Kecskeméti támogatás a Pécskai Magyar Közösségi Háznak

2018. október 27.
A hónap közepén Kecskemétre, a Hírös Agóra Kulturális és Ifiúsági Központba kapott meghívást a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület legifjabb tagja, Balta-Tajcs Hanna.
<em>Hír szerkesztése</em> Kecskeméti támogatás a Pécskai Magyar Közösségi Háznak

Az Utánunk is újak jönnek című magyar nótaesten ismert művészek mellett pályakezdő előadók is felléptek, akik a 2017-ben megszervezett Pécskai Nemzetközi Magyarnóta-éneklési verseny díjazottjai voltak.

A pécskai kislány bátorságát és szép szavalatát vastapssal jutalmazta a kecskeméti közönség „Tisztelettel köszönjük a meghívást és a jelentős összegű adományt Fejős Jenő barátunknak, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett nótaénekesnek, a Nemzetközi Szent György Lovagrend lovagjának és kedves feleségének, Sági Gabriellának, neki külön köszönjük felajánlását, a goblenkiállításán összegyűjtött összeget” – mondta Balta-Tajcs Tünde, az egyesület elnöke, Hanna édesanyja. Hozzátette: hálával tartoznak Bekő Józsefnek és feleségének, Bekőné Gyulai Zsuzsannának, illetve a kecskeméti Uno Hotel tulajdonosának, Deutschné Sipos Irénkének a szeretetteljes fogadtatásért és ellátásért, valamint a jelentős összegért.

Köszönetet mondanak továbbá a legtöbbször a háttérben tevékenyedő és mindig segítő kezeket nyújtó Kádár Zsuzsannának, aki Záhonyban él, de közel 350 kilométerről folyamatosan figyelemmel kíséri a pécskai egyesület munkáját. A szervezők és támogatók jelentős összeget adtak át a Pécskai Magyar Közösségi Ház javára amit a tavasszal kezdődő felújítási munkálatokra fordítanak.

Novemberben a Pécskán idén nyáron nagy sikerrel bemutatott Tiszta szívvel című jótékonysági műsorral lépnek fel a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület tagjai Battonyán és Záhonyban, a bevételt szintén a Magyar Közösségi Házra költik.

További hírek

Hír beküldése
Köszöntőbeszédet mond Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
Hír beküldése
Tudnivalók a megelőzési és kártérítési lehetőségekről.
<em>Hír szerkesztése</em> A kisebbségi osztályoknak kedvező törvényt fogadtak el
Ki kell kérni az adott nemzeti közösség jóváhagyását.
<em>Hír szerkesztése</em> Márciusban kezdődik az iskolai beiratkozás
Aki augusztus 31-ig betölti a hat évet, kezdheti az előkészítő osztályt.
<em>Hír szerkesztése</em> Régi idők farsangja a Búzavirággal
Télűző hagyományőrző előadás Pécskán.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradon és Pécskán a Mozgó Mozi
A Rákóczi Szövetség filmkaravánja kicsiknek és nagyoknak egyaránt hoz filmeket.
Hír beküldése
Történelmi extázis 21 táncképben.
Az első félév 15, a második 20 tanítási hétből áll majd. Januárban lesz majd a félévek közötti vakáció, a februári szünetet eltörlik, helyette háromhetes lesz a tavaszi vakáció. Az érettségi előtt álló végzősök számára 2020. május 29-én ér véget a tanév, a nyolcadikosok pedig 2020. június 5-én végeznek.
<em>Hír szerkesztése</em> Szellőtitok – Nagy Gizella könyve
Csütörtökön mutatják be a Csiky Gergely Főgimnáziumban.
Szombaton 9–18, vasárnap 9–16 óra között látogatható.