Megint iskolaigazgatókat keresnek

2017. augusztus 8.
<em>Hír szerkesztése</em> Megint iskolaigazgatókat keresnek
Pellegrini Miklós

A megfelelő végzettséggel rendelkező pedagógusok egy interjút követően foglalhatják el a szabadon maradt iskolaigazgatói és igazgatóhelyettesi tisztségeket, ha ezt augusztus 17-ig írásban kérik a tanfelügyelőségeken – idézi a tanügyminisztérium hétfői közleményét az Agerpres.

Arad megyében 56 ilyen eset van, egész pontosan 44 igazgató és 12 aligazgató érintett a kérdésben – tájékoztatta Pellegrini Miklós főtanfelügyelő-helyettes az Aradi Híreket. A magyar oktatási intézmények közül a simonyifalvi, az ágyai, az erdőhegyi, a zimándújfalui, a majláthfalvi, a kisperegi és a kisiratosi általános iskolákban, valamint az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban neveztek ki tavaly megbízott igazgatókat, miután a e meghirdetett versenyvizsgákon nem volt jelentkező. A főtenfelügyelő-helyettes szerint a Csiky-ből és Kisperegről már megkapták a szándéknyilatkozatokat, hogy a hivatalban lévő igazgatók továbbra is vállalnák a megbízatást, de a határidő viszonylag még messze van, úgyhogy várhatóan a többi iskolából is megérkeznek a nyilatkozatok.

A jelentkezőknek augusztus 21–23. között egy meghallgatáson kell részt venniük, amin a tanügyi törvényből való felkészültségüket kell bizonyítaniuk, illetve egy egyéves menedzsmenttervet kell bemutatniuk. „Ez azért jó, hogy mégis lássuk a felkészültségét annak, aki vállalja a megbízatást, hiszen tavaly egyszerűen csak kinevezték azokat, akik megfeleltek a főbb előírásoknak – fogalmazott Pellegrini Miklós. – Ha ugyanarra a tisztségre két vagy több jelentkező lesz, akkor ennek a meghallgatásnak már versenyjellege lesz, de a tavalyi tapasztalatok alapján nem kell ettől tartanunk, még ha elméletileg elő is fordulhat.”

Az interjú legtöbb 20 perces és a lehetséges 30-ból legalább 21 pontot kell elérni. A tanfelügyelőségek augusztus 18-án teszik közzé a jelentkezők listáját.

A főtanfelügyelő-helyettes nem tud arról, hogy a minisztérium idén is versenyvizsgákat hirdetne az iskolaigazgatói és -aligazgatói állásokra.

További hírek

Hír beküldése
A névadóra emlékeztek péntek délelőtt az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban.
Hír beküldése
Az Arad megyei határrendészet 42 iraki bevándorlót tartóztatott fel szerda este a román–magyar határ közelében. A migránsok egy kisbuszba zsúfolódva Kisvarjasnál közelítették meg a határt. A csoport tíz nőből, kilenc férfiból és 23 kiskorúból állt. A kisbuszt két férfi vezette a határ közelébe, ahol azonban sorsukra hagyták a migránsokat.
December 14-én átveszik a honosítási kérelmeket és magyar útlevéligényléseket.
Hír beküldése
Több mint húszéves a Kézfogások, a két város testvértelepülési együttműködése.
Megkoszorúzzák P. Karácsonyi István mártír karnagy emléktábláját.
Hír beküldése
Kilencvenhat éves volt, daganatos betegségben és leukémiában szenvedett. Svájcban kezelték, és ottani rezidenciáján érte a halál. Mihály a Hohenzollern-családból való II. Károly király fia. Gyermekként 1927 és 1930 között, majd 1940 és 1947 között volt Románia uralkodója. Fontos szerepe volt abban, hogy 1944. augusztus 23-án Románia az antifasiszta koalíció oldalára állt át.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is eljött az AMISZ-Mikulás
Több szász aradi magyar óvodás és kisiskolás találkozhatott kedden a nagyszakállúval.
<em>Hír szerkesztése</em> Forgalomba áll a Mikulás-villamos
Nem kell rá jegy, de csak gyerekek és kísérőik szállhatnak fel rá.
Hír beküldése
Közel ezer méter fényfüzérrel és több tucat, hópehely formájú égővel díszítették fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi gyertyagyújtás Pécskán
Megkezdődött a Karácsonyt megelőző várakozás és lelki felkészülés négyhetes időszaka.