Megint iskolaigazgatókat keresnek

2017. augusztus 8.
<em>Hír szerkesztése</em> Megint iskolaigazgatókat keresnek
Pellegrini Miklós

A megfelelő végzettséggel rendelkező pedagógusok egy interjút követően foglalhatják el a szabadon maradt iskolaigazgatói és igazgatóhelyettesi tisztségeket, ha ezt augusztus 17-ig írásban kérik a tanfelügyelőségeken – idézi a tanügyminisztérium hétfői közleményét az Agerpres.

Arad megyében 56 ilyen eset van, egész pontosan 44 igazgató és 12 aligazgató érintett a kérdésben – tájékoztatta Pellegrini Miklós főtanfelügyelő-helyettes az Aradi Híreket. A magyar oktatási intézmények közül a simonyifalvi, az ágyai, az erdőhegyi, a zimándújfalui, a majláthfalvi, a kisperegi és a kisiratosi általános iskolákban, valamint az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban neveztek ki tavaly megbízott igazgatókat, miután a e meghirdetett versenyvizsgákon nem volt jelentkező. A főtenfelügyelő-helyettes szerint a Csiky-ből és Kisperegről már megkapták a szándéknyilatkozatokat, hogy a hivatalban lévő igazgatók továbbra is vállalnák a megbízatást, de a határidő viszonylag még messze van, úgyhogy várhatóan a többi iskolából is megérkeznek a nyilatkozatok.

A jelentkezőknek augusztus 21–23. között egy meghallgatáson kell részt venniük, amin a tanügyi törvényből való felkészültségüket kell bizonyítaniuk, illetve egy egyéves menedzsmenttervet kell bemutatniuk. „Ez azért jó, hogy mégis lássuk a felkészültségét annak, aki vállalja a megbízatást, hiszen tavaly egyszerűen csak kinevezték azokat, akik megfeleltek a főbb előírásoknak – fogalmazott Pellegrini Miklós. – Ha ugyanarra a tisztségre két vagy több jelentkező lesz, akkor ennek a meghallgatásnak már versenyjellege lesz, de a tavalyi tapasztalatok alapján nem kell ettől tartanunk, még ha elméletileg elő is fordulhat.”

Az interjú legtöbb 20 perces és a lehetséges 30-ból legalább 21 pontot kell elérni. A tanfelügyelőségek augusztus 18-án teszik közzé a jelentkezők listáját.

A főtanfelügyelő-helyettes nem tud arról, hogy a minisztérium idén is versenyvizsgákat hirdetne az iskolaigazgatói és -aligazgatói állásokra.

További hírek

Hír beküldése
Vincze Gábor történész előadása Aradon.
Hír beküldése
Kiválóság-díjra terjesztették fel többek között Simó Margit képzőművészt és Lészay Magdolna asztaliteniszezőt.
<em>Hír szerkesztése</em> A nagy melegben felsült az UTA
Gól nélküli döntetlen az újoncok ellen.
<em>Hír szerkesztése</em> Közösségépítő rendezvény a Pécskai Játszóház [AUDIÓ]
Minden eddiginél nagyobb létszámmal és hosszabb ideig rendezi meg a helyi RMDSZ Nőszervezete.
Nagyboldogasszony napján Ioan Robu bukaresti érsek és metropolita a főcelebráns.
Augusztus 23-án, szerdán 9 és 13 óra között.
Augusztus 14. és 15. hivatalos munkaszüneti napok.
<em>Hír szerkesztése</em> A megyei kulturális központ vezetője lesz a könyvtárigazgató
Doru Sinaci szeptembertől veszi át az intézményt.
<em>Hír szerkesztése</em> Tizennyolcan próbáltak átszökni a határon Nagylaknál
Taxival utaztak a határ közelébe.