Megint iskolaigazgatókat keresnek

2017. augusztus 8.
<em>Hír szerkesztése</em> Megint iskolaigazgatókat keresnek
Pellegrini Miklós

A megfelelő végzettséggel rendelkező pedagógusok egy interjút követően foglalhatják el a szabadon maradt iskolaigazgatói és igazgatóhelyettesi tisztségeket, ha ezt augusztus 17-ig írásban kérik a tanfelügyelőségeken – idézi a tanügyminisztérium hétfői közleményét az Agerpres.

Arad megyében 56 ilyen eset van, egész pontosan 44 igazgató és 12 aligazgató érintett a kérdésben – tájékoztatta Pellegrini Miklós főtanfelügyelő-helyettes az Aradi Híreket. A magyar oktatási intézmények közül a simonyifalvi, az ágyai, az erdőhegyi, a zimándújfalui, a majláthfalvi, a kisperegi és a kisiratosi általános iskolákban, valamint az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban neveztek ki tavaly megbízott igazgatókat, miután a e meghirdetett versenyvizsgákon nem volt jelentkező. A főtenfelügyelő-helyettes szerint a Csiky-ből és Kisperegről már megkapták a szándéknyilatkozatokat, hogy a hivatalban lévő igazgatók továbbra is vállalnák a megbízatást, de a határidő viszonylag még messze van, úgyhogy várhatóan a többi iskolából is megérkeznek a nyilatkozatok.

A jelentkezőknek augusztus 21–23. között egy meghallgatáson kell részt venniük, amin a tanügyi törvényből való felkészültségüket kell bizonyítaniuk, illetve egy egyéves menedzsmenttervet kell bemutatniuk. „Ez azért jó, hogy mégis lássuk a felkészültségét annak, aki vállalja a megbízatást, hiszen tavaly egyszerűen csak kinevezték azokat, akik megfeleltek a főbb előírásoknak – fogalmazott Pellegrini Miklós. – Ha ugyanarra a tisztségre két vagy több jelentkező lesz, akkor ennek a meghallgatásnak már versenyjellege lesz, de a tavalyi tapasztalatok alapján nem kell ettől tartanunk, még ha elméletileg elő is fordulhat.”

Az interjú legtöbb 20 perces és a lehetséges 30-ból legalább 21 pontot kell elérni. A tanfelügyelőségek augusztus 18-án teszik közzé a jelentkezők listáját.

A főtanfelügyelő-helyettes nem tud arról, hogy a minisztérium idén is versenyvizsgákat hirdetne az iskolaigazgatói és -aligazgatói állásokra.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> POlgármester nélkül maradt Borossebes
Felfüggesztették tisztségéből Gheorghe Feieșt érdekösszeférhetetlenség miatt. 2008 és 2013 között egy cégben is ügyvezető volt, holott ezt a törvény szerint választott tisztségviselőként nem tehette volna meg. A Fehér-Körös-völgyi településen időközi választást írnak ki.
Hír beküldése
A 16 éves tanuló egy helyi iskolába ment a fegyverrel.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint egymilliárd euró a Kürtöstől a Fekete-tengerig tartós vasút felújítására
Mintegy 1,3 milliárd eurót biztosít az EU a kohéziós forrásokból a magyar–román határon lévő Kürtöst Konstancával összekötő vasútvonal korszerűsítésére. Ennek nyomán gyorsabb és biztonságosabb lesz az utazás a Kürtös és Piskitelep közötti 185 kilométeres szakaszon, 13 állomást felújítanak, hidakat és alagutakat építenek.
<em>Hír szerkesztése</em> Segítségre van szüksége a hároméves Hannának!
Az életmentő műtét közel 30 ezer euróba kerül, aminek az összegyűjtésére közösségi összefogás indult. Aki teheti, csatlakozzon!
<em>Hír szerkesztése</em> Minority SafePack: aki nem írta alá, még megteheti [AUDIÓ]
Még egy-két hétig folytatják a támogató aláírások gyűjtését.
Az Eurotrans Alapítvány szolgáltatásai ingyenesek.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 12 ezer szál csempészcigit koboztak el
Borossebesen volt a nagyobbik fogás.
<em>Hír szerkesztése</em> Kimentettek egy tinédzsert a Marosból a tűzoltók
A víz a derekáig ért, de nem tudott kijönni, mert beleragadt az iszapba.
<em>Hír szerkesztése</em> Felszámoltak egy drogbandát
Több mint ötezer Ecstasy tablettát találtak a Temes megyei fiataloknál.
<em>Hír szerkesztése</em> Nyárra költözhet vissza a Kultúrpalotába a Filharmónia [AUDIÓ]
Orgonát is kap az idén 105 éves épület.