Konzuli fogadónapok Aradon

2020. január 28.
Magyarország kolozsvári főkonzulátusának munkatársai konzuli fogadónapokat tartanak Aradon 19-én és 20-án a Jelen Házban (M. Eminescu utca 55–57. szám).

A konzuli napon átvesznek kitöltött egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, beadhatók magyar útlevéligénylések, a Köldökzsinór-program (anyasági támogatás, babakötvény), illetve egyéb kitöltött bejelentésakták (születés, házasság, válás, haláleset, lakcímkártyacsere stb.).

Az EMNT ügyfeleinek figyelmébe!

Az Erdlyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) honosítási irodájának ügyfeleit február 19-én, szerdán délután 14 és 15.30 óra között fogadják a Jelen Házban. Az útlevéligényléshez előre be kell jelentkezni, vagy személyesen a Revoluției sugárút 95. szám (kaputelefon: 06) alatti irodában naponta 10–16 óra között, vagy telefonon a 0257/211–116-os vagy a 0762/248–658-as számon.

Az Eurotrans ügyfeleinek figyelmébe!

Az Eurotrans Alapítvány ügyfeleit február 20-án, csütörtökön 9–13 óra között várják a Jelen Házban. Az útlevéligényléshez előzetes bejelentkezés szükséges a 0257/255–786-os telefonszámon.

A konzulátus nyújtotta fizetett szolgáltatások (útlevéldíj, apasági elismerő nyilatkozat díja) kizárólag bankkártyás fizetéssel történik.

Ismételtem felhívják a már magyar állampolgársággal rendelkezők figyelmét, hogy bármilyen változás áll be családi állapotukban, (születés, házasság, válás, családtag halála), azt a legrövidebb idő alatt be kell jelenteni.

További hírek

Hír beküldése
Első- és másodfokú szélriadót léptettek érvénybe az ország 27 megyéjében. Vasárnap este hat órától hétfő este hat óráig elsőfokú, erős szélre vonatkozó riasztás alatt áll. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az első sárga riasztás Arad megyét is érinti. A Körösök-vidékének északi részében 65-80 km/órás széllökések lehetnek.
Hír beküldése
Régi adósságot rótt le Arad a néhai műépítész emléke előtt.
<em>Hír szerkesztése</em> Kovács Gergely az erdélyi római katolikus főegyházmegye új érseke
Gyulafehérváron püspökké szentelték szombaton és az erdélyi római katolikus főegyházmegye élére állították Kovács Gergelyt. A főegyházmegye új érseke Márton Áron szavait idézve azt mondta: „meg kell tanulnunk, hogy egymásért munkát vállaljunk és tudjunk együtt dolgozni az élet minden területén".
<em>Hír szerkesztése</em> Egy híján húsz a pénteken elfogott migránsok száma
Tornyánál akartak Magyarországra szökni.
<em>Hír szerkesztése</em> Súlyos baleset történt Simándon [FRISSÍTVE]
Két embert szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Rangsorolják az RMDSZ-es megyei tanácsosjelölteket
Március 7-én az MKT ülésén lesz az „előválasztás”.
<em>Hír szerkesztése</em> Tízhónapos csecsemő is volt a migránsok között
Több mint harminc illegális bevándorlót tartóztattak fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Régi adósságot ró le a város a Szántay-szoborral [AUDIO]
A néhai műépítész munkássága meghatározta Arad mai arculatát.
<em>Hír szerkesztése</em> Mézvásárt rendeznek a hétvégén az Expón
Szombaton 9 és 18, vasárnap 9 és 16 óra között látogatható a rendezvény.
<em>Hír szerkesztése</em> Jubileumi Aradi Magyar Majális
A Bagossy Brothers Company és a 3+2 zenél a huszadik rendezvényen.