetett versenyvizsgákon nem volt jelentkező. A főtenfelügyelő-helyettes szerint a Csiky-ből és Kisperegről már megkapták a szándéknyilatkozatokat, hogy a hivatalban lévő igazgatók továbbra is vállalnák a megbízatást, de a határidő viszonylag még messze van, úgyhogy várhatóan a többi iskolából is megérkeznek a nyilatkozatok.

A jelentkezőknek augusztus 21–23. között egy meghallgatáson kell részt venniük, amin a tanügyi törvényből való felkészültségüket kell bizonyítaniuk, illetve egy egyéves menedzsmenttervet kell bemutatniuk. „Ez azért jó, hogy mégis lássuk a felkészültségét annak, aki vállalja a megbízatást, hiszen tavaly egyszerűen csak kinevezték azokat, akik megfeleltek a főbb előírásoknak – fogalmazott Pellegrini Miklós. – Ha ugyanarra a tisztségre két vagy több jelentkező lesz, akkor ennek a meghallgatásnak már versenyjellege lesz, de a tavalyi tapasztalatok alapján nem kell ettől tartanunk, még ha elméletileg elő is fordulhat.”

Az interjú legtöbb 20 perces és a lehetséges 30-ból legalább 21 pontot kell elérni. A tanfelügyelőségek augusztus 18-án teszik közzé a jelentkezők listáját.

A főtanfelügyelő-helyettes nem tud arról, hogy a minisztérium idén is versenyvizsgákat hirdetne az iskolaigazgatói és -aligazgatói állásokra.

További hírek

Hír beküldése
Jubileumi zarándoklatot szerveznek július 16-án, hétfőn.
<em>Hír szerkesztése</em> Nemzetiségek fesztiválja
Népviseleti felvonulás és folklórműsor színesíti a programot.
<em>Hír szerkesztése</em> Utánfutó lökte le az útról az autót
Egy sérültet helikopterrel szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> XII. Nagyiratosi Falunapok
A hétvégén rendezik meg az idei kulturális és hagyományőrző programsorozatot. A TNT és a 3+2 is koncertezik a rendezvényen.
Hír beküldése
Megyeszerte 846 fellebbezést nyújtottak be, és 537 esetben emeltek, ám 259 esetben csökkentettek a jegyek a felülvizsgálat után, így a sikeresen érettségizők aránya valamelyest javult, 61,13%-ra az eredeti 59,20%-ról. A Csiky Gergely Főgimnáziumban eggyel nőtt a sikeresen diplomázók száma, 32-re, az átmenők aránya 59,26%.
<em>Hír szerkesztése</em> Emberéletet követelt Aradon a vihar [VIDEÓ]
Két óra alatt kellett négy helyre riasztották a tűzoltókat.
<em>Hír szerkesztése</em> Szentpáli győzelem a Magyar Falvak Kupáján
Hét település nyolc csapatának részvételével zajlott a bajnokság, a hazaiak hétméteresekkel nyertek.
<em>Hír szerkesztése</em> Fradi-játékos lőtt gólt az UTA színeiben
A csíki János Norbert Budapestről érkezett Aradra.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is felkerekedik
Július 28-tól három megyében tíz napon át turnézik a társulat.
<em>Hír szerkesztése</em> Nagyzeréndi Napok
Roncsderbi is lesz a július 13. és 15. közötti programsorozaton.