Kecskeméti támogatás a Pécskai Magyar Közösségi Háznak

2018. október 27.
A hónap közepén Kecskemétre, a Hírös Agóra Kulturális és Ifiúsági Központba kapott meghívást a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület legifjabb tagja, Balta-Tajcs Hanna.
<em>Hír szerkesztése</em> Kecskeméti támogatás a Pécskai Magyar Közösségi Háznak

Az Utánunk is újak jönnek című magyar nótaesten ismert művészek mellett pályakezdő előadók is felléptek, akik a 2017-ben megszervezett Pécskai Nemzetközi Magyarnóta-éneklési verseny díjazottjai voltak.

A pécskai kislány bátorságát és szép szavalatát vastapssal jutalmazta a kecskeméti közönség „Tisztelettel köszönjük a meghívást és a jelentős összegű adományt Fejős Jenő barátunknak, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett nótaénekesnek, a Nemzetközi Szent György Lovagrend lovagjának és kedves feleségének, Sági Gabriellának, neki külön köszönjük felajánlását, a goblenkiállításán összegyűjtött összeget” – mondta Balta-Tajcs Tünde, az egyesület elnöke, Hanna édesanyja. Hozzátette: hálával tartoznak Bekő Józsefnek és feleségének, Bekőné Gyulai Zsuzsannának, illetve a kecskeméti Uno Hotel tulajdonosának, Deutschné Sipos Irénkének a szeretetteljes fogadtatásért és ellátásért, valamint a jelentős összegért.

Köszönetet mondanak továbbá a legtöbbször a háttérben tevékenyedő és mindig segítő kezeket nyújtó Kádár Zsuzsannának, aki Záhonyban él, de közel 350 kilométerről folyamatosan figyelemmel kíséri a pécskai egyesület munkáját. A szervezők és támogatók jelentős összeget adtak át a Pécskai Magyar Közösségi Ház javára amit a tavasszal kezdődő felújítási munkálatokra fordítanak.

Novemberben a Pécskán idén nyáron nagy sikerrel bemutatott Tiszta szívvel című jótékonysági műsorral lépnek fel a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület tagjai Battonyán és Záhonyban, a bevételt szintén a Magyar Közösségi Házra költik.

További hírek

Hír beküldése
A falu telepítésének 200. évfordulóját ünnepelték.
Hír beküldése
A szarvasi gazdák adománya az alkotás.
<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE: Kedden temetik Török Zsoltot
Az alpinista tetemét a nagyszebeni igazságügyi orvostani intézetbe szállították.
<em>Hír szerkesztése</em> Eddig hibátlan az UTA
Bálint László vezetőedző együttese a csíkiaktól sem kapott gólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Meghalt Török Zsolt hegymászó
A Fogarasi-havasok egyik szakadékában találták meg az aradi alpinista holttestét.
<em>Hír szerkesztése</em> Szentleányfalva magyarságának ünnepe
Az egyházi ünnepséget bográcsozás és kötetlen beszélgetés követi.
<em>Hír szerkesztése</em> A Csiky udvarán játszik az opera
A Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra keretében Donizetti Szerelmi bájitalát mutatják be.
<em>Hír szerkesztése</em> Omega-koncert az Aradi Magyar Napokon
A helyszín a szokásos.
Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai konzuli fogadónapot tartanak Aradon szeptember 5-én, csütörtökön a Jelen Házban (M. Eminescu utca 55–57. szám) 9 és 13 óra között az Eurotrans alapítvány ügyfeleinek. A magyar útlevél-igényléseknél előzetes bejelentkezés szükséges a 0257/255–786-os vagy a telefonszámon.
<em>Hír szerkesztése</em> Tragédia Lippán: hatéves gyereket gázoltak el a zebrán
Az áldozat nagynénje is súlyosan megsérült.