Kecskeméti támogatás a Pécskai Magyar Közösségi Háznak

2018. október 27.
A hónap közepén Kecskemétre, a Hírös Agóra Kulturális és Ifiúsági Központba kapott meghívást a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület legifjabb tagja, Balta-Tajcs Hanna.
<em>Hír szerkesztése</em> Kecskeméti támogatás a Pécskai Magyar Közösségi Háznak

Az Utánunk is újak jönnek című magyar nótaesten ismert művészek mellett pályakezdő előadók is felléptek, akik a 2017-ben megszervezett Pécskai Nemzetközi Magyarnóta-éneklési verseny díjazottjai voltak.

A pécskai kislány bátorságát és szép szavalatát vastapssal jutalmazta a kecskeméti közönség „Tisztelettel köszönjük a meghívást és a jelentős összegű adományt Fejős Jenő barátunknak, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett nótaénekesnek, a Nemzetközi Szent György Lovagrend lovagjának és kedves feleségének, Sági Gabriellának, neki külön köszönjük felajánlását, a goblenkiállításán összegyűjtött összeget” – mondta Balta-Tajcs Tünde, az egyesület elnöke, Hanna édesanyja. Hozzátette: hálával tartoznak Bekő Józsefnek és feleségének, Bekőné Gyulai Zsuzsannának, illetve a kecskeméti Uno Hotel tulajdonosának, Deutschné Sipos Irénkének a szeretetteljes fogadtatásért és ellátásért, valamint a jelentős összegért.

Köszönetet mondanak továbbá a legtöbbször a háttérben tevékenyedő és mindig segítő kezeket nyújtó Kádár Zsuzsannának, aki Záhonyban él, de közel 350 kilométerről folyamatosan figyelemmel kíséri a pécskai egyesület munkáját. A szervezők és támogatók jelentős összeget adtak át a Pécskai Magyar Közösségi Ház javára amit a tavasszal kezdődő felújítási munkálatokra fordítanak.

Novemberben a Pécskán idén nyáron nagy sikerrel bemutatott Tiszta szívvel című jótékonysági műsorral lépnek fel a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület tagjai Battonyán és Záhonyban, a bevételt szintén a Magyar Közösségi Házra költik.

További hírek

Hír beküldése
Sokba került a kapushiba a feljutásért versengő Chindia ellen.
„A Feltámadt Jézus életet hozott, de ezt az életet élni kell, és nemcsak távolról szemlélni. Aktívan bele kell kapcsolódnunk az Ő életébe és az Ő közösségének az életébe, akkor is, ha ez kockázattal jár. Ha ez nem történik meg, akkor az életnek a perifériájára fogunk szorulni, lehet, hogy gazdagon, talán híresen, de boldogtalanul."
Hír beküldése
Természetes anyagokból, hagyományos módszerekkel festette piros tojásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Pély Barna-koncert a Flexben
Május 3-án lép fel az egykori United tagja.
<em>Hír szerkesztése</em> Átvehették az első babacsomagokat az aradiak [AUDIÓ]
A magyar kormány támogatása a Köldökzsinór-programban részt vevő családoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Durrdefekt miatt borult fel a kisbusz kilenc utassal
Szerencsére senki sem sérült meg az autópályán történt balesetben.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti vásár a városháza előtt
Nagypénteken kezdődik.
<em>Hír szerkesztése</em> Tavaszi vásár az Expón
Dísznövények, kerti bútorok, utazási irodák ajánlata.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA 74.: könyvbemutató és futballtörténeti kiállítás
Az alapító Neuman báróra, a legendás játékosokra és meccsekre is emlékeznek.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti ételszentelés Pécskán
A Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére már harmadszor szervezik meg.